Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan koronavirüs salgını ile ekonomik mücadele tedbirleri kapsamında 1000 TL pandemi sosyal yardım başvuru sonuçları açıklanmaya başlıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik olarak olumsuz etkilenen vatandaşlara ve ihtiyaç sahiplerine 1000 TL ödeme yapıldı. Bu düzenleme ile birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz hafta, 1000 TL sosyal yardım 3. faz ödemelerine başvuruların alınacağını belirtmişti. İhtiyaç sahiplerine verilen 1000 TL sosyal yardım paralarının başvuruları e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden yapılıyor. Bakanlık ön başvuruları aldıktan ve gerekli incelemeleri yaptıktan sonra desteğe ihtiyacı olduğu belirlenen hanelere ödemeleri yapacak. Başvuru süreci yine e-Devlet üzerinden takip edilebilecek. 1000 TL pandemi sosyal yardım parası başvuru sonucunu öğrenmek için bilinmesi gereken tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. Vatandaşların son dönemde gündemindeki en önemli gelişmelerin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan 1000 TL’lik pandemi sosyal yardım düzenlemesiyle ilgili olduğu görülüyor. Koronavirüs nedeniyle devlet kurumları tarafından milyonlarca kişiye yardım yapılıyor. İhtiyacı olduğu tespit edilen ve mevcut durumda SGK’dan aylık yardım alan kişilere, 1. ve 2. faz ödemeleri yapılmıştı. Şimdi Bakanlık 3. faz ödemeleri için vatandaşlardan başvuruları kabul etmeye başladı. Başvurular e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden alınmaya devam ediyor. Vatandaşların başvuru işlemleri T.C. kimlik numaralarının son hanesindeki rakama göre farklı günlere dağıtılmış durumda. 1000 TL pandemi sosyal yardım başvurusu nereden ve nasıl yapılır?

Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu Ekranı

Yeni tip koronavirüs salgını ile mücadele çerçevesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde başlatılan uygulamaya göre Sosyal Destek Programı kapsamında 3. faz ödemeleri ile başvuruda bulunan vatandaşlara 1000’er TL’lik maddi destek verilecek. Faz 3 kapsamındaki ödemeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Bu yüzden aynı hane halkından birden fazla başvuru yapılsa bile sadece bir kişinin başvurusu geçerli olacak. Başvurularda herhangi bir gelir şartı bulunuyor. Ancak e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden açılan “Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu” ekranında başvuru sahibinin iş ve sosyal durumu, aylık geliri, varsa çocuk sayısı, kirada kalıp kalmadığı, ikamet adresine son gelen su, doğal gaz ve elektrik faturası bedelleri ile banka ve birikim bilgilerine ilişkin kapsamlı sorular yöneltiliyor. Bütün vatandaşların başvuruda bulunabileceği bu yardımda hak sahibi olan vatandaşlar Bakanlık yetkililerinin incelemelerinin ardından tespit edilecek. Ayrıca ihtiyaç sahibi olmadığı halde resen 1000 TL sosyal yardımdan yararlandığı sonradan fark edilen kişiler hakkında idari para cezası ve yasal işlem başlatılacak.

1000 TL Sosyal Yardım Başvuru Sonuçlarına Nasıl Bakılır?

e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın başlattığı 1000 TL sosyal yardım 3. faz ödemelerine başvuruda bulunduysanız, başvurunuzun olumlu sonuçlanıp sonuçlanmadığını internet üzerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Pandemi sosyal destek başvuru sonucu ve güncel durumu e Devlet kapısı üzerinden öğrenilebiliyor.

Başvuru Sonucunu Sorgulamak İçin TIKLAYINIZ

Başvuru sahipleri https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu bağlantısını kullanarak açılan sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” yazan kısma tıklayıp, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresini yazarak giriş yaptıktan sonra açılan ekranda başvuru durumunun tüm detaylarını kolaylıkla görüntüleyebiliyor.

1000 TL Sosyal Yardım Başvuru Günleri

1000 TL’lik sosyal yardım 3. faz ödemelerine başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar T.C. kimlik numaralarının sonra rakamına göre şu günlerde başvurularını e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden yapabiliyor:
  • 0 olan vatandaşlar Pazartesi,
  • 2 olan vatandaşlar Salı,
  • 4 olan vatandaşlar Çarşamba,
  • 6 olan vatandaşlar Perşembe,
  • 8 olan vatandaşlar Cuma günü,
  • Geri kalan rakamlarda olan vatandaşlar ise Cumartesi ve Pazar günleri sınırlama olmaksızın başvuru yapabilir.

İşsizlik Maaşı Başvurusu Reddedilenlere Verilecek 1.170 TL Desteğin Detayları Açıklandı!

Kimler 1000 TL Sosyal Yardım Başvurusunda Bulunabilir, Şartları Neler ?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından Erzak Yardımı Nasıl Alınır?

Editör: TE Bilisim