TBMM’de görüşülmekte olan kanun teklifinin ek ders ücretlerine yönelik olan 2021 yılındaki tutarın belirlenmesi görüşmeleri devam ediyor. İlgili teklifin kabul edilmesi halinde özel kanunlar belirlemesi dahilindeki ek ders ücreti alanlar dışında, kamuda görev yapmakta olan öğretim üyeleri de ek ders ücreti alabilecekler.

2021 Ek Ders Ücretleri Belli Oldu mu?

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşmeleri sürmekte olan kanun teklifi kapsamında, özel kanunlarda belirlenmiş ek ders ücreti alanların dışında aynı zamanda polis akademisi, yükseköğretim kurumları ve yabancı uyruklu öğretim elemanlarına ve Milli Savunma Üniversitesi öğretim üyelerine de ek ders ücretleri verilecek. 2021 yılında ek ders görevi yapabilecek kamu çalışanlarına ve aynı zamanda bu görev karşılığında ödenecek olan ücretlere ilişkin usul ve şartlar 2021 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifi çerçevesinde değerlendiriliyor. Görüşmelerin mecliste devam ettiği teklife göre 2021 yılında ek ders görevi verecek olan öğretim görevlilerine de ek ders ücretleri verilecek. Kanun teklifinin karara bağlanmasının ardından ise ek ders ücretleri kesinlik kazanacak.

2021 Yılında Kimler Ek Ders Alabilecek?

İlgili kanun çerçevesinde 2021 yılında kimlerin ek ders alacakları da belli oldu. Buna göre polis akademisinde ve yükseköğretim kurumları öğretim elemanları ve yabancı uyruklu öğretim elemanlarının geliştirme ve eğitimi kapsamında ek ders vermek ile görevlendirilmiş olan öğretim üyesi ve emniyet teşkilatı mensupları dahil olacak şekilde, öğretmenlere ve öğretmen olarak görevlendirilmiş kimselere belirlenen tutar kapsamında ek ders ücreti verilecek. Bunun yanında Milli Savunma Bakanlığı kapsamındaki yükseköğretim kurumlarında ve sınıf okulları ile eğitim merkezlerinde, özel ihtisas okullarında, yabancı dil okullarında ve benzerlerinde ders görevi verilen öğretim üyeleri ve öğretmenlere belirlenmiş tutar kapsamında ek ders ücretleri verilecek. Milli Savunma Bakanlığı kapsamındaki dersler için görevlendirilmiş olan öğretim görevlileri ve öğretmenlere kanun kapsamında beş katı geçmemek üzere ek ders ücretleri verilecek, ödenecek olan ek ders ücreti de haftada 10 saati geçmeyecek. Aynı zamanda halk eğitim merkezlerinde, kaymakamlık ya da İŞKUR kurslarında görev yapacak öğretmenler için de yine belirtilen tutar üzerinden ödeme yapılacak.
Editör: TE Bilisim