- Kadınlara, gençlere ve engellilere iş imkanı sağlayan işverenlere ilave istihdam olması koşulu ile sigorta prim desteği verilecek.
- İmalat sektöründe faaliyet gösteren ve 3'ten az çalışanı olan işverenlere sağladıkları ilave istihdam için gelir vergisi stopası ile tüm sosyal güvenlik primleri bir ay işverenden bir ay devletten olmak şartıyla devlet tarafından karşılanacak.
- Yine kadın, engelli ve gençlere istihdam sağlayan özel sektör işverenlerine 687 Sayılı Teşvik kanununa benzer bir düzenleme ile gelir vergisi stopaj desteği ve sosyal güvenlik primi desteği verilecek.
Torba Kanunda Sosyal Güvenlik ile İlgili Düzenlemeler 2018
2018 torba kanunda hangi düzenlemeler var? TBMM'ye yeni bir torba yasa gönderildi. Yasada hem Sosyal Güvenlik hem de vergi ile ilgili önemli düzenlemeler var.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilen Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'da özellikle vergi alanında olmak üzere önemli düzenlemeler yer almakta. Torba yasa ile 16 yaşında küçük araçlar için hurda yasasından yararlanarak 10 bin TL ÖTV indirimli sıfır araç da alınabilecek. Bu yazımızda Kanunda yer alan Sosyal Güvenlik ve Çalışma Hayatı ile ilgili düzenlemeler üzerinde duracağız.
Asgari ücret düşmeyecek, net asgari ücret tüm yıl aynı tutardan ödenecek
Kanunla yapılacak düzenleme ile yıl sonuna doğru bir üst vergi dilimine geçtiğinden kesinti olan net asgari ücret ilave asgari geçim indirimi düzenlemesi getirilerek yıl sonuna kadar aynı tutardan ödenecek. Buna göre net asgari ücret bekar ve çocuksuz çalışan için 2018 yılında belirlenen 1603,12 TL nin altına hiç bir şekilde düşmeyecek.
İşverenlere yeni sigorta prim teşvik uygulaması geliyor!
Torba kanun ile getirilecek düzenleme ile birlikte;
Yorumlar