Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan 1000 TL’lik sosyal yardım ödemesi 3. faz sürecinde başvuruda bulunan vatandaşların sonuçları açıklanmaya başladı. 1000 TL sosyal yardım başvuruları e-devlet üzerinden, vatandaşların TC. kimlik numaralarının son hanesine göre yapılmaya devam ederken, bir yandan da başvurularını tamamlayan vatandaşların sonuçları da açıklanmaya devam ediyor. Daha önce gerçekleştirilen 1. ve 2. faz ödemelerinin SGK’dan hali hazırda yardım alan vatandaşlara yapılmasının ardından 3. faz sosyal yardım ödemelerinde vatandaşlardan başvurular kabul edilmeye başlanmıştı. e-Devlet 1000 TL pandemi sosyal yardım parası sonuçları sorgulama ve başvurusu detayları hakkında bilinmesi gereken tüm detayları haberimizde bulabilirsiz. Vatandaşlar arasında son dönemde yanıtı en çok merak edilen sorulardan biri de “1000 TL sosyal yardım parası başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır?” sorusu oluyor. İhtiyaç sahibi vatandaşların gündemindeki yerini koruyan 1000 TL sosyal yardım parası 3. faz başvuruları sürüyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen 1000 TL sosyal yardım parası koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşanan süreçte ekonomik olarak kötü etkilenen vatandaşların yararlanabileceği haklardan biri olarak öne çıkıyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz hafta kamuoyu açıklamasında bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “3. Faz sosyal yardım programımıza 6 milyonun üzerinde başvuru almış durumdayız. 3. Fazda şu ana kadar 620 bin ödemeyi gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

1000 TL Sosyal Yardım Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sosyal yardım parasını almak isteyen vatandaşlar, internet üzerinden e-devlet sisteminden sorgulama işlemi yapabiliyor. E-Devlet'te Pandemi Sosyal Destek Program modülü üzerinden 3. Faz başvuruları devam ediyor. 1000 TL’lik sosyal yardım başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşların T.C. kimlik numaralarının son hanelerine göre,
  • 0 olan vatandaşlar, Pazartesi
  • 2 olan vatandaşlar, Salı
  • 4 olan vatandaşlar, Çarşamba
  • 6 olan vatandaşlar, Perşembe
  • 8- olan vatandaşlar, Cuma
günlerinde başvurularını Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na internet üzerinden yapabiliyor. Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir sınırlama olmaksızın herkes başvuru yapabilme hakkına sahiptir.

1000 TL Sosyal Yardım Başvurusu Sonuçları Sorgulama

Daha önceki süreçte 1000 TL 3. Faz sosyal yardım programına başvuruda bulunduysanız, internet üzerinden sorgulama yaparak bu ödemeden yararlanabilmek için hak kazanıp kazanmadığınızı da öğrenebilirsiniz. Bunun için e-Devlet resmi internet sitesine T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasından "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" bölümüne tıklayın. Ekranda yer alan “Sorgula” butonuna tıklayarak açılan sayfada Bakanlığa yapmış olduğunuz 1000 TL sosyal yardım başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığına dair kapsamlı bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bakan Selçuk’tan 3. Faz Sosyal Yardım Açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören 1000 TL 3. faz sosyal yardım ödemeleri hakkında yapmış olduğu kamuoyu açıklamasında, “3. Faz sosyal yardım programımıza 6 milyonun üzerinde başvuru almış durumdayız. 3. Fazda şu ana kadar 620 bin ödemeyi gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı. 3. faz ödemelerinde SGK’dan şu düzenli yardımları alanların başvuruda bulunmasına gerek olmadığı bildirildi:

1000 TL Sosyal Yardım Başvurusu Sonucunu Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ

  • Yaşlı Aylığı, Engelli Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı,
  • Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım,
  • Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım, Öksüz Yetim Yardımı, Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı,
  • Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı,
  • Çoklu Doğum Yardımı,
  • Psiko-Sosyal ve Mali Kayıp Yaşayan Tüberküloz ve SSPE Hastalarına Yönelik Düzenli Nakdi Yardım Programı

Bakanlıktan Her Ay 1384 TL Yardım Ödemesi! Başvuru Şartları ve Şekli Belli Oldu

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından Erzak Yardımı Nasıl Alınır?

Devlet Elektrik Desteği Para Yardımı Ne Kadar, Nasıl Alınır?

Editör: TE Bilisim