Türkiye’de etkisini artırmaya başlayan yeni tip koronavirüs salgınına karşı hükümet tarafından alınan ekonomik tedbirler kapsamında devreye sokulan ve ihtiyaç sahiplerine 1000 TL nakit olarak ödenen sosyal yardımların ilk bölümünün tamamlanmasının ardından ikinci kısım ödemelere geçildiği duyuruldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde yürütülen sosyal yardım ödemelerinde 2. faz dönemi resmen başladı. Bu sosyal yardımlardan kimler yararlanabilecek? İlk sosyal yardım ödeme döneminde PTT aracılığıyla 1000 TL yardım alan vatandaşlar, bir kez daha bu yardımdan faydalanabilecek mi? Bakanlık tarafından 2. faz adıyla adlandırılan bu yardımlara başvurular açıldı mı? 1000 TL sosyal yardım ödemelerinin ikinci kısmı ile ilgili merak edilen tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. Geçtiğimiz hafta PTT kanalı ile hak sahibi durumunda olan muhtaç ailelere 1000 TL nakit şeklinde yapılan sosyal yardım ödemelerinin ikinci kısmının olacağı açıklandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, resmi sosyal medya hesabından konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında, 1000 TL sosyal yardımların ikinci bir kısmının devreye alındığını kamuoyuna duyurdu. Bakan Selçuk, muhtaç durumda olan vatandaşların ekonomik açıdan rahat bir nefes alabilmeleri için gerçekleştirilen sosyal yardımların 2. faz adıyla devam edeceğini kaydetti. Bunun üzerine 2. faz sosyal yardım ödemelerinden kimlerin yararlanabileceği vatandaşlar arasında merak konusu haline geldi. İlk kısımda olduğu gibi yine 1000 TL nakit olarak verilecek yardımlara başvuru işlemlerinin olup olmadığı vatandaşların en çok merak ettiği konular arasında yer alıyor. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

2. Faz Sosyal Yardım Ödemeleri Nedir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ulusa sesleniş konuşmasında duyurulan ve koronavirüs salgını ile mücadele için 2. faz sosyal yardım programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardım programının detaylarını kamuoyuna açıkladı. Bakan Selçuk açıklamasında, ilk fazda toplam 2 milyon 111 bin haneye 1000 TL nakit şeklinde yapılan sosyal yardımların PTT kanalı aracılığıyla hak sahiplerine ulaştırıldığını söyledi. Bakanlık tarafından yürütülecek 2. faz ödemelerinde yine 1000 TL yapılacak sosyal yardımların da ülke genelinde 2 milyon 300 bin haneye ulaşacağını söyledi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamasında, “2. fazda halihazırda sosyal yardım alan ve 1. fazda dağıtılan 1.000 TL’lik destekten faydalanmamış, 2 milyon 300 bin haneye 1.000'er TL nakdi destek vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

2. Faz Sosyal Yardım Ödemeleri İçin Başvuru Yapılacak Mı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen 1. faz sosyal nakdi yardım programında olduğu gibi 2. faz için de başvuru yapılmayacağı açıklandı. Ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik açıdan olumsuz etkilenen yurttaşlarımız, yine Bakanlık tarafından görevlendirilen yetkililer tarafından tespit edilecek ve 2 milyon 300 bin haneye yapılacak 2. faz sosyal yardım ödemeleri sadece bu vatandaşlara verilecek. Söz konusu yardımlar ilk seferki gibi yine PTT görevlileri tarafından evde zarf içinde teslim edilecek.

3. Faz Yardımda Yeni Başvurular Kabul Edilecek!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2. faz sosyal yardım ödemelerinin tamamlanmasının ardından 3. faz için de hazırlıkların başlayacağını kamuoyuna duyurdu. Yapmış olduğu açıklamasında  “3. Faz sosyal yardımdan, daha önce bu yardımdan faydalanmamış haneler faydalanacak ve söz konusu başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Corona virüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere el uzatacağız.” ifadelerini kullanan Bakan Selçuk, bu sürecin önümüzdeki dönemde duyurulacağını kaydetti.

Ziraat Bankası’ndan Nisan Ayına Özel Konut Kredisi Bahar Kampanyası

Eşi Vefat Eden Kadınlara Devlet Tarafından 325 TL Para Yardımı

PTT İhtiyaç Kredisi Borç Erteleme Kampanyası Başlattı

Editör: TE Bilisim