1000 TL Yardım Başvurusu Kabul Olmayanlar İçin Başvuru Ekranı Tekrar Açıldı! Başvurana 1000 TL Veriliyor. Uzun zamandır etkisini sürdüren koronavirüs salgının etkilerini azaltmak için ihtiyaç sahiplerine Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1000 TL destek sağlanıyor. Desteğe başvuru yapıp olumsuz yanıt alanlar ise tekrar başvuru yaparak yardımdan yararlanabiliyorlar.

1000 TL Destek Devam Ediyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilen 1000 TL destek parası ödemeleri devam ediyor. Toplamda 3 faz olarak gerçekleştirilen ödemelerin üçüncüsü hâlâ devam ediyor. Başvuru yapanlar ise e-devlet üzerinden başvurularını gerçekleştiriyorlar. Ancak pek çok kişi de başvuru yapmalarına rağmen 1000 TL’lik destek kapsamından yararlanamıyorlar. Bunun için ise başvurusu reddedilenler gerekli şartları sağlayıp tekrar başvuru yapabiliyorlar. Koronavirüsün maddi olarak etkilerini azaltmak için bakanlık tarafından toplamda 3 faz olacak şekilde maddi destek yardımı yapılıyor. İlk iki faz kapsamında toplamda 4 milyon 400 bin haneye 1000 TL destek yapıldı. Üçüncü faz ödemeleri için ise destekler devam ediyor. Yakın zamanda başlayan üçüncü faz kapsamında da ihtiyaç sahibi ailelere 1000 TL destek ödemesi devam ediyor. E – devlet üzerinden yapılan başvuru neticesinde hak sahipleri belirleniyor ve yardım ödemeleri gerçekleştiriliyor.

Başvurusu Reddedilen Tekrar Başvuru Yapabilir

E-devlet üzerinden yapılan başvurular kapsamında gerçek ihtiyaç sahipleri 1000 TL’lik destekten yararlanabiliyorlar. Bazı durumlarda ise desteklerin suiistimal edilmesini önlemek için başvurular geri çevrilebiliyor. Gerçekten ihtiyaç sahibi olmasına rağmen başvurusu reddedilmiş kimseler ise bu durumda eksik olan bilgileri toplayarak tekrar başvuru yapabiliyor. Bunun için ise farklı bir yöntem izlemek gerekiyor. E-devlet üzerinden 1000 TL destek başvurusu yaparken istenen tüm bilgilerin doğru olarak girilmesinden ya da sehven hatalı yapılmasının ardından başvurunuz olumsuz sonuçlanmış ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvuru yapmanız gerekiyor. Muhtarlık ya da belediyeden alınacak muhtaçlık belgesi ile bu vakıflara başvuru yaptığınızda, başka bir deyişle ihtiyaç sahibi olduğunuzu ibraz ettiğinizde 1000 TL’lik destek yardımından yararlanabilirsiniz. Bunun için ise hane bazlı olarak başvuruda bulunmak gerekiyor ve hane gelirinin asgari ücretin üçte birini geçmemesi gerekiyor.

1000 TL Yardım Başvurusu İçin TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim