2020 Yılı Asgari Ücreti Açıklandı! Bu gün saat 14.00 itibari toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu yılın dördüncü ve son toplantısı ile asgari ücretin 2020 yılı için ne kadar olacağı kararına varmış bulunmaktadırlar. Tüm Türkiye’yi ilgilendiren toplantının ardından asgari ücretli çalışanlara 2020 yılı içerisinde alacakları ücret kesinleşmiş olarak toplantı sona ermiş bulunmaktadır. Yaklaşık olarak bir aylık zaman içerisinde dördüncü kez toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu bu gün toplantının ardından ortak bir karar ile karşımıza çıkmış bulunmaktadırlar. Yapılan 2020 yılı asgari ücret toplantısının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 2020 yılı için tespit edilen asgari ücret tutarını açıklamış bulunmaktadır.

2020 Yılı Asgari Ücret Tutarı ne Kadar Oldu?

2020 Yılı Asgari Ücret Tutarı ne Kadar Oldu? 2020 Yılı Asgari Ücret tutarını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklamasını yapmış bulunmaktadır. Selçuk konuşmalarında, “Asgari ücret tutarını belirlerken bu ücretin etkilenmeyeceği tüm ekonomik dengeleri ve aynı zamanda da toplumun tüm kesimlerini düşünmemiz gerekmekte. Bu yıl da Asgari Ücret tespit Komisyonumuz kararını oy çokluğu ile almış bulunmaktadır. Alınan karar neticesinde belirlenen 2020 yılı Asgari Ücret Tutarı brüt olarak 2.943TL, Net olarak da 2.324,70TL olarak belirlenmiş durumdadır. Beklenen yılsonu enflasyon oranı % 12 olarak öngörülürken, buna göre beklenen enflasyon oranının üç puan üzerinde artış sağlayarak, işçimizi enflasyona ezdirmeyeceğimiz sözünü tutmuş bulunmaktayız.

2020 Yılı Asgari Ücret 4. Toplantısı Bakan Selçuk’un Açıklamaları

2020 Yılı Asgari Ücret 4. Toplantısı Bakan Selçuk’un Açıklamaları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un toplantı içerisindeki konuşmalarından bazıları, Bakan toplantıya herkese hoş geldiniz diyerek, toplantımızın tüm çalışanlar ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum dilekleri ile başlamış bulundu. Asgari ücreti tespit çalışmaları beşer adet üyenin temsil ettiği, toplam 15 üyenin katılımı ile gerçekleştirilmektedir. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, komisyon çalışmalarına değerli katkılarından dolayı Türk- İş, TİSK’e ve tüm kamu temsilcilerine teşekkürlerini iletti. Biz her daim çalışmalarımızı istişare yolu ile tüm tarafların görüşlerini göz önünde bulundurarak yürütmeyi önemsemekteyiz. Sosyal adaleti pekiştirmeyi, işçilerimizi ve işverenlerimizi birlikte korumayı, kayıtlı istihdamı artırarak çalışanlara sosyal güvence sağlamayı, kaynaklarımızı daha etkin kullanarak sürdürülebilir kalkınmayı temel önceliğimiz olarak görmekteyiz, açıklamalarında bulunmuş olmaktadır.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararı Nasıl Alıyor?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararı Nasıl Alıyor? Asgari ücret tespit komisyonu oluşturulurken yasa gereği 5 adet işçi, 5 adet işveren ve 5 adette devlet temsilcisi olarak toplam 15 kişiden oluşmaktadır. Asgari ücret toplanan bu 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenmektedir. Toplanan komisyonda, işveren tarafını TİSK, işçi tarafından en fazla üyeye sahip konfederasyon olan Türk-İş temsil etmektedir. Bakanlık tarafından belirlenen üyelerden bir tanesinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımı ile birlikte oy çokluğu ile karar almaktadır. Alınan karar için oyların eşit olması halinde de başkanın bulunduğu tarafın oy çoğunluğunu sağladığı kabul edilip karar o şekilde alınıyor.

2020 Yılı Asgari Ücret Toplantısında TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol’un Açıklamaları

2020 Yılı Asgari Ücret Toplantısında TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol’un Açıklamaları, 2020 yılı için belirlenen asgari ücret için alınan kararın istihdam için, işsizliği azaltmak için ve alım gücünü arttırmak için, istikrarlı işletmeler adına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Belirlenen rakam bütçenin üzerinde bir rakam olmaktadır. Alınan kararın hayırlı olmasını ve tüm komisyona emekleri için teşekkür ediyorum, açıklamasında bulunmuş olmaktadır.

2020 Yılı Asgari Ücret Toplantısında Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat’ın Açıklamaları

2020 Yılı Asgari Ücret Toplantısında Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat’ın Açıklamaları ise biz Türk-İş olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda çıkan açlık, yoksulluk ve yaşam maliyeti olarak belirlemiş olduğum rakamları daha önce paylaşmış bulunuyoruz. Geldiğimiz nokta itibarı ile açıkladığımız rakamı işçi kesimi olduğumuz için kabul edemeyeceğimizi ifade ediyorum. 2008 yılında başlayan ve günümüze kadar devam eden kriz nedeni ile alım gücünün en düşük dönemini yaşamaktayız. Belirlenen rakam işçilerimiz için 10 gün bile yetmeyeceğini düşünüyoruz. Kararınıza katılmayarak toplantıdan ayrılıyoruz, açıklamalarında bulundu.
Editör: TE Bilisim