HDI sigorta hasar dosya sorgulama yapabilmek için 3 yöntem bulunmaktadır. HDI şubeleri üzerinden, çağrı merkezi aracılığı ile veya HDI’ın web sitesinden sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Hasar dosyasının sorgulanabilmesi için dosya numarası gerekmektedir. Dosya numarası ise; hasar ihbarı yapıldıktan sonra dosyanın açılması ile beraber verilen numaradır. Bu numaranın kaybedilmemesi gerekmektedir. HDI sigortanın müşteri iletişim hattı üzerinden hasar ihbarı, hasar dosya sorgulaması ve diğer sigorta işlemleri ile ilgili talep oluşturulabilmektedir. Aynı zamanda şikayet, istek ve öneriler de bize ulaşın kısmından iletilebilmektedir.

İnternet Aracılığı İle HDI Hasar İhbarı Nasıl Yapılabilir?

HDI hasar ihbarı yapmak isteyenler, HDI’ın web sitesi üzerinden hasar ihbarı yapabilmektedirler. Bunun için takip etmeleri gereken adımlar şu şekildedir:
  • HDI’ın web sitesine giriş yapmalıdırlar.
  • Online işlemler menüsünden hasar ihbarını seçmelidirler.
  • Poliçe numarası veya plaka ile ihbar kaydı yapabilmektedirler. İkisinden birini seçmelidirler. Poliçe numarasını seçenlerin poliçe/tecdit numarası girmeleri gerekmektedir. Plaka ile kayıt açacak olanların ise; plakanın ait olduğu şehri seçmeleri ve ardından plakayı yazmaları gerekmektedir.
  • Araç gerçek kişi üzerine kayıtlı ise; T.C. kimlik numarası yazılmalıdır. Şirket adına kayıtlı olan araçlar için ise; vergi kimlik numarası girilmelidir.
  • Hasar tarihi belirtilmelidir ve ardından ara butonuna tıklanmalıdır.

HDI Sigorta Hasar Dosya Sorgulaması İnternet Üzerinden Nasıl Yapılır?

HDI’ın web sitesi üzerinden HDI sigorta hasar dosya sorgulama işlemi yapılabilmektedir. Bunun için izlenmesi gereken adımlar ise aşağıdaki gibidir:
  • https://web.hdisigorta.com.tr/ adresine giriş yapılmalıdır.
  • Online işlemler menüsünden hasar sorgulama butonuna tıklanmalıdır.
  • Arama tipi olarak iki seçenek sunulmaktadır. Bu seçenekler ise; poliçe numarası ve dosya numarasıdır.
  • Dosya numarası ile sorgulama yapacak olanların dosya numarasını seçmeleri ve dosya numarasını yazmaları gerekmektedir. Poliçe numarası ile arama yapacak olanlar ise; poliçe numarasını seçmelidirler. Sonrasında ise; gerçek kişiler T.C. kimlik numaralarını ve tüzel kişiler vergi kimlik numaralarını yazmalıdırlar. Ardından poliçe numarası girilmelidir.
  • Ara butonuna tıklanmalıdır. Açılan sayfada hasar dosya sorgulama sonucu görülebilmektedir.

HDİ SİGORTA HASAR DOSYASI SORGULAMA

Telefon Aracılığı İle HDI Sigorta Hasar Dosya Sorgulaması Nasıl Yapılır?

HDI üzerinden hasar dosyasını sorgulamak isteyenler; 0850 222 8 434 numaralı telefon üzerinden sorgulama işlemi yapabilmektedirler. Bunun için dosya numarasını bilmeleri yeterli olmaktadır. Müşteri temsilcisi ile görüşürken dosya numaralarını söyleyerek sorgulama işlemi yapabilmekte ve hasar kaydı ile ilgili merak ettiklerini öğrenebilmektedirler.

HDI Sigorta Adres ve İletişim Bilgileri Nelerdir?

HDI sigorta hasar dosya sorgulama işlemi yapmak isteyen, hasar kaydı oluşturan ve sigorta ile alakalı soruları olanların kullanabilecekleri iletişim bilgileri şöyledir:
  • HDI sigortaya ait genel müdürlük, 13 bölge müdürlüğü ve 3.000’den fazla satış kanalı bulunmaktadır.
  • Genel müdürlüğün telefon numarası 0216 600 60 00’dır. Faks numarası ise; 0216 600 60 10’dur.
  • Genel müdürlüğün e-mail adresi; [email protected] olmaktadır.
  • Genel müdürlüğün açık adresi; Sahrayıcedit Mahallesi Batman Sokak HDI Sigorta Binası No:6 34734 Kadıköy/İSTANBUL olmaktadır.
  • İstanbul’un hem Avrupa hem de Anadolu yakası olmak üzere iki yakasında da hızlı destek istasyonu vardır. Anadolu yakasındaki hızlı destek istasyonunun telefon numarası 0850 222 84 34’tür. Faks numarası ise; 0216 600 61 07’dir. Avrupa yakasındaki hızlı destek istasyonunun telefon numarası Anadolu yakasındaki ile aynı olmaktadır. Faks numarası ise; 0216 600 60 06’dır. Adresi ise; Seyitnizam Mahallesi Mevlana Caddesi Necmettin Aytek Plaza No:77/15 Zeytinburnu/İSTANBUL olmaktadır.

Ray Sigorta Hasar Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sompo Japan Sigorta Hasar Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?

Halk Sigorta Hasar Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?

Editör: TE Bilisim