Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sosyal ve ekonomik hayatı adeta felç eden yeni tip koronavirüs salgını kapsamında alınan ekonomik tedbirler arasında 1000 TL’lik nakdi yardım desteği süreci vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde başlatılan ihtiyacı bulunan vatandaşlara 1000’er TL nakdi yardım desteği ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, başvuru işlemleri devam eden 1000 TL nakdi yardım desteği hakkında yeni açıklamalarda bulundu. Yapılan yeni açıklamaya göre 1000 TL nakdi yardım başvuruları şahsi değil hane bazlı değerlendirilecek. Bu kapsamda kişinin yaşadığı evdeki gelir durumu başvuruların onaylanması konusunda en önemli kriter olarak öne çıkacak. 1000 TL nakdi yardım desteği hakkında en güncel gelişmeleri ve bilinmesi gereken tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. Yeni tip koronavirüs salgını ile mücadelede daha önce “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi” açıklamasında bulunan hükümet, geçtiğimiz süreçte Türkiye genelinde 4.4 milyon haneye 1000’er TL sosyal nakdi yardım ödemesinde bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) halihazırda yardım alan vatandaşlara yapılan bu 1000’er TL’lik nakdi yardım desteğinin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3. faz ödemelerine geçiş yaptı. Bakanlık tarafından 3. faz nakdi yardım ödemelerinde başvurular alınmaya başlandı. Söz konusu başvurularda, başvuru sahibinin şahsi durumu değil, hane bazlı değerlendirme yapılacağı açıklandı.

Bakan Selçuk’tan 1000 TL Nakdi Yardım Açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kamuoyuna yaptığı son açıklamasında, üzerinde kayıtlı lüks otomobili olan, 100 büyükbaş hayvanı bulunan, gayrimenkulleri olan kişilerin bile 1000 TL nakdi yardım başvurularını yaptıklarını dile getirdi. Koronavirüs salgını sebebiyle özellikle işini kaybeden vatandaşlara, işsizlere, ihtiyaç sahiplerine, düşük gelirlilere yönelik başlatılan 1000 TL nakdi yardım ödemelerinde ihtiyacı bulunmayanların da fırsatçılık yapmaya kalktıkları dikkatlerden kaçmadı. Bakanlıktan yapılan açıklamada 1000 TL nakdi yardım başvurularının şahsi değil hane bazlı değerlendirmeye alınacağı ve bu sonuca göre şartları taşıyan ihtiyaç sahiplerine 1000 TL yardım verileceği belirtildi. Bu kapsamda kişinin yaşadığı ev içindeki toplam gelir durumu dikkate alınacak. Yaşadığı hanede;
  • Kamuda çalışan işçi veya memur ile kamu memur emeklileri
  • SGK’dan gelir ya da aylık alanlar (SSK’lı veya Bağkurlu çalışanlar ve emekliler)
  • İŞKUR’dan işsizlik ödeneği alanlar
  • İŞKUR kısa çalışma ödeneğinden faydalananlar
  • Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar
bulunan vatandaşların Bakanlığa yapacakları 1000 TL sosyal yardım desteği başvurularının kabul edilmeyeceği bildirildi. Sosyal yardım desteği sadece işsizlere, ihtiyaç sahiplerine, düşük gelirlilere yönelik 1000 TL olarak ödeneceği açıklandı.

1000 TL Sosyal Yardım Başvurusu Nereden Yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, koronavirüs salgını sebebiyle gelirinden olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için 1000 TL sosyal yardım desteği başvurularının e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada “Koronavirüs (Covid-19) salgınının vatandaşlarımız üzerindeki sosyo-ekonomik yükünü hafifletmek amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Pandemi Sosyal Destek Programı başlatılmıştır ve ilk 2 fazı tamamlanmıştır. 3. fazda ise, e-Devlet Kapısı üzerinde yer alan Pandemi Sosyal Destek Ön Başvuru Formu aracılığıyla sosyal yardım başvuruları alınmaya başlanmıştır.” ifadeleri kullanıldı. 1000 TL sosyal yardım desteği başvuruları e-Devlet Kapısı sistemi üzerinden alınmaya devam ediliyor.

TOKİ’den Dev İndirim Müjdesi! Başvurular 6 Mayıs’ta Başlıyor!

Bireysel Temel İhtiyaç Desteği Kredisi 5 Milyon Kişiye Ulaştı

İş Bankası’ndan İhtiyaç Kredisinde Bayram Kampanyası!

Editör: TE Bilisim