2020 yılında İOKBS bursluluk başvurusu yapmak için online olarak MEB’in resmi sitesine girmek yeterlidir. İOKBS başvurusu yapmak için:
  • İOKBS başvurusu yapmak için meb.gov.tr adresine giriş yapmalıdır.
  • MEB sitesinin yoğun olması durumunda eokul.gov.tr adresine giriş yapmak gerekmektedir.
  • Öğrenciler sitede talep edilen bilgileri girdikten sonra başvurusunu tamamlayacaktır. Uygun olan öğrencilerin başvurusu, okul müdürlüğü tarafından onaylanmaktadır.

Bursluluk Sınavı Başvuru Formu 2020 Nasıl Doldurulur?

Bursluluk sınavı başvuru formu, Milli Eğitim Bakanlığı ya da E-Okul sistemi üzerinden doldurulmaktadır. Form içerisinde nüfus bilgileri ve okul başarı bilgileri sorulmaktadır. Bu sorulara doğru yanıtları vermek gerekmektedir. Öğrencilerin verdiği yanıtlar, okul müdürlüğü tarafından denetlenmektedir. Bundan dolayı yanıltıcı ya da yanlış verilen cevaplar, öğrencinin sınav hakkının kaybedilmesine yol açacaktır.

Bursluluk Sınavı Başvuru 2020 MEB Nasıl Yapılır?

Bursluluk sınavı başvurusu MEB üzerinden online olarak yapılmaktadır. Başvuru yapmak için MEB resmi internet sitesine ya da E-Okul resmi internet sitesine giriş yapmak gerekmektedir. Başvuru yapabilecek öğrenciler ise 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11. Sınıf öğrencileri olmaktadır. Sınav başvuruları ise 11 ve 22 Mart arasında yapılmaktadır. Öğrencilerin ve velisinin online olarak başvuru yapmasından sonra okul müdürlüğü başvuruları değerlendirmektedir. Başvuruları uygun bulunan öğrenciler, başvuru şartlarını taşıması durumunda sınava girme hakkı kazanmaktadır.

İOKBS Sınav Yerleri Nereden Sorgulanır?

İOKBS sınav yerleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmaktadır. Sınav takvimine göre, adayların sınava gireceği yerler belirlenmektedir. Sınava giriş belgeleri, e-okul sistemi üzerinden alınmaktadır. Sınava giriş yerleri belirlendikten sonra, sınav giriş yeri belgeleri fotoğraflı ve onaylı olarak öğrencilere okul müdürlüğü tarafından teslim edilmektedir. Okul müdürlükleri, belgeleri mühürleyip imzaladıktan sonra öğrenciye elden teslim etmektedir.

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı Nasıl Yapılır?

Devlet parasız yatılılık ve bursluluk sınavı, öğrencilerin eğitim hayatına verilen devlet desteğidir. Devlet parasız yatılılık bursu başarılı öğrencilerin eğitim hayatında yurt ve maddi destek almasını sağlamaktadır. Bu sınav, senede bir kez yapılmaktadır. 5. Sınıftan 11. Sınıfa kadar başvurular yapılmaktadır. Ancak sınava girebilmek için başvuru şartlarını karşılamak gerekmektedir. Bunlar:
  • Öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ya da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.
  • MEB tarafından bildirilen kayıt ve kabul şartlarını kanıtlaması gerekmektedir.
  • Öğrencilerin okul değiştirme yaptırımı ya da cezası almamış olmak gerekmektedir.
  • Öğrencilerin maddi durumunun belirlenen kriterlere göre yapılması gerekmektedir.
  • Öğrencilerin belirli bir başarı kriterini karşılaması gerekmektedir. Sınavda başarılı olan öğrenciler, sınava girerek burs alma hakkı kazanmaktadır.

Bursluluk Sınavı Giriş Belgesi 2020 Nereden Alınır?

Bursluluk sınavı giriş belgesi öğrencilere okul müdürlüğü tarafından verilmektedir. Bursluluk sınavı için başvuru formunu dolduran öğrenciler, okul müdürlükleri tarafından denetlenir. Bu denetleme neticesinde, öğrencinin başvurusunun uygun olduğuna karar verilirse, sınava girişi onaylanmaktadır. Ardından öğrencilerin fotoğraflı ve onaylı sınav giriş belgesi e-okul sistemine girilmektedir. Bu sistem üzerinden sınava giriş belgesi okul müdürlükleri tarafından alınmaktadır. Okul müdürlüklerinin bu belgeyi mühürlemesi ve imzalamasından sonra öğrenciye teslim edilmektedir. Belgeleri kaybeden öğrenciler, e-okul sistemi üzerinden sorgulama yaparak, sınava giriş yerlerini kontrol edebilmektedir.

Bursluluk Sınavı Sonuçları Nereden Açıklanır?

Bursluluk sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı resmi web sitesi üzerinden açıklanmaktadır. İOKBS başvurusu yaptıktan sonra sınava giren öğrencilerin sonuçları MEB tarafından ilan edilmektedir. Şayet öğrenci ya da velisi sınav sonuç belgesini almak isterse, okul müdürlüklerine başvuru yapmak gerekmektedir. Bu aşamada okul müdürlükleri sınav sonuç belgesini dijital olarak alır ve onayladıktan sonra öğrencilere verir. Öğrenci velisine ya da öğrenciye, sınava giriş belgesi imza karşılığı verilmektedir.

İOKBS Sonuçları 2020 Sorgulama Ekranı Nereden Görülür?

İOKBS sonuçları 2020 senesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilmektedir. Sınavın yapılmasından bir ay sonra sonuçlar açıklanacaktır. İOKBS sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi web sitesi üzerinden ilan edilmektedir. Ancak sonuçlar okul müdürlükleri tarafından öğrencilere iletilmektedir. 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11. Sınıf öğrencileri sınav sonuçlarını online olarak sorgulamaktadır.

2020 İOKBS Ne Zaman Yapılacak

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Sınıflar ve Hazırlık Sınıfı) 2020 / İOKBS 25 Nisan 2020 tarihinde yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan sınav takvimine göre, İOKBS her sene yapılmaktadır. MEB kılavuzlarına göre 5. Sınıftan 11. Sınıfa kadar eğitim alan öğrenciler başvuru yapabilmektedir. Ancak açıköğretim lisesi, mesleki açıköğretim lisesi, açıköğretim imam hatip lisesi, açıköğretim ortaokulu öğrencilerinin bu sınava girmesi söz konusu değildir.

2020 İOKBS Taban Puanları Kaç?

İOKBS taban puanları sınava giren öğrencilerin başarı ortalamasına göre belirlenmektedir. İOKBS taban puanları ise:
  • Sınıf: diğer çocuk kontenjanı için 450.184, öğretmen çocuğu 311,902, korunmaya muhtaç 143,967, bulunduğu yerde okul olmayan çocuk 439,906 puan,
  • Sınıf: diğer çocuk kontenjanı 419,755, öğretmen çocuğu 172,85, korunmaya muhtaç çocuk 118,702, okul olmayan çocuk 415,313 puan,
  • Sınıf: diğer çocuk kontenjanı: 409,379, öğretmen çocuğu: 163,983, korunmaya muhtaç çocuk: 129,6433, okul olmayan çocuk: 410,205 puan,
  • Sınıf: diğer çocuk kontenjanı: 394,447, öğretmen çocuğu: 152,052, korunmaya muhtaç çocuk: 129,576 ve okul olmayan çocuk: 344,631 puan,
  • Sınıf: diğer çocuk kontenjanı: 394,447, öğretmen çocuğu: 152,052, korunmaya muhtaç çocuk: 129,576, okul olmayan çocuk: 344,631,
  • Sınıf: diğer çocuk kontenjanı: 388,864, öğretmen çocuğu: 187,762, korunmaya muhtaç çocuk: 138,222 ve okul olmayan çocuk: 338,206 puan,
  • Sınıf diğer çocuk kontenjanı: 405,668, öğretmen çocuğu: 205,417, korunmaya muhtaç çocuk: 148,879 ve okul olmayan çocuk: 352,656 puan olarak belirlenmiştir. bulunduğu yerde okul yok kontenjanı: 410,205 puan olarak belirlenmiştir.

İOKBS 7. Sınıf Bursluluk Sınavı Taban Puanı Kaç?

İOKBS 7. Sınıf bursluluk sınavı taban puanları, öğrencilerin başarı ortalamasına göre değişmektedir. 7. Sınıf bursluluk sınavı taban puanları:
  • Sınıf bursluluk sınavı diğer çocuk kontenjanı için taban puanları 409,379
  • Sınıf bursluluk sınavı öğretmen çocuğu kontenjanı için 163,983
  • Sınıf bursluluk sınavı korunmaya muhtaç çocuk kontenjanı içn 129,643
  • Sınıf bursluluk sınavı bulunduğu yerde okul yok kontenjanı için 410,205 puan olmaktadır.

İOKBS Kimler Başvurabilir ?

İOKBS, gerekli kriterleri karşılayan öğrencilerin girebileceği bir sınavdır. İOKBS sınavına başvurabilecek kişiler:
  • Öğrencilerin Türkiye Cumhuriyeti ya da KKTC vatandaşı olması gerekmektedir.
  • Öğrencilerin 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. Sınıfta eğitim görmesi gerekmektedir.
  • Sınavın yapılacağı yıl içinde okul değiştirme cezası almamış olmak gerekmektedir.
  • Öğrencilerin belirli başarı kriterlerini karşılaması gerekmektedir.
  • Maddi durumun belirlenmiş kriterlerde olması gerekmektedir.

İOKBS Puanları Nasıl Hesaplanır?

İOKBS puanlarının hesaplanması için sınava giren öğrenci sayısına ve başarı ortalamasına bakılmaktadır. Öncelikli olarak sınava giren öğrenciler için ders bölümleri dikkate alınarak ağırlık puanlarının hesaplaması yapılmaktadır. Bu adımdan sonra öğrencilerin doğru ve yanlış oranlarına göre ham puanlarının hesaplanması yapılmaktadır. İOKBS puanları hesaplanırken, her test için 3 yanlış sorunun bir doğruyu götürdüğü de unutulmamalıdır. İOKBS başvurusu yapan öğrenci sayısına göre İOKBS puanlarının hesaplanması, özel formüllerle tamamlanmaktadır.

İOKBS Bursluluk Sınavı Kaç Puanla Kazanılır?