Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından özel güvenlik görevlisi sınav sonuçları açıklandı. Özel Daire Başkanlığı 29. Temel Eğitim ve 65. Yenileme Eğitimi sınav sonuçları ile birlikte ÖGG adayı olanlar kaç puan aldıklarını öğrenebilecekler.

Özel Güvenlik Görevlisi Sonuçları Öğrenme

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından düzenlenmiş olan 89. Dönem Özel Güvenlik sınav sonuçları açıklandı. 11 Ekim’de düzenlenen sınav sonrasında adaylar merakla sınav sonuçlarını bekliyorlardı. Sonuçları öğretmen isteyenler ise Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesine girmeleri gerekiyor. Siteye girdikten sonra online işlemler menünü altından sınav sorgulama ekranına girilmeli ve ardından T.C. kimlik numarası ile sınav adı ve güvenlik kodu girilmesi gerekiyor. Bilgilerin doğru olarak girilmesinin ardından sınav sonucu ekrana gelecektir.

ÖGG Nedir, Görev Tanımı Nedir, ÖGG Memur Mudur?

Özel güvenlik görevlisi, tanım itibariyle memur olarak sayılmamaktadır. Ancak devlet dairelerinde çalışırsa, sözleşmeli memur olarak çalışabilmektedir. Ancak bilindik polis ya da subay gibi bir statüye sahip değildir. Temel olarak güvenlik görevlileri bağlı oldukları işyerlerinde can ve mal güvenliğini sağmamak için çalışmaktadırlar. Bağlı bulundukları kuruluşu korumanın yanında içindeki insanları ve değerli varlıkları da korumak ile yükümlüdürler. Güvenlik görevlilerinin faaliyet alanları da yaygın bir hale gelmektedir. Silahlı ve silahsız olarak ikiye ayrılan güvenlik görevlileri, faaliyet alanlarına göre silah kullanabilmektedirler. Güvenlik görevlisi sertifikası kapsamında da iletişim, doğal afet, yangın, güvenlik sistemleri gibi temel eğitimleri almaktadırlar. Geçen yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda 1,5 milyon kişinin güvenlik sertifikası bulunmaktadır. Haliyle güvenlik görevlisi istihdamda önemli bir yeri oluşturmaktadır. Güvenlik görevlisi olmak için ise öncelikle güvenlik sertifikasına sahip olunması gerekiyor. Güvenlik sertifikasının eğitimi ve belgeyi düzenlemeye yetkili olan kurumlara bu kapsamda başvuru yapılmalıdır. Eğitim ve ardından belgeyi almak için yapılacak olan sınavdan başarılı olunması halinde türe göre silahlı ya da silahsız güvenlik sertifikası alınmaktadır. Silahlı ya da silahsız güvenlik eğitimi sertifikası ise her sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen sınav ile verilmektedir. Sınav harcının yatırılması ve ardından sınavda başarılı olanlar güvenlik sertifikası almaya hak kazanırlar.

ÖGG Sınavları Ne Zaman, Ücreti Ne Kadar?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan özel güvenlik görevlisi sınavları yılda toplamda 6 kez yapılmaktadır. Adayların ilgili başvuru tarihleri arasında EGM’ye başvuru yapmaları gerekmektedir. Aynı zamanda sınava katılım ücretinin de yatırılması gerekmektedir. Yıl içinde girilecek sınav kısıtlaması yoktur. Harç ödendiği takdirde adaylar başarılı oluncaya kadar düzenlenen tüm sınavlara girebilirler. 60 ve üzeri puan alan adayların başarılı sayıldıkları sınav, sonucunda alınacak belge ile güvenlik görevlisi olunmaktadır. Silahlı ve silahsız olarak güvenlik görevlileri ikiye ayrılmaktadır. Anlaşılacağı gibi silahlı olan güvenlik görevlileri hayati risk taşıyan yerlerin korunmasından sorumlu tutulmaktadırlar. Silahlı güvenlik olmak için 120 saatlik olan eğitim süresini tamamlamak gerekmektedir. Toplamda da 18 iş günü olan bu eğitim kapsamında 15 gün temel dersler verilir ve 3 gün ise teorik olarak eğitim atışı yapılmaktadır. Silahlı güvenlik görevlisi olmak için 21 yaşından büyük olmak gerekmektedir. Silahsız güvenlik görevlisinin temel eğitim saati ise 100’dür. Bu süre de 15 gün yapmaktadır. Verilmekte olan eğitim sürelerine katılım zorunlu olup birkaç gün devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Bunun dışında eğitimlere eksiksiz olarak katılıp belge için başvuru yapılması gerekmektedir. Silahsız güvenlik görevlisi olabilmek için ise 8 yıllık ilköğretim mezunu olmak ve 18 yaşından büyük olmak gerekmektedir.

Güvenlik Görevlisi Şartları Neler?

Güvenlik görevlisi olabilmek için belirlenen şartların taşınıyor olması gerekmektedir. Buna göre;
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Silahlı ya da silahsız güvenlik belgesine sahip olmak,
  • Silahlı güvenlik görevlisi için 21 yaşından, silahsız güvenlik görevlisi için 18 yaşından büyük olmak,
  • Öğrenim durumu itibariyle silahlı güvenlik görevlisi için en az lise, silahsız güvenlik görevlisi için en az ortaöğretim mezunu olmak,
  • Herhangi bir suçtan hüküm giymemek,
  • Vardiyalı olarak çalışmaya uygun olmak gerekmektedir.
Güvenlik görevlisi olabilmek için eğitim veren kuruluşlara giderek, burada eğitim alınmalıdır ve daha sonra EGM tarafından düzenlenen sınava katılım sağlayarak, en az 60 puan ve üzeri sonuç almak gerekmektedir. Başarıyla belgelerini alan adaylar; bankalar, eğitim kurumları, hava limanları, alışveriş merkezleri, otogar, istasyon, hastaneler, toplantı salonları, miting alanları, fabrikalar, işyerleri, siteler, kamu binaları gibi pek çok alanda iş bulabileceklerdir. Banka gibi yüksek hayati risk taşıyan kuruluşlara genelde silahlı güvenlik görevlisi alınmaktadır. Alışveriş merkezi ya da eğitim kurumlarına ise genelde silahsız güvenlik görevlisi alınmaktadır. Uygun iş ilanlarına yapılan başvuru ile güvenlik görevlisi olmak mümkündür. Güvenlik görevlilerin çalıştıkları kuruma göre çalışma saatleri de değişebilmektedir. Örneğin bir bankada çalışıyorsa, çalışma saatleri sabit olmakla birlikte, fabrikalarda görev alıyorsa bu durumda vardiyalı olarak çalışmaktadır. 2020 yılının son özel güvenlik görevlisi sınavı, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 13 Aralık 2020 tarihinde yapılacak. Başvuru yapmak isteyenler Kasım ayında başvuru yapacaklar.

Özel Güvenlik Sınav Sonuçları İçin TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim