Askerlik başvurusu yapmak isteyen kişilerin işlemlerini e devlet üzerinden gerçekleştirmesi mümkündür. 30 Haziran 2020 tarihine kadar bedelli askerlik başvuru ücreti belirlenmiştir. 35 bin 54 TL olarak belirlenen bu ücret, bu tarihten sonra yeniden belirlenir. Bedelli askerlik için başvuru yapmak isteyen kişilerin şubeye gitmesine gerek yok. Kişiler bulundukları yerden başvurularını yapabilirler. Dövizle başvuru yapmak isteyen kişilerin ödemesi gereken ücret 5 bin 261 Euro olarak belirlenmiştir. Bu ücretler hem TL hem de Euro cinsinden Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanmıştır.

Bedelli Askerlik Başvurusu Yapmak için İzlenmesi Gereken Adımlar Nelerdir?

Bedelli askerlik yapmak isteyenlerin aşağıdaki adımları takip etmesi gerekiyor:
  1. Askerlik başvurusu yapacağınızı ilk ekran üzerinden onaylayın. Bunun için e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekiyor.
  2. Askerlik erteleme yani etçil işleminiz için iptal istemeniz gerekiyor. İptal sebebini seçin. Bedelli askerlik yapma isteği yazın.
  3. Bedelli seçeneğinin çıkmaması halinde, yatırılan paranın geri alınacağı askerlik şubesini seçerek kayıt et butonuna basın.
  4. Ödeme detaylarını karşınızda göreceksiniz. Ödemenizi yaptıktan sonra bu ekrana geri dönün ve kalan maddeleri doldurduğunuzdan emin olun.

Askerlik Yoklaması Nasıl Yapılır?

Askerlik yoklamasını yaptırmak isteyen kişilerin ilk olarak  e-devlet sitesine girmeleri gerekiyor. Sisteme giriş için mutlaka şifreniz olmalıdır. Unutulan şifreler için size en yakın PTT şubelerini ziyaret edebilirsiniz. Yeni şifre almak için 2 TL ücret ödemeniz gerekecek. Şifrenizi kapalı zarf içinde aldığınızdan emin olun. Zarf içinde teslim edilen şifreyi kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra arama kısmına gelin ve asal yoklama işlemleri yazın. Asal yoklama başvurusu bölümüne geldikten sonra yoklama işlemlerini yapabilirsiniz. Askere sevk işlemlerini ve askerlik tecil işlemlerinizi bu kısımdan yapabilirsiniz. İşlemleri yapmanız için sistem sizden bir takım bilgiler istenir. Bilgiler eksiksiz ve doğru şekilde doldurulduğundan emin olmak gerekir.

Askerlik Yoklaması İşlemlerinde Hangi Bilgiler İstenir?

Askerlik yoklaması işlemleri için fotoğraf, esas ek bilgi formu, yoklamada uygulanacak sağlık durumu, TC kimlik bilgileri ve varsa sağlık durumunu gösteren raporlar gerekli olacaktır. Fotoğraf yükleme kısmına dilerseniz JPEG dilerseniz de JPG formatında fotoğraf yükleyebilirsiniz. Başarılı şekilde fotoğraf yüklemesi tamamlandıktan sonra formların doldurulması gerekir. Form doldurduktan sonra çıktı almanız gerekmiyor. Formları doldurup aile hekimine başvurunuzu yapın. Yanınızda mutlaka TC kimlik kartınız olsun. Aile hekimi sizi muayene edecektir. Hekim muayene sonrasında askerliğe elverişlidir kararı verdiği zaman yoklama işleminiz bitmiş olur. Sistem otomatik olarak gerekli bilgilerinizin tümünü askerlik şubesine gönderir. Yani belgelerin iletilmesi için şubeye gitmenize gerek yok.

Dövizle Dahte Askerlik için Gerekli Belgeler Nedir?

Dövizle dahte askerlik için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanabilir:
  • Kimlik fotokopisi,
  • Pasaport aslı,
  • Oturma izni belgesi,
  • 2 adet biyometrik fotoğraf,
  • Esnaflar için iş yeri açma izin belgesi,
  • Sigortalılık belgesi,
  • İşsizler için işsizlik belgesi,
  • Bankaya hizmet bedelini yazdırdığınızı gösteren belge gereklidir.

Bedelli Askerlik Ödemeleri Hangi Bankalardan Alınmaktadır?

Bedelli askerlik için ödeme yapmak isteyen kişilerin aşağıdaki bankalardan birinden ödemelerini yapmaları gerekir:
  • Vakıf Katılım,
  • Ziraat Katılım,
  • Ziraat Bankası,
  • PTT Defterdarlıklar ve Defterdarlıklara bağlı mal müdürlükleri,
  • Vakıfbank üzerinden askerlik ücretlerinizi ödeyebilirsiniz.
Ücretler ödenmeden önce uzaktan eğitim programının tamamlanması gerekir.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim