Allianz Sigorta hasar dosya işlemleri, araçlarda meydana gelecek kazalarda veya hasar ortaya çıkması durumunda yapılacak işlemleri kapsamaktadır. Hasar dosyasının oluşturulma süreci  ile dosya takibini yapmanız, işlemlerinizin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi açısından önem arz eder. ikinci el araç satın alma durumunda, hasar dosyasının sorgulanması süreci daha büyük bir önem taşır. Hasar dosyası sorgulama işlemlerinin yapılması ile alacağınız araç ile ilgili bilgi edinmeniz mümkün hale gelir.

Allianz Sigorta Hasar Dosya Oluşturma Süreci Nasıl İşler?

Dosyanın hazırlanması sürecinde sigorta şirketi ile iletişimde kalmanız önem taşımaktadır. Dosyanın içeriğinde bulunması gereken belgelerin hazırlanması, dosyanın uygun şekilde düzenlenmesi gibi konularda sıklıkla müdahale etmeniz gereken alanlar bulunmaktadır Kişilerin tek başlarına yaptıkları kazalarda, (direğe çarpmak yada hatalı araç kullanımı gibi) aracın gördüğü hasarı belirten fotoğrafların yanında çevrenin de fotoğraflarının çekilmesi gerekmektedir. Bu sayede kazanın meydana geldiği alan daha iyi değerlendirilir ve sigorta şirketi sürücünün nasıl bir algı ile bu kazayı yaptığı konusuna eğilir. Eğer yol bozuklukları gibi etmenler söz konusu ise değerlendirmede değişikliğe gidilir.

Allianz Sigorta Hasar Dosyası İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

. Hasar dosyasının oluşturulması aşamasında gerekli belgeler şu şekilde sıralanabilir:
  • Hasarın varlığı ile ilgili evraklar
  • İmzalı kaza tespit tutanağı veya resmiliği kanıtlanmış kaza buluntu belgesi
  • Kaza yapan tarafların ruhsatlarının fotokopileri
  • Kaza anında aracın gördüğü hasarı en iyi şekilde yansıtan fotoğraflar
Bu belgelerin hazırlanmasından sonra yapılması gereken, hasar dosyasının hazırlanması için başvuruda bulunmak olmalıdır. Başvuru işlemleri, Allianz Sigorta şirketinin yetkilileri ile yapacağınız görüşmelerle gerçekleşmektedir. Bunun yanında kazanın meydana gelmesinden itibaren 5 gün içinde Allianz Sigorta hasar dosyası oluşturulması için başvuruda bulunması gerekmektedir.

Allianz Sigorta Hasar Dosyası Nasıl Sorgulanır?

Gerekli belgelerin bir araya getirilmesinin ardından dosya başvurusu yapılır. Hasar dosyasının oluşturulması, sigorta tarafından yapılacak ödeme işlemleri için gereklidir. Yapılacak dosya sorgulaması için https://www.allianz.com.tr/tr_TR/hasar-islemleri/hasar-ihbari-ve-tazminat-goruntuleme.html adresinin kullanılması gerekmektedir. Hasar dosyasının sorgulanması için Allianz Sigorta resmi web adresine giriş yapılmalıdır. Ardından menüde bulunan işlemler arasından Allianz Sigorta Hasar Dosya Sorgulama bölümü ziyaret edilir. Bu dosya sorgulama menüsü üzerinden Hasar ve Kaza bölümüne giriş yapılması gerekmektedir. Menü içinde sağlık, ev sigortası gibi seçenekler de bulunmaktadır.

ALLİANZ SİGORTA HASAR DOSYASI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Açılacak boş form üzerinde T.C. kimlik numarasını, hasar dosya numarasını ve diğer kimlik bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Ardından yapılması gereken, alt kısımda yer alan Sorgula butonuna basmak olmalıdır. Ekrana gelecek döküm, isteğe bağlı olarak çıktı alınabilir. Dökümde hasar kaydının değerlendirilmesi, alındıysa sigorta ödemesinin tutarı gibi bilgilere yer verilmektedir.

Tramer Sorgulama Nasıl Yapılır?

Hasar dosyası sorgulama işlemi, bazı durumlarda kendi yaptığınız kazalar için yapılmaz. İkinci el araç almak istemeniz halinde, araca ait hasarın kaydına ilişkin bilgi edinmek istemiş olabilirsiniz. Bunun için verilen bir SMS hizmeti mevcuttur. İkinci el araç alırken, almak istediğiniz aracın hasar kaydı durumunu öğrenmek istiyorsanız, araç plakasını yazarak 5664’e SMS olarak göndermeniz yeterli olur. Tarifenizden kesilecek belirli bir ücret karşılığında yapılacak bu işlemde, aracın daha önce nasıl bir kaza yaptığı gibi bilgileri detaylı olarak öğrenebilirsiniz. Üstelik araç plakasının değiştirilmiş olması durumunda dahi, plakanın takılı olduğu araca ilişkin bilgiler, kullanıcılara verilmektedir. Aynı zamanda bu işlemi yaparak Allianz Sigorta hasar dosya işlemlerine bağlı olarak sigorta poliçe bilgilerine de ulaşabilirsiniz. Alacağınız araç üzerinden  yapılmış tüm sigorta işlemlerini görüntüleyebilir, araç hasarları ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Quick Sigorta Hasar Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?

THY Uçak Bileti Rezervasyon Sorgulama Nasıl Yapılır?

Apple Garanti Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Editör: TE Bilisim