Sgk Sorgulamaları, Bağ-kur, E-Bildirge ve Uzman Görüşleri
  • SSK
  • SGK
  • Emekli
  • Personel Alımı
  • Engelli
  • Bağ-Kur
  • İŞKUR
  • GSS
  • Çalışan
  • Güncel Haberler
  • İŞSİZLİK
  • Krediler
  • Müşteri Hizmetleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
  • SSK
  • SGK
  • Emekli
  • Personel Alımı
  • Engelli
  • Bağ-Kur
  • İŞKUR
  • GSS
  • Çalışan
  • Güncel Haberler
  • İŞSİZLİK
  • Krediler
  • Müşteri Hizmetleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
Sgk Sorgulamaları, Bağ-kur, E-Bildirge ve Uzman Görüşleri
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster

Ana Sayfa » SGK » SGK Rapor Parası Sorgulama, Rapor Param Kaç Günde Yatar?

SGK Rapor Parası Sorgulama, Rapor Param Kaç Günde Yatar?

İçerik Yöneticisi Yazar: İçerik Yöneticisi
13 Ocak 2021
SGK
50
SGK Rapor Parası Sorgulama, Rapor Param Kaç Günde Yatar?
Share on FacebookShare on Twitter

SGK Rapor parası sorgulama rapor parası almaya hak kazananların ne kadar rapor parası alacaklarını ve rapor parası kaç güne yatar sorusuna yanıt bulmak için önemlidir. Rapor parası alma şartlarının sağlanması sonrasında rapor parası belirlenmiş olan süre içerisinde yatırılmaktadır.

Başlıklar
1 Rapor Parası Nedir?
2 Rapor Parası Nasıl Alınır?
3 Hangi Şartlarda Rapor Parası Alınır?
4 İki Günlük Rapor İçin Ödeme Yapılır mı?
5 Rapor Parası Ödemesi Ne Zaman Yapılır?
6 Rapor Parası Sorgulama Nasıl Yapılır?
7 Rapor Parası Hesaplama Nasıl Yapılır?
8 SGK Rapor Parası Başvurusu Nasıl Yapılır?
9 SGK Rapor Parası Nereden Alınır?
10 Doğum Sonrası İş Görmezlik Ödeneği Alınır Mı?
11 Doğum İzni Rapor Parası Alma Şartları Nelerdir?
12 Doğum İzninde İş Görmezlik Ödeneği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Rapor Parası Nedir?

Rapor parası olarak bilinen geçici iş göremezlik ödeneği temel olarak çalışanların iş kazası, meslek hastalığı yaşamaları ya da hastalık veya annelik hallerinden kaynaklı olarak yaşanan maddi kaybın telafi edilmesi amacıyla verilen bir destektir. Rapor parası tutarı tedavinin ve iş kazası sonucunda oluşan çalışma kaybına göre değişkenlik göstermektedir. Bu durumda çalışan yatarak tedavi oluyorsa günlük kazancının yarısı kadar, ayakta tedavi oluyorsa bu durumda da günlük kazancının üçte ikisi kadar destek almaktadır. Fakat çalışan kendisine bildirilmiş olan tedaviyi uygulamıyor ve bununla birlikte iş göremezlik oranının yükselmesine ya da tedavisinin uzamasına sebep oluyorsa bu durumda yapılacak olan ödeme tutarının dörtte biri kurum tarafından kesilmekte ve bu şekilde kendisine eksik ödeme yapılmaktadır. İş kazası, meslek hastalığı, hastalık ya da annelik halleri birleştiğinde ise yapılacak olan ödeme de en yüksek oran kapsamında hesaplanmaktadır. Çalışanların bu destekten yararlanmaları iş kazası ve meslek hastalığı dışında belirli şartlara bağlıdır.

Rapor Parası Nasıl Alınır?

Rapor parası almak için belirli koşulların sağlanması gerekmektedir. 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu kapsamında 3 farklı durumda rapor parası verilmektedir. Bu kapsamda sigortalı çalışanın işyerinde kaza geçirmesi ya da işiyle ilgili olarak meslek hastalığı yüzünden rapor alırsa bu durum SGK tarafından rapor parası almaya hak kazanması anlamına gelmektedir. Bunun yanında sigortalı çalışan hastalığından ya da herhangi bir rahatsızlık yüzünden rapor almışsa rapor tarihinden önce olan 90 günlük sürede SGK primlerinin ödenmesi kaydıyla rapor parası alabilmektedir. Aynı zamanda çalışan kadın ise ve doğum yapmışsa doğumdan önceki 8 haftalık sürede ve doğum sonrasındaki 8 haftalık sürede yani toplam 16 haftalık sürede rapor parası alma hakkı da bulunuyor. Çoğul hamileliklerde ise bu süre 18 haftaya kadar çıkabiliyor.

Geçici iş göremezlik raporu almak için çalışanların belirli şartları yerine getirmeleri gerekmektedir. Bunun yanında çalışanların iş kazası, hastalık, annelik hallerinin ya da meslek hastalığı yüzünden iş göremezliğe uğramaları nedeniyle ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yetki verilen hekim ya da sağlık kurullarından sağlık raporunun alınması gerekiyor. Ayrıca yatarak tedaviyi gerektiren hallerde de çalışanın prim borcu bulunmaması gerekiyor. Bunların yanında tüm sigortalı çalışanlarda uygulandığı gibi doğum nedeniyle iş göremezlik raporu ödemesinden yararlanacak olan kişilerin de doğum öncesindeki sürede en az 90 günlük sigorta primlerinin bildirilmiş ve ödenmiş olması gerekiyor.

Hangi Şartlarda Rapor Parası Alınır?

Rapor parası alınacak durumlar ilgili kanunlar kapsamında belirlenmiştir. Bu kapsamda rapor parası almayı gerektiren durumlar şu şekildedir;

  • İş kazası ya da meslek hastalığı; bu ödenekten yararlanmak için şart bulunmamaktadır. Ödenek, iş kazası ya da meslek hastalığı geçirmiş olan çalışana ilk günden itibaren, tedavi süresi boyunca her gün verilmektedir. Kasıtlı olarak yaralanmış ya da kurumun teklif etmekte olduğu tedaviyi kabul etmeyen çalışanlar için ise iş göremezlik ödeneğinin yarısı ödenmektedir.
  • Hastalık; bu kapsamda ödenekten yararlanmak için rapor tarihinden önceki 90 günlük süre içinde çalışanın prim ödemelerinin yapılması gerekmektedir ve hastalığın iki günden fazla sürmesi gerekmektedir. Bu kapsamda üçüncü günden itibaren ödeme yapılmaya başlanmaktadır.
  • Annelik hali; ödenekten yararlanmak için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 90 günlük prim ödenmesi şartı bulunmaktadır. Doğumda kadın çalışan toplamda 16 hafta, çoğul gebelik halinde ise toplamda 18 hafta için ödenekten yararlanabilmektedir.

İki Günlük Rapor İçin Ödeme Yapılır mı?

Rapor parası hastalık yüzünden alınacaksa ilgili kanunlar çerçevesinde iki günden fazla süren hastalıklar için rapor parası ödenmesi kararlaştırılmıştır. Fakat hastalık halinde ödeme yapılması için getirilmiş olan 3 günlük süre şartı uygulanma aşamasında çeşitli tartışmalar yaratabilmektedir. Çalışanların hastalık halinde hak kaybı yaşamamaları için toplu iş sözleşmeleri kapsamında sağlık yardımı adı ile düzenlemeler yapılabilmektedir. Aynı zamanda 6098 sayılı borçlar kanunu kapsamında da çalışanların hastalık yaşamaları halinde bu durumun karşılanacağı belirtilmektedir. Bu durumda çalışanın sözleşmesinde hastalık halinde sağlık yardımı şartı bulunuyorsa, iki günlük süre içerisinde işveren tarafından rapor parası ödemesi yapılabilmektedir. Ancak sözleşmede bu durum belirtilmemişse SGK tarafından üçüncü günden itibaren rapor parası ödemesi yapılır.

Rapor Parası Ödemesi Ne Zaman Yapılır?

Rapor parası kaç günde yatar sorusu rapor parası alacaklar için merak ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigortalı olarak çalışanlara geçici iş göremezlik ödemesi raporun üçüncü günü itibariyle yapılmaya başlanmaktadır. Ancak ilk iki günlük rapor ücretinin işveren tarafından ödeneceğine dair 5510 sayılı kanun çerçevesinde herhangi bir düzenleme yer almıyor. Bir ya da iki günlük rapor almış olan çalışanlara belirtildiği gibi raporları hastalık kapsamındaysa ödeme yapılmıyor. Ancak iş kazası ya da meslek hastalığı yüzünden rapor alanlara her gün ödeme yapılmaktadır. Ayrıca bu çalışanlar için sağlık aktivasyonunun sağlanması için 30 günlük prim yatırma şartı ve geriye dönük olarak 90 günlük çalışma şartı da aranmamaktadır. Rapor parası yatırma süresi işverenin çalışma raporunu SGK’ya iletmesi sonrasındaki en geç 15 gün içinde PTT aracılığı ile çalışanın hesabına yatırılmaktadır. Fakat ücretin hesaba yatırılması sonrasında belirli bir süre içerisinde hesaptan alınması gerekiyor. Şayet yatırılmış rapor parası destekleri hesaptan alınmıyorsa bu durumda ödenek SGK’ya geri ödeniyor.

Rapor Parası Sorgulama Nasıl Yapılır?

Rapor parası sorgulama yapmak için farklı yöntemler bulunmaktadır. Rapor parası sorgulama yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz;

  • ALO 170 hattı aranarak rapor parasının yatıp yatmadığını kolay bir şekilde öğrenmeniz mümkündür.
  • E – devlet üzerinden rapor parası sorgulama işlemini kolayca yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle e – devlet şifreniz olması gerekmektedir. En yakın PTT şubesinden e-devlet şifresini kolayca alabilirsiniz.
  • E – devlet şifresi aldıktan sonra sisteme giriş yapınız.
  • Daha sonra kurumlar sekmesinden sosyal güvenlik kurumu sayfasına giriş yapın.
  • Sosyal güvenlik kurumu sayfası üzerinden sunulan hizmetlerin arasından 4A – 4B iş göremezlik ödemesi görme sekmesini tıklayın.
  • Açılan sayfa kapsamında rapor parası sorgulamasını yapabilirsiniz.

Rapor Parası Sorgulamak İçin TIKLAYINIZ

Rapor Parası Hesaplama Nasıl Yapılır?

Rapor parası hesaplama yapılması rapor alınan gün sonrasındaki 3 aylık süreç içindeki günlük kazançlarının toplamı, iş göremezlik raporunun başlamış olduğu tarihten sonraki 3 ay için primler ve kazançlarının toplamlarına bakılarak yapılmaktadır. Bu noktada göz önünde tutulması gereken nokta rapor parası alınan ücret üzerinden hesaplandığından örneğin asgari ücret ile çalışan ve asgari ücretin üstünde çalışanlar için rapor parası tutarları farklılık göstermektedir. Ancak rapor parası en üst limiti de bulunmakta olup belirlenmiş olan tavan miktarını rapor ücreti geçememektedir. Belirtildiği gibi örneğin hem hamilelik hem de hastalık oluşmuşsa bu durumda her iki durum üzerinden rapor parası hesaplaması yapılır ve tavan ücret üzerinden sigortalıya ödeme yapılabilmektedir.

SGK Rapor Parası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu rapor parası başvurusu, işverenler tarafından yapılmaktadır. Çalışanların tam teşekküllü devlet hastanesinde muayene olması ve aynı hekimden rapor alması gerekir. Raporun alınmasının ardından, hastane sisteminde rapor SGK’ya bildirilmektedir. SGK sistemine eklenen rapor, işveren tarafından sisteme girilmek zorundadır.

İşverenin raporu sisteme girmesinin ardından, iş görmezlik ödeneği işleme alınmaktadır.

SGK Rapor Parası Nereden Alınır?

Sosyal Güvenlik Kurumu rapor parası almaya hak kazanan kişiler, rapor parası ödeneklerini PTT şubelerinden ya da PTT ATM’lerinden çekilebilir. İş görmezlik ödenek başvurusunun onaylanmasının ardından, 15 gün içerisinde rapor parası yatırılmaktadır. Rapor parasını çekmek için PTT şubelerine gidilebileceği gibi, PTT ATM’leri de kullanılabilir.

Rapor parasının onaylanıp onaylanmadığını anlamak için e-devlet sistemi üzerinden sorgulama yapılması gerekir. PTT şubelerine gitmeyi tercih etmeyen işçiler, e-devlet üzerinden istedikleri bankaya rapor parasını yönlendirebilir ve banka hesabı üzerinden rapor parasını çekebilirler.


Doğum Sonrası İş Görmezlik Ödeneği Alınır Mı?

Doğum iznine ayrılan anneler, izin süreleri boyunca iş göremezlik ödeneği almaktadır. Annelerin kullandıkları doğum izinlerinin süreleri, çocuk sayısına göre doğumdan önce ve doğumdan sonra olacak şekilde artırılabilir. Doğum izninin artırılması için geçerli sebepler, doktor raporuyla belirtilmelidir. Doğum iznine ayrılan anneler, aldıkları maaşın 2/3’ü oranında rapor parası almaktadır.

Doğum izni süresince alınan rapor parası, Sosyal Güvenlik kurumu tarafından karşılanmaktadır. Doğum iznine ayrılacak anneler, hamileliğin 32. haftasından itibaren izin alma haklarını elde etmektedir. Dileyen kişiler tüm izinlerini doğum sonrasına bırakabilir ya da 32. haftadan itibaren izinlerini kullanmaya başlayabilirler.

İşyerinin inisiyatifine göre, doğum iznine ayrılan çalışanları maaş ödemesi yapılmaya devam edilebilir. Çoklu gebelik yaşayan anneler, 30. haftanın ardından doğum izinlerini başlatabilirler. Doktor tarafından onay verilirse, ilk 30 haftadan sonra elde edilen 7 haftalık doğum izni, doğum sonuna eklenebilmektedir. Doğum izninin süresi ve izin içerisinde annelere tanınan haklar, bebeklerin sayısına göre artmaktadır.

Doğum İzni Rapor Parası Alma Şartları Nelerdir?

Doğum iznine ayrılmak ve bu sürede rapor parası almak için gerekli görülen koşullar aşağıda detaylıca sıralanmıştır:

  • Doğum iznine ayrılan annelerin SGK kapsamında sigortalı olarak çalışması gerekir.
  • Kadınların en az 1 yıldır çalışıyor olması ve izinden önceki son 3 aylık süreçte SGK primlerinin yatırılmış olması gerekmektedir.
  • Doğum iznine çıkılan süre içerisinde, aynı işyerinde ya da farklı bir işte SGK’lı olarak çalışılmamalıdır.
  • Doğumun sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesi ve bebeklerin hayatta olması gerekir.
  • Kürtaj ya da ölü doğum gibi durumlarda, doğum iznine ayrılma imkânı bulunmamaktadır. Bu anneler, doktorun belirttiği süre boyunca raporlu olarak izne ayrılabilirler.

Doğum İzninde İş Görmezlik Ödeneği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğum iznine ayrılan ve iş göremezlik ödeneği almak isteyen annelerin doğum izni başvuruları, işverenler tarafından yapılmaktadır. Doğumun gerçekleşmesinin ardından, hastane tarafından doğum belgesi hazırlanır ve SGK sistemine girişi yapılır. Alınan doğum raporunun, işyerine teslim edilmesi ve onaylatılması gerekir.

İşyeri doğum raporunu onayladıktan sonra, kendisine ait SGK modülü üzerinden raporu sisteme işlemelidir. SGK modülü kullanmayan işyerleri, SGK il ya da ilçe müdürlüklerine bir dilekçe yazarak doğum izni sürecinin başlatılmasını talep edeceklerdir. Doğum izni başvurusu takipleri, e-devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır.

Önceki İçerik

2021 Okul Yardım Parası Nasıl Alınır, Şartları Nelerdir?

Sonraki İçerik

2021 Evde Bakım Parası Ne Kadar, Kimler Para Alabilir?

İçerik Yöneticisi

İçerik Yöneticisi

12 yıldır SGK , SSK ve Emeklilik konuları ile ilgili içerik yazmaktayım. Yetkin olduğum konular ile ilgili SGKhocasi.com kullanıcılarını bilgilendirme çabası içerisindeyim.

Benzer İçerik

2021 SGK Yurt Dışı Borçlanma Hesaplaması Nasıl Yapılır?
SGK

2021 SGK Yurt Dışı Borçlanma Hesaplaması Nasıl Yapılır?

20 Ocak 2021
2021 İsteğe Bağlı Sigorta Primi Ne Kadar?
SGK

2021 İsteğe Bağlı Sigorta Primi Ne Kadar?

18 Ocak 2021
2021 Ölüm Aylığı (Maaşı) Ne Kadar, Kimlere Bağlanır?
SGK

2021 Ölüm Aylığı (Maaşı) Ne Kadar, Kimlere Bağlanır?

18 Ocak 2021
2021 SGK Doğum Borçlanması Ne Kadar, Sorgulama E-Devlet
SGK

2021 SGK Doğum Borçlanması Ne Kadar, Sorgulama E-Devlet

16 Ocak 2021
2021 SGK Rapor Parası Ne Kadar, Nasıl Alınır?
SGK

2021 SGK Rapor Parası Ne Kadar, Nasıl Alınır?

15 Ocak 2021
2021 Evde Bakım Parası Ne Kadar, Kimler Para Alabilir?
SGK

2021 Evde Bakım Parası Ne Kadar, Kimler Para Alabilir?

14 Ocak 2021
Sonraki İçerik
2021 Evde Bakım Parası Ne Kadar, Kimler Para Alabilir?

2021 Evde Bakım Parası Ne Kadar, Kimler Para Alabilir?

Yorumlar 50

  1. İdris eken says:
    7 ay ago

    Tek seferde 45 gün iş kazası geçirdi m ameliyat oldu m ne kadar alirim acaba

    Cevapla
    • Danışma Birimi says:
      7 ay ago

      Merhaba
      Geçmiş olsun, tek seferlik raporunuzun bitiminde işverenininzin raporu onaylamasının ardından ödemenizi alabileceksiniz. Alacağınız rapor parası maaşınızın brüt tutarına göre değişiklik göstermektedir.

      Cevapla
  2. İdris eken says:
    7 ay ago

    45 gün rapor verdi doktor parasi kaç günde yatar birde kaç para yatar acaba

    Cevapla
    • Danışma Birimi says:
      7 ay ago

      Merhaba
      Raporunuz 45 gün olarak tek rapormu, eğer değil ise raporunuz bitip yenisinin düzenlenmesinin ardından, işvereniniz tarafından onaylanmsı durumunda ilk ödeme gününde ödenecektir. Yapılacak ödemeleri e-Devlet üzerinden takip edebilirsiniz.

      Cevapla
  3. Nail says:
    1 sene ago

    20/11/2019 25/12/2019 tarihinde aldığım raporun para halen ödenmedi 170 aradığınızda adam akıllı cevap vermiyorlar iskazasi rapor girişi yapılmasına rağmen şişli SGK bu konuda çok gevşek çalışıyor

    Cevapla
  4. Ozgur says:
    1 sene ago

    Üç aylık raporum var bugün bitti daha önce hiç ödeme almadım param toplumu yatacak

    Cevapla
  5. ersin says:
    1 sene ago

    merhaba rapor parası bankaya gönderildi ptt bankadında ne demek oluyor tşk ederim

    Cevapla
  6. murat1 says:
    2 sene ago

    sgk emeklik icin bas vurdum 3600 den 13000 euro odemem gerekiyor emeklik icin aylik kac para alirim tskler

    Cevapla
  7. hacer says:
    2 sene ago

    Merhaba, kaza geçirdim, doktor tarafından 10 + 10 ve son olarak 30 günlük heyet raporu aldım. imzalı ve kaşelenmiş raporları muhasebeye teslim ettim. Hastane bana sadece imzalanmış ve kaşelenmiş raporları verdi , bunları sisteme girecek misiniz diye sorduğumda , hayır , sizin bunları çalıştığınız yere vermeniz yetiyor dedi.

    35 gün oldu para hala yatmadı , artık sistem değiş ti mi ? raporu aldıktan sonra hastanede onaylatmamız gerekmiyor mu ?

    Cevapla
  8. Ömerayrıksa says:
    3 sene ago

    Emekli çalışan rapor parası alabilirmi?

    Cevapla
  9. Zehra says:
    3 sene ago

    Merhaba 32 haftalık hamileyim iş göremez raporumu iş bi yerine verdim fakat e devlette rapor ödemesi gözükmüyor. Sisteme ne zaman düşer rapor bitiminde mı yoksa iş yeri sgk ya bildirmediginden mi

    Cevapla
  10. Smh says:
    3 sene ago

    merhaba 17 Aralık’ta 5 günlük rapor aldım 14 Şubat oldu hala neden ödeme yapılmadı acaba

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba;raporlarınız onaylanmamış olabilir,SGK’dan detaylı bilgi alabilirsiniz.

      Cevapla
  11. Ramazan says:
    3 sene ago

    Merhaba 1 yıldır çalışmış olduğum şirkette iş kazası geçirdim parmaklarım kırıldı 01/01/2018-31/01/2018 e kadar bir raporum var rapor bitiş tarihimden 10 gün geçmesine rağmen ücret alamadım ne yapmam gerekiyor

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba;tüm rapor bildirimleriniz SGK’ya yapıldıysa SGK’dan bilgi almanız gerekiyor.E-devlet kanalından da takip edebilirsiniz.

      Cevapla
  12. Musa says:
    3 sene ago

    Merhabalar ben fabrika işçisiyim 18.10.2017 de ayağımda iş kazası sonucu çatlak oluştu ve biri 2 diğeri 10 günlük olmak üzere 12 günlük iş kazası raporu aldım ve iş yerine teslim ettim işe başlayalı 2 ay oldu ve iş kazası ödeneği alabilirmiyim cevabınızı bekliyorum teşekkürler

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba;son 1 yıl içinde 90 gününüz var ise alabilirsiniz.

      Cevapla
  13. Ali says:
    3 sene ago

    Merhaba yapancı uyruklu Türkiye de çalışıyordum benim iş bitti ben nasıl alabilirim rapor parasını

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba;raporunuz var ise rapor parası alabilirsiniz.İşin bitimi ile ilgisi yok.

      Cevapla
  14. Murat says:
    3 sene ago

    Aldığımız raporla nereye basvurmamiz gerekiyor

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba;raporlar SGK’ya hastaneler tarafından bildiriliyor zaten raporunuzla ilgili detaylı bilgiyi bağlı bulunduğunuz SGK’dan alabilirsiniz.

      Cevapla
  15. Hümeyra says:
    3 sene ago

    Merhaba 32 haftalık hamileyken işyerine çalışamaz raporu verdim.İşten çıkarıldım ancak raporu verdiğimde sigortaliydim.Raporu sgk da bulunan görevlinin ceza odersiniz sisteme işlemelisiniz uyarisi ıle işyeri sisteme girdi.16 kasımda raporum bitti.Bundan sonra yapılacaklar nelerdir? Paramı alabilecekmiyim alabileceksem rapor bitiminden kaç gün sonra alicam?Teşekkür ederim.

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba;rapor paranızın hesabınıza yatması yaklaşık 25-30 günü bulur.

      Cevapla
  16. Ismail says:
    3 sene ago

    Merhaba hocam mayis ayinda ise basladim araliksiz calisiyorum tam 1 ay heyet raporu almak durumunda kaldim raporum 20 ekim 18 kasim arasi gecerli rapor parasi olarak ne kadar alirim brut ucret son 3 ay 9771 lira olarak gozukuyor

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba;rapor paranızı öğrenmek için lütfen TIKLAYINIZ.

      Cevapla
  17. şendoğan göreş says:
    3 sene ago

    merhaba benim . 21/09/2017 . den
    30/09/2017 . tarihine kadar raporum var
    ama e devlette. bilgi yok diye yazıyor
    2, kez ptt şubesine gittim . para yatmadığını
    söylediler bana .170 aradım onlarda rapor paranız ssk ya iletilmiş ama ssk tarafından daha kayıta alınmadığını söylediler bana ben ssk paramı . ptt şubelerine gitip istediğim tarihlerde alabiliyor muyum? yoksa. sadece 8/ ile 14 tarihlerindemi alabiliyorum rapor paramı?

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba;2 ay süre ile istediğiniz zaman PTT’den ödemelerinizi alabilirsiniz.

      Cevapla
  18. Barış Engin says:
    3 sene ago

    Merhaba,
    Ameliyat olduğum için 50 günlük bir raporum vardı..5 Ekim itibarıyla işe yeniden başlamış bulunuyorum.. E Devlet’e girdiğimde ‘Sisteme kayıtlı işgöremezlik ödeme bilginiz bulunmuyor.’ diye bir ibare çıkıyor…İş. yerim ve hastane rapor kaydını girdiğini söylüyor. Fakat sürekli bu ibarenin çıkması beni biraz rahatsız etti. Bu normal bir durum mu yoksa konu ile ilgili bir aksilik mi var?
    Bir de rapor parasını ne zaman alabilirim bir bilginiz var mı?
    Teşekkürler

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba;ödeme tarihi hakkında SGK’dan detaylı bilgi alabilirsiniz.Ödemelerinizi PTT şubelerinden 2 ay içinde çekebilirsiniz.

      Cevapla
  19. Ibrahim says:
    3 sene ago

    Merhabalar ben ayak bilegimi kirmistim 22 agustos 25 ekim arasi kontrollu raporum var raporu sirket 11 eylulde işledi bu durumda rapor parasi acaba ne zaman yatar ptt ye cevaplarsaniz sevinirm tesekkurler

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba;yaklaşık 1 ay içinde ödenir.

      Cevapla
  20. çiğdem says:
    3 sene ago

    Merhaba,
    23 ağustosda ayağımı çatlattım alçıya alındı, 23 ağustosdan 25 eylüle kadar raporluydum
    ücreti ne zaman alırım ?

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba;rapor paranızı öğrenmek için lütfen TIKLAYINIZ.

      Cevapla
  21. Serkan says:
    3 sene ago

    Merhaba Kolay gelsin ben 14 haziranda işe başladim ve 14 eylülde de ameliyat oldum önce 1 hafta sonrasinda 1 hafta daha rapor aldim rapor ücretini almayi hakediyormuyum bir de hakediyor isem bu ücretler ayri ayri mi yatar acaba yardiminiz için tesekkür ederim iyi günler.

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba;son bir yıl içinde 90 günlük priminiz var ise rapor parası alabilirsiniz.

      Cevapla
  22. Tulay Kocboga says:
    3 sene ago

    Merhaba 17 aralik 2015 tarihinde hasekide ameliyat oldum 10 gun rapor aldim is yerine bildirdim sgk ya bildirildi rapor parasini alanadim
    Sgk mudurlugune gittim dilekce yazdim dilekceyi isleme almadikar hastahgane bildirim yapacak dediler evim hastehaneye cok uzak oldugundan gidemedim oyle kaldi
    Sizce yapilabilecek bir sey varmidir ayrica bana cok sacma geldi sistemde raporlu oldugum zaten gorunuyor hastane raporu onaylamamis ne demek anlamadim
    Tesekkurker

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba,yeni düzenlemeye göre rapor bildirimlerini hastaneler yapıyor

      Cevapla
  23. Süleyman çoban says:
    3 sene ago

    Merhaba bana 3 ayrı rapor yazıldı hekimler tarafından ve 18,25 eylül 25 ,28 eylül ve 28 eylul 3 ekim daha sönra kontrole gittigımde saglık kurulu rapor verdi 18 eylül 23 ekim arası sımdi hangi rapor gecerli olacak. Ayrıca ilk yazılan rapor parasinida aldın 5 günluk ben kaç günlük rapor parasi ala bilirim

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba;34 günlük rapor parası alabilirsiniz.

      Cevapla
  24. nurayz says:
    3 sene ago

    merhaba
    e-devletten rapor parasını sorguladığımda durum kısmında bankaya gönderildi şeklinde ziraat bankasındaki hesapta yatmamış olarak gözüküyor ptt’ye gidip tekrar sormam mı gerekiyor

    teşekkürler

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba,işgöremezlik ödemeleri artık PTT bank şubelerine yatıyor

      Cevapla
  25. Emrah guzel says:
    3 sene ago

    Selam aleyküm başlangıç 20 09 2017::::::28 09 2017 bitiş 29 09 2017 kontrol var öğünde başlangıç 29 09 2017::::::23 10 2017 bitiş 24 10 2017 kontrol var para nezaman yatar ve nekadar teşekkürler

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba;rapor paranızı öğrenmek için lütfen TIKLAYINIZ.

      Cevapla
  26. aaaaa says:
    3 sene ago

    Ben rapor alalı 1 ay oldu, hastane sisteme girdi fakat henüz işyerim bu rapor için onay vermedi. Bunun bir tarihi var mı? Rapor ne kadar sürede sisteme girilmeli?

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba;belirli bir süresi yok.

      Cevapla
  27. funda says:
    3 sene ago

    Merhaba; ben 19 haziranda rapor almıştım 5 günlük ve yarın 2 ay olacak rapor alalı fakat henüz rapor parasını alamadım. ne zaman alabilirim?

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      3 sene ago

      Merhaba;SGK’dan detaylı bilgi alabilirsiniz.

      Cevapla
      • Kuzey Ergulen says:
        12 ay ago

        2019 aralık 20 de 45 gunluk rapor aldım
        Rapor param ne zaman yatar

        Cevapla
  28. Engin says:
    4 sene ago

    Sa mart 10 mayis 10 arasi 2 ay raporum vardi nisan 10 da ssk cikism oldu matis 10da 1 aydaha raporum uzadi. Mart aynin ucretini aldim mayis mayis 10da biten raporun ucretini alamiyorm neden acaba bilgisiolan varmi

    Cevapla
    • Ahmet SARI says:
      4 sene ago

      Merhaba;işten çıkıştan sonra rapor aldığınızdan dolayı rapor ücretini alamazsınız.

      Cevapla

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster

Kategoriler

  • SGK
  • SSK
  • Emekli
  • Personel Alımı
  • Engelli
  • Bağ-Kur
  • GSS
  • Krediler
  • KOSGEB
  • Güncel Haberler
  • İş Fikirleri
  • Çalışan
  • İŞKUR
  • İŞSİZLİK
  • İşveren
  • Vergi
  • Müşteri Hizmetleri
  • İptal İşlemleri
  • Sağlık & Yaşam
  • Köşe Yazıları
  • A101 Aktüel Ürün Kataloğu
  • BİM Aktüel Ürün Kataloğu
  • Carrefour Aktüel Ürün Kataloğu
  • Migroskop Aktüel Ürün Kataloğu
  • ŞOK Aktüel Ürün Kataloğu
  • Metro Aktüel Ürün Kataloğu
  • Gratis Aktüel Ürün Kataloğu

En Çok Okunan Haberler

  • SGK İnternetten Adım Adım Yapılandırma Başvurusu Nasıl Yapılır?

    SGK İnternetten Adım Adım Yapılandırma Başvurusu Nasıl Yapılır?

    0 Paylaş
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Öğretmenlerin Eş Durumu Tayini İçin En az Kaç Gün SSK ya da Bağkur Gerekir?

    0 Paylaş
    Paylaş 0 Tweet 0
  • Gelir Belgesiz, Kefilsiz Kredi Veren Bankalar (2021 Ocak)

    3 Paylaş
    Paylaş 3 Tweet 0
  • 2020 EK/5 Tarım Sigortası Emeklilik Şartları ve Hesaplama

    5 Paylaş
    Paylaş 5 Tweet 0
  • BAĞKUR BORCU DONDURMA (SİLDİRME) İÇİN İZLENECEK YOL

    0 Paylaş
    Paylaş 0 Tweet 0
Sgk Sorgulamaları, Bağ-kur, E-Bildirge ve Uzman Görüşleri

© 2020 SGK Hocası Tüm Hakları Saklıdır.

İletişim Bilgileri

  • Yazarlar
  • Gizlilik Politikası
  • Site Hakkında
  • Künye
  • İletişim
  • Form ve Dilekçeler

Sosyal Medya

Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçları Göster
  • SGK
  • SSK
  • Emekli
  • Personel Alımı
  • Engelli
  • Bağ-Kur
  • GSS
  • Krediler
  • KOSGEB
  • Güncel Haberler
  • İş Fikirleri
  • Çalışan
  • İŞKUR
  • İŞSİZLİK
  • İşveren
  • Vergi
  • Müşteri Hizmetleri
  • İptal İşlemleri
  • Sağlık & Yaşam
  • Köşe Yazıları
  • A101 Aktüel Ürün Kataloğu
  • BİM Aktüel Ürün Kataloğu
  • Carrefour Aktüel Ürün Kataloğu
  • Migroskop Aktüel Ürün Kataloğu
  • ŞOK Aktüel Ürün Kataloğu
  • Metro Aktüel Ürün Kataloğu
  • Gratis Aktüel Ürün Kataloğu

© 2020 SGK Hocası Tüm Hakları Saklıdır.