SSK primleri borçlarını, bağkur borçlarını ve gss hariç diğer prim borçlarını 6736 sayılı yasa kapsamında yapılandıranlar için yapılandırma ilk taksit son ödeme tarihi bugün (02 Ocak 2017).6736  SGK yapılandırma ilk taksit son ödeme tarihi uzatılacak mı? Her zaman olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu sistemleri yapılandırmanın son ödeme gününde çöktü ve vatandaş yapılandırma ödemesini yapamıyor şu dakika itibariyle. Bilindiği gibi 6736 sayılı kanun gereği yapılandırılan vergi borçları için ilk taksit son ödeme tarihi 30.11.2016 tarihiydi ve yine bankaların ödeme sistemi çökmüş ve bir çok kişi ödeme yapamadığından yapılandırması ihlal edilmiş oldu ve bozuldu. Bununla ilgili düzenleme yapılmasını ilk taksit ile ikinci taksitin ödeme tarihlerinin birleştirilmesini beklemekteyiz. Gelelim Sosyal Güvenlik Kurumu 6736 yapılandırma borçları için 02 Ocak 2017 son ödeme tarihinin uzatılıp uzatılmayacağı konusuna.  6736 SGK Yapılandırma Birinci Taksit Son Ödeme Tarihi Uzatılacak mı , Resmi Açıklama Yapıldı mı? Saat 16.00 itibariyle Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan 6736 yapılandırma ilk taksit son ödeme tarihinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak problem devam ederse ki devam edeceğe de benziyor Sosyal Güvenlik Kurumu 02 Ocak 2017 olan yapılandırma ilk taksit son ödeme tarihinin uzatılmasını sağlayacaktır. Zira binlerce kişi ödeme yapamadığından yapılandırmaları bozulacaktır. 6736 Sayılı Kanuna göre yapılandırmanın ihlal edilmemesi için birinci ve ikinci taksitlerin kesinlikle vadesinde ve eksiksiz ödenmesi gerekmektedir. Hal böyle olunca mağduriyetlerin giderilmesi adına SGK'dan yazılı açıklama beklemekteyiz. SGK'dan yapılan resmi açıklamaya göre son ödeme tarihi 02 Ocak 2017 tarihi olan 6736 yapılandırma taksitleri ile diğer tüm sgk borçları için son ödeme tarihi 09 Ocak 2017 tarihine kadar uzatıldı. İşte SGK'dan yapılan 02 Ocak 2017 tarihli resmi açıklama.

MÜKELLEFLERİMİZİN BORÇ ÖDEME SÜRELERİ UZATILMIŞTIR

Bilindiği üzere, Kurumumuz alacaklarının tahsiline ilişkin peşin ödemeler ve ilk taksit ödemeleri 02/01/2017 pazartesi günü (bugün), mesai bitimiyle son buldu.

Ancak Kurumumuzla prim tahsilat anlaşması olan bankaların Kurumumuz tahsilat sistemleriyle iletişiminde sıkıntılar yaşanmış ve prim tahsilatlarında aksaklıklar oluşmuştur.

Buna istinaden prim ödeme yükümlülerimizin mağduriyetlerini önlemek amacıyla son ödeme günü 02/01/2017 tarihi olan prim ve diğer tüm alacakların tahsilat işlemleri 09/01/2017 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmış olup, bu tarihe kadar yapılacak söz konusu ödemeler yasal süresi içinde yapılmış sayılacaktır.'

Editör: TE Bilisim