Ziraat Bankası internet şubesi kullanılarak SGK prim borcu ödemeleri gerçekleştirilebilir. SGK prim borcu tutarının sorgulanmasının ardından, prim borcu ödemeleri için Ziraat Bankası üzerinden düzenli ödeme yapılabilir. Sosyal Güvenlik Kurumu prim borçlarını ödemeyen kişiler, emekli olma hakkı elde edemezler. Bu nedenle bu primlerin ödenmesi büyük bir öneme sahiptir. SGK kapsamında tam zamanlı çalışan kişilerin prim ödemeleri, görev yaptıkları işveren tarafından gerçekleştirilmektedir. Sigorta başlangıcı olan ancak işe devam etmeyen kişilerin emeklilik hakkı kazanması için Sosyal güvenlik Kurumu tarafından yeni bir kolaylık sağlanmıştır. Kalan primlerini ödeyerek emekliye ayrılmak isteyen kişiler, SGK prim borçlarını Ziraat Bankası online hizmetlerini kullanarak ödeyebilirler. Bu sayede prim borçlarını tamamlayarak emekli olabilirler.

SGK Prim Borcu Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu prim borcu ödemelerinin sorgulanması için kuruma ait resmi internet sitesi kullanılmaktadır. https://uyg.sgk.gov.tr/borc366Sorgula/ bağlantı adresine tıklanarak, Sosyal Güvenlik Kurumu borç sorgulama sistemine erişilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu sorgulama ekranında talep edilen kullanıcı adı ve şifre girildikten sonra tek kullanımlık güvenlik şifresi sisteme girilmelidir. İşverenlerin geçmiş ve cari dönem prim borçlarını sorgulamaları için bu ekranı takip etmeleri gerekir. Bireysel olarak SGK prim borcu ödemesi yapmak ve tüm borçlarını sorgulama isteyen kişiler, e-devlet sistemi üzerinden işlem yapmalıdır. turkiye.gov.tr bağlantı adresi kullanılarak, e-devlet giriş ekranı açılabilir. T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi girildikten sonra, SGK prim borcu sorgulama işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

SGK PRİM BORCU SORGULA

SGK Prim Borcu Sistemi Nasıl İşler, Özellikleri Nelerdir?

Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında çalışan işçiler, emekli olana kadar en az 3600 günlük prim ödemesi yapmak durumundadır. En az 3600 günü tamamlamadan işten ayrılmak zorunda kalan işçilere, emekli olabilmeleri için prim borçlarını ödeme hakkı tanınmıştır. Kişilerin bireysel olarak prim ödemesi yapmasının ardından, tüm prim borçlarının tamamlanmasıyla birlikte emeklilik hakkı elde edilmektedir. Kişilerin bireysel olarak ödedikleri SGK primlerine, SGK prim borcu adı verilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında emeklilik hakkı tanınacak kişilerin, 3600 gün, 7200 gün ya da 9000 günlük prim borcu sınırlarını tamamlamaları gerekir. Doğum indirimi alan sigortalı kadınlara, her çocuk için borçlanma hakkı tanınmaktadır. Aynı zamanda erkek sigortalılar için de askerlik borçlanması yapma imkanı sunulmaktadır. SGK borçlanmaları Ziraat Bankası üzerinden düzenli şekilde ödendikten sonra, emeklilik hakkı kolaylıkla elde edilebilir.

Ziraat Bankası İnternet Şubesi SGK Prim Borcu Ödemesi

Ziraat Bankası internet şubesi üzerinden SGK prim borcu ödemesi yapmak için www.ziraatbank.com.tr bağlantı adresi kullanılmalı ve bankanın resmi internet sitesi açılmalıdır. İnternet sitesinin sağ üst kısmında bulunan “İnternet Şubesi” seçeneğine tıklanarak, internet bankacılığı sisteminin giriş ekranı açılmalıdır. “Bireysel” ve “Kurumsal” olacak şekilde iki farklı seçenek sunulan sistemden, üyelik türüne uygun olanı seçilmelidir. Bireysel bankacılık işlemlerine tıklandığı zaman, sisteme giriş ekranı açılacaktır. T.C. kimlik numarası ya da müşteri numarası belirtildikten sonra, bankacılık şifresi yazılmalıdır.

ZİRAAT BANKASI PRİM ÖDEME

E-imza kaydı bulunan kişiler, “Mobil İmza ile Giriş” seçeneğini aktif hale getirerek sisteme giriş yapmaktadır. “Devam” butonuna tıklandıktan sonra, Ziraat Bankası internet şubesi sistemine giriş yapılmış olacaktır. Sayfada yer alan menü üzerinden “Ödemeler” bölümüne tıklanması ve “SGK Ödemeleri” bölümünün tercih edilmesi gerekir. SGK prim borcu ödemesi için sistemde yer alan formun doldurulmalı ve giriş bilgileri kullanılmalıdır. Prim borcu ödemeleri, Ziraat Bankası kredi kartı ya da banka kartıyla gerçekleştirilebilir.

Ziraat Mobil Uygulamasından SGK Prim Borcu Nasıl Ödenir?

Ziraat Bankası mobil uygulaması kullanılarak, bankacılık işlemlerinin tamamı gerçekleştirilmektedir. Google Play Store ya da APP Store üzerinden “Ziraat Mobil” uygulaması indirilmelidir. Sistemin açılış ekran bildirileri onaylandıktan sonra, giriş ekranına erişilmelidir. Giriş ekranında talep edilen T.C. kimlik numarası ya da müşteri numarası girildikten sonra, internet bankacılığı için belirlenen bankacılık şifresi yazılmalıdır. “Giriş Yap” butonuna tıklanarak, Ziraat Mobil uygulamasına giriş yapılmalıdır. Sistemde bulunan menü üzerinden “Ödemeler” bölümüne tıklanmalıdır. “SGK Prim Ödemeleri” sekmesine tıklandıktan sonra, mevcut prim borçları sorgulanabilir. Kredi kartı ya da banka kartı kullanılarak, prim borcu ödemesi gerçekleştirilmektedir.

Ziraat Bankası Müşteri Hizmetlerinden SGK Prim Borcu Ödenir Mi?

Ziraat Bankası müşteri hizmetlerine erişmek için 0 (850) 220 00 00 iletişim numarası kullanılmalıdır. Ziraat Bankası müşteri hizmetleri arandıktan sonra, telefon bankacılığı hizmetlerinden faydalanmak için müşteri numarası ya da T.C. kimlik numarası kullanılmalıdır. Banka kartı ya da kredi kartı şifresi de girildikten sonra, sisteme giriş yapılabilir. Güvenli işlem gerçekleştirilmesi amacıyla, sistemde kayıtlı cep telefonu numarasına gönderilen tek kullanımlık kodun sisteme girilmesi gerekir. Güvenlik duvarı aşıldıktan sonra, sesli yanıt sistemi üzerinden SGK prim borcu ödemesi yapılabilir. Sesli yanıt sistemi takip edilerek, otomatik olarak SGK prim borcu ödemesi için talimat verilebilir ya da doğrudan müşteri temsilcisine bağlanılabilir. Müşteri temsilcisine talimat verilerek, dönem için SGK prim borcu ödemeleri gerçekleştirilebilir.

Ziraat Bankası ATM’leri Üzerinden SGK Prim Borcu Ödemesi Yapılır Mı?

Ziraat Bankası ATM'leri kullanılarak, Sosyal Güvenlik Kurumuna ait tüm ödemeler gerçekleştirilebilir. ATM kartsız işlemler ya da kartlı işlemler bölümü üzerinden, SGK prim borcu ödemeleri yapılabilir. Bankamatik üzerinden yapılan SGK ödemelerinin türleri şu şekilde sıralanabilir:
  • 4A SSK işverene ait cari prim borçları sorgulaması ve ödemesi
  • 4A BAĞ-KUR cari dönem borç sorgulaması ve ödemesi
  • 4C emekli sandığı emsan prim ve keseneklerinin ödemesi
  • 2925 isteğe bağlı Ek-5 Tarım sigortası prim borçlarının sorgulaması ve ödemesi
  • Eski dönem SSK borçlanmalarının sorgulaması ve ödemeleri
  • Genel Sağlık Sigortası prim sorgulaması ve ödemeleri
  • Emekli çalışanlara ait Sosyal Güvenlik destekleme prim ödemeleri
  • Yersiz kişi borçlanmalarının sorgu ve ödemeleri
  • İsteğe bağlı Ek-6 taksi ve dolmuş şoförü prim ödemeleri
  • 4B BAĞ-KUR geçmiş dönem prim borcu sorgulaması ve ödemeleri
Yukarıda sıralanan işlemlerin yapılabilmesi için T.C. kimlik numarası kullanılmalıdır.

Ziraat Bankasından Ödenen SGK Prim Türleri Nelerdir?

Ziraat Bankası internet şubesi ve diğer bankacılık kanalları üzerinden gerçekleştirilen prim ödemelerinin türleri ve özellikleri aşağıda detaylıca ele alınmıştır:
  • SSK işveren cari prim borç ödemesi
  • SSK işveren geçmiş dönem prim borç ödemesi
  • BAĞ-KUR cari dönem prim borcu kapatma
  • BAĞ-KUR geçmiş dönem prim borçları
  • Emekli sandığı cari dönem ve geçmiş dönem prim borçları ödemesi
  • İsteğe bağlı Ek-5 tarım sigortası prim ödemeleri
  • Genel sağlık sigortası prim ödemeleri
  • 6552 sayılı kanun yapılandırılmış isteğe bağlı sigorta prim ödemesi
  • SGK ek karşılık yapılandırma ödemesi
  • Sosyal Güvenlik destek primi yapılandırma borcu ödemeleri
  • SGK borç yapılandırması toplu prim ödemeleri
  • SGK kişi borç yapılandırma ödemeleri
  • 30 günden az isteğe bağlı sigorta prim borcu ödemeleri
  • Ev hizmetlisi Ek-9 sigortası 10 günden az çalışan prim ödemesi

Ziraat Bankası SGK Prim Borcu İçin Otomatik Ödeme Talimatı Verilir Mi?

Ziraat Bankası üzerinden SGK borcunun düzenli şekilde ödenmesi için otomatik ödeme talimatı oluşturulabilir. Sosyal Güvenlik Kurumuna ait olan 4A yani SSK sigorta kolu, 4B BAĞ-KUR sigorta kolu ve 4C emekli sandığı sigorta kolu başta olmak üzere, tüm SGK sigortaları için otomatik ödeme talimatı oluşturulmaktadır. SSK işveren Cari Primi-25 ve BAĞ-KUR Cari Dönem Primi-16 seçenekleri kullanılarak, SGK prim borçları için otomatik ödeme talimatı oluşturulmaktadır.

4/A On Günden Az Süreli Ev Hizmeti Çalışan Kişi Sorgulama

SSK / SGK Sigorta Sorgulama Nasıl Yapılır?

YurtDışı Hizmet Borçlanma İşlemleri Nasıl Yapılır ?

Editör: TE Bilisim