Quick Sigorta üzerinden hasar dosyası sorgulaması yapmak için sigorta şirketinin resmi internet sitesi kullanılmalıdır. Quick Sigorta kapsamında hasar tespit dosyası talep eden sigortalıların, kaza ihbarını tarihini geçirmeden gerçekleştirmesi gerekir. Sigorta poliçesi tarihi içerisinde olmak şartıyla, sigortadan tazminat ya da ödeme almak amacıyla hasar tespit dosyası talep edilebilir. Bir aracın tüm hasar geçmişini barındıran hasar tespit dosyaları, kişilerin araç alım satımlarında resmi belge olarak da kullanılmaktadır. Araç alım satımlarında, araçlara dair hasar ve kaza geçmişini öğrenmek için hasar tespit dosyasının sorgulaması yapılmalıdır. Hasar dosya sorgulaması için izlenmesi gereken adımlar ve hasar dosyasının genel özellikleri, yazı içerisinde tüm detaylarıyla ele alınmıştır.

Hasar Dosyasının Özellikleri Nelerdir?

Hasar dosyası, sigorta poliçesi bulunan araçların tüm hasar ve tamirat kayıtlarını içerisinde barındırmaktadır. Herhangi bir kazaya karışan ya da kusursuz olmadan kazada hasar gören araçlar, ölümlü ya da maddi zararlı tüm kazalarda hasar tespiti yaptırmak durumundadır. Araçların sürücülerinin sahip olduğu anlık özellikler ve kazadaki kusur oranına göre, asar tespitinin özellikleri değişmektedir. Hasar dosyasında yer alan hasar oranları, araç ve araç sürücüsünün kusur oranlarını da detaylı şekilde göstermektedir. Geçmiş dönem kazalarının tamamını içerisinde barındıran hasar tespit dosyaları, yeni bir kaza sonrasında da talep edilmelidir. Hasar tespit dosyası talep edilmeden, güncel kazalar için kasko sigortasından ödeme talep edilmemektedir.

Hasar Dosya Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Hasar dosyasının sorgulamasını yapmak için izlenmesi gereken adımlar, aşağıda tüm detaylarıyla sıralanmıştır:
  • Quick Sigorta hasar dosya sorgulaması yapmak için http://websorgu.quicksigorta.com/ bağlantı adresine tıklanmalıdır.
  • Bağlantı adresi üzerinden web sitesine erişim sağlandıktan sonra, hasar tespit sorgulama sayfasının doldurulması gerekir.

QUİCK SİGORTA HASAR DOSYASI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Hasar dosyası sorgulama formu üzerinde yer alan bilgiler, aşağıda detaylıca açıklanmıştır:
  • Sorgulanmak istenen hasar dosyasının sicil numarası
  • Hasar tespiti yapılacak araca ait plaka numarası
  • Güncel vergi numarası
  • Ruhsat sahibine ait T.C. kimlik numarası
Belirtilen bilgiler tamamlandıktan sonra, sayfanın en altında yer alan “Sorgula” butonuna tıklanmalıdır. Sorgulama ekranı açıldıktan sonra, talep edilen hasar dosyası görüntülenecektir. İsteğe bağlı olarak, hasar dosyası PDF şeklinde indirilebilir ve yazıcıdan çıktısı alınabilir.

Hasar İhbarı Nedir, Nasıl Yapılır?

Hasar ihbarı, trafik kazası sonucunda sigortadan ödeme almak amacıyla yapılan bildirinin adıdır. Hasar ihbarı işlemleri, trafik kazasının gerçekleştiği tarihten itibaren, en geç 5 iş günü içerisinde tamamlanmalıdır. Hasar ihbarı yapılmadan, trafik hasar dosyası sorgulaması yapılmamakta ve sigorta şirketinden ödeme talep edilmemektedir. Hasar dosyasının sorgulanması için hasar ihbar belgelerinin eksiksiz olarak sigorta şirketine teslim edilmesi gerekir. Söz konusu kazaya dair eksik bilgi olduğunda, hasar ihbarı kabul edilmez ve sigorta şirketinden alınacak tazminat hakkı kaybedilir. Kazadan sonraki 5 iş gününün geciktirilmesi durumunda da hasar ihbarı başvuru hakkı ortadan kalkmakta ve kişilere hasar ihbarı ödemesi yapılmamaktadır.

Hasar İhbarı Başvurusunda İstenen Belgeler Nelerdir?

Hasar ihbarı başvurusu için gerekli görülen evraklar, aşağıda liste halinde sıralanmıştır:
  • Trafik kazasının yapıldığı araca ait ruhsat fotokopisi
  • Aracı süren şoförün sürücü belgesi örneği
  • Araç sahibinin sürücü belgesi örneği
  • Trafik ekiplerinden alınan kaza tutanakları
  • Poliçe ve acente numaralarının yer aldığı evraklar
  • Araçta oluşan hasar dair detay belgeleri
  • Aracı süren şoföre ait alkol raporu
  • Araçlarda oluşan hasara ait fotoğraflar
  • Araçlardaki tahmini hasar miktarını gösteren belgeler
  • Araçların götürüldüğü oto servise ait adres ve telefon bilgileri
  • Üstünde ipotek ya da rehin kararı bulunan araçlar için bankalar tarafından verilen ipotek belgeleri

Tapu Masrafları (Harçları) Ne Kadar?

THY Uçak Bileti Rezervasyon Sorgulama Nasıl Yapılır?

Pasaport Ücreti Ne Kadar? Gerekli Evraklar Neler?

Editör: TE Bilisim