2020 için tarım sigortası emeklilik şartları yasalar kapsamında düzenlenmiştir. Tarım sigortası emeklilik şartları 5510 sayılı olan kanunun 5. Maddesi kapsamında güncellenmiştir. Özellikle mevsimlik olarak çalışan tarım işçilerinin primlerini ödemesi durumunda emekli olması sağlanmaktadır. Tarım sigortası özellikle sürekli çalışmayan işçiler için emeklilik imkanı yaratmaktadır.
Tarım sigortasından faydalanmak için:
- Vatandaşın başka bir işte çalışmıyor olması gerekmektedir.
- Kişinin aktif durumda olan vergi kayıtlarının olmaması gerekmektedir.
- Kişinin çiftçilik kaydının olmaması gerekmektedir.
- Vatandaşlar SGK kapsamında 4/A SSK ya da 4/B Bağkur hizmetlerinden faydalanmıyor olması gerekmektedir.
Vatandaş eğer sigortalı olarak çalışıyorsa, tarım sigortası için başvuru yapması mümkün değildir.
Tarım Sigortası Emeklilik Yaşı Kaçtır?
Tarım sigortasından emeklilik için belirli yaş kriterleri oluşturulmuştur. Devamlılığı olmadan çalışan tarım işçileri ya da orman işçileri, düzenlenen yeni yasa kapsamında emeklilik hakkı elde etmektedir. Vatandaşın sigortalılığının başladığı tarihe göre emeklilik yaşı belirlenmektedir. Buna göre vatandaşların 7 Bin prim ödemesini tamamlaması gerekmektedir. Erkeklerin 60 ve kadınların 58 yaşını tamamlaması gerekmektedir.
25 seneyi tamamlamasına kalan süreye göre emeklilik yaşları:
- 25 yılın tamamlanmasına 2 sene ya da daha az kalmışsa 25 senelik primin ödenmesi gerekmektedir. Bu kişiler 44 yaşında emekli olmaktadır.
- 2 sene ya da 3 sene kalan vatandaşlar 25 senelik primlerini ödedikten sonra 45 yaşında emekli olabilmektedir.
- 5 sene ya da 6 sene olan vatandaşlar primlerini ödedikten sonra 47 yaşında emekli olabilmektedir.
- 8 ve 9 sene kalan vatandaşlar, primlerini ödedikten sonra 49 yaşında emeklilik hakkı elde etmektedir.
- 14 ve 15 sene kalan vatandaşlar prim ödemelerini yaptıktan sonra 53 yaşında emekli olabilmektedir.
Ek 5 Tarım Sigortasıyla 3600 Günden Emeklilik Şartları Nelerdir?
Ek 5 tarım sigortasıyla 3600 günden emekli olmak belirli koşullarda söz konusu olmaktadır. Vatandaşların daha az prim ödemesiyle emekli olmasını sağlayan bu sistemde dikkate alınan ilk sigorta giriş tarihidir.
Tarım sigortasından emekli olmak için:
- Sigortaya giriş tarihi 1999 senesinden önce olan kadınlar 3600 gün prim ödemesi yaparak 58 yaşında emeklilik hakkı elde etmektedir. Erkekler ise 3600 prim günü ödedikten sonra 60 yaşında emekli olmaktadır.
- Sigortaya giriş tarihi 1999 ve 2008 arasında olan kadınlar 25 sene sigortalı olma süresini doldurktan sonra 4500 prim günü ödeyerek 58 yaşında emeklilik hakkı kazanmaktadır. Erkek sigortalılar ise bu şartları karşıladıktan sonra 60 yaşında emeklilik hakkı elde etmektedir.
- İlk sigortaya giriş tarihi 2008 ve sonrası olan kadınlar 5400 prim gününü ödeyerek 61 yaşında emekli olma hakkı kazanmaktadır. Erkekler ise 63 yaşında emeklilik hakkı elde etmektedir. Vatandaşların 25 senelik hizmet şartını tamamlamış olması gerekmektedir.
Tarım Sigortasına Nasıl Başvuru Yapılır?
Tarım sigortası başvurusu için belirlenen şartları sağlamak ve ek 5 tarım sigortası başvuru formunun doldurulması gerekmektedir.
Tarım sigortası emeklilik şartları ve belgeleri:
- Vatandaşın ek 5 tarım sigortası için doldurduğu başvuru formunu Tarım Müdürlüğü il ya da ilçe şubelerine teslim etmesi gerekmektedir. Bu formun yetkililer tarafından onaylanması gerekmektedir.
- Vatandaşın kimlik bilgileri kapsamında talep edilen belgelerin hazırlanması gerekmektedir.
- Onaylanmış olan form ve belgeler kişi tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu’na teslim edilmesi gerekmektedir.
- Başvuru yapıldıktan sonraki bir ay içinde SGK başvuruyu inceler. Onay alan başvurular için kişiler bilgilendirilir. Prim ödemeleri ise Vakıfbank ya da Ziraat Bankası’na yapılmaktadır.
Tarım Sigortası Başvurusunda Talep Edilen Belgeler Nelerdir?
Tarım sigortası için belgeler SGK tarafından belirlenmiştir. Tarım sigortası başvurusunda teslim edilmesi gereken belgeler:
- Nüfus cüzdanı ve fotokopisi
- Yetkililer tarafından onaylanmış olan ek 5 formu
- Kişi için özel olarak talep edilebilecek belgeler gerekmektedir.
Tarım sigortası, tarım alanında mevsimlik olarak çalışan kişilerin emekli olmasını sağlamaktadır. Fakat bu sigorta sisteminden faydalanmak için vatandaşın vergi kaydı ya da çiftçi kayıt sisteminden kayıtlı olmaması gerekmektedir. Vatandaşın SGK kapsamında sigortalı olması tarım sigortasından faydalanmasını engelleyecektir. Tarım sigortasından faydalanmak için gerekli koşulları sağlamak gerekmektedir.
Tarım Sigortası Primleri Nereden Ödenir?
Tarım sigortası primlerini ödeme SGK tarafından anlaşmalı olarak bankalar aracılığı ile yapılmaktadır. Ziraat Bankası ve Vakıf Bankası aracılığı ile ödemeler yapılmaktadır.
Ödemelerin yapılacağı kanallar ise:
- Vakıf Bankası ya da Ziraat Bankası’nın mobil bankacılık sistemlerinden,
- Bankaların internet ya da telefon bankacılığı üzerinden,
- Bankaların ATM şubelerinden ödenebilmektedir.
Ödemeler kredi kartı, banka kartı ya da peşin olarak yapılmaktadır.
Tarım Sigortası Emeklilik Maaşı Ne Kadar 2020?
Tarım sigortası emeklilik maaşı her sene enflasyon oranlarına göre artmaktadır. Tarım sigortasından emeklilik maaşları 2020 senesinde güncellenmiştir. Ödenecek maaşın miktarları ise vatandaşların prim ödeme süresine göre değişmektedir.
Buna göre 2020 senesinde tarım sigortası emeklilik maaşları:
- Vatandaşın sigortası 15 sene boyunca devam etmişse prim ödeme günü 5400 olarak hesaplandığında alacağı aylık ödeme 650 TL ve 850 TL arasındadır.
- Prim gün sayısına göre değişmekle beraber, kişi 25 sene boyunca sigortalıysa alacağı aylık maaş 850 TL ve 1.050 TL arasında değişmektedir.
- Tarım sigortası emeklilik maaşları kişinin ödeyeceği primlere göre artmaktadır.
Tarım Sigortası Sorgulama Nasıl Yapılır?
Tarım sigortası sorgusu online olarak yapılmaktadır. Vatandaşlar tarım sigortası durumunu ve alacakları maaşlarını e-devlet sistemi üzerinden sorgulayabilmektedir. E-devlet sistemi üzerinden sorgulama yapmak için e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası gerekmektedir. E-devlet şifresi olmayan vatandaşlar 2 TL karşılığında herhangi bir PTT şubesi aracılığı e-devlet şifresi satın alabilmektedir.
Tarım Sigortası Sorgulamak İçin TIKLAYINIZ
Sorgulama yapmak için:
- E-devlet sistemi olan turkiye.gov.tr adresine TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapmak gerekmektedir.
- Sisteme giriş yaptıktan sonra sayfanın ortasında bulunan arama bölümüne ‘’ Ek 5 Tarım Sigortası ‘’ yazmak gerekmektedir.
- Bu alan üzerinden tarım sigortası bilgileri ve maaş ödemeleri sorgulaması yapılması mümkündür.
Tarım Sigortası Prim Ödemeleri Ne Kadar?
Tarım sigortası primleri her sene değişmektedir. 2020 yılında ki sigorta primleri ise şöyledir.
- SSK Tarım 2925’e göre ödenecek prim tutarı :
- 478,24 TL. EK5 tarım sigortası primi ise, 913,80 TL olmuştur.
Hocam merhaba,
Annem 26.02.1965 doğumlu , şuan 3400 günü var, işe giriş tarihi 01.10.1986. Bu şartlara göre yaklaşık 7 ay sonra prim günü doluyor fakat 1,5 yıla yakın yaş için bekleyecek. İki sorum var;
1- Yaş için beklemeyi önleyebilecek bir şey var mı, beklerken prim ödememiz gerekir mi , ödersek alacağı maaş yükselir mi?
2- Son 6 ay ne yaparsak alacağı maaşı arttırabiliriz?, şuan ki şartlara göre maaşı hangi aralıkta olabilir?.
Merhaba
Maaş artırmak için primlerinizi yüksekten ödeme yapabilirsiniz. Yaşı beklemek zorundadısınız.
Hocam iyi akşamlar..
4A-4B-4C sigortalarımın toplamı 5536 gün.25 yıl 53 yaş doldu(11.11.1966) 64 gün eksiğim var.
Emeklilik başvurusunu ne zaman yapabilirim.Saygılar..
Merhaba
E-Devlet sistemi üzerinden emeklililiğe hak kazandınız ibaresini gördükten sonra başvuruda bulunabilirsiniz.
merhaba hayırlı işler 09.10.1973 doğumluyum,benim ilk kez 10.07.1995 tarihinde 4a sigorta başlangıcım var.2016 ya kadar ; 4a toplamı 3059 gün,bağkur toplamı 265 gün,4c toplamı 3915 gün.ilk 4c yedek subaylıktan 21.07.1997.KHK ile 15.07.2017 tarihinde memuriyetten uzaklaştırıldım.Pisikolojim çok bozuk topluma çıkamadım günümüze kadar bir işte çalışamadım .Ben nereden nasıl emekli olabilirim.Kırsaldayım.Tarım sigortası yaptırmama gerek varmı.yaptırırsam bana fayda verirmi.Nereden nasıl emekli olabilirim beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.
Merhaba
Verdiğiniz bilgilere göre emekliliğinize henüz 8 yıl daha mevcut olmaktadır. Yaptığınız işe göre sigortanızı başlatabilirsiniz.
Mrb hocam 1977 doğumluyum ilk ise giriş tarihim 2000 yılının 3 ayıdır sonrasında 2008 2 ayında 2925 tarım sigortasına gectim ve o günden beride aralıksız ödemekteyim ne zaman emekli olabilirim
Merhaba
Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda 60 yaşında emekliliğe hak kazanmaktasınız.
Babam 1966 tarihinde, doğdu. İlk sigorta başlangıcı 1984 yılında 4A ile girişi bulunmaktadır. 500 gün kadar primi bulunmakta. 2016 yılından sonra ise Tarım 5 ‘ten ödüyor. ne zaman emekli olabilir. teşekkür ederim şimdiden.
Merhaba
Emekliliğe hak kazanabilmek için 7200 günü doldurdurması gerekmektedir.
Ek-5 sigortalısıyım. 2021 yılı Ek-5 primleri için prime esas kazanç yükseltme beyanı vereceğim. Ben son 5 yıldır her yıl başında böyle dilekçeler verip kazancımı yükseltiyorum. Şunu gördüm ki, Ocak ayının 1 inde vermem gereken dilekçeyi Ocak 4 veya 5 ine sarkıtarak verirsem, sanırım işlem karmaşıklaşıp zorlaştığı için, SGK memuru işimi laf söyleyerek, azarlayarak yapıyor. Bu defalarca başıma geldi, memurumuzun huyunu ezberledim artık. Ve bu sene de 1 Ocak Cuma’ya denk geleceği ve yılbaşı tatili sonrası ilk İŞ GÜNÜ 4 Ocak’a denk geleceği için; bu burun kıvırmaları, azarlanmaları yaşamamak adına dilekçemi 31 Aralık günü vermek istiyorum. Dilekçeyle ilgili kanunlarda ileriye yönelik dilekçe verme usulü var mıdır?
Merhaba
Bu şekilde bir uygulama söz konusu olmamaktadır.
Merhaba babam 1969 dogumlu ilk sigorta girişi 1988 yılında yapılmış 2008 de tarım sigorta ödemeye başladı uzun süre ödeyemedi ama sıgarta faal görünüyor 1800 günü mevcut kac yaşında ve ne kadar daha prim ödemesi gerekiyor
Merhaba
İlk sigortaya giriş tarihi 2008 ve sonrası olan erkekler 63 yaşında emeklilik hakkı elde etmektedir. Vatandaşların 25 senelik hizmet şartını tamamlamış olması gerekmektedir.
merhaba 01.04.1961 doğum tarihli annemin 4500 günü doldu 2008 girişli ne zaman emekli olabilir ?
Merhaba
Sigortaya giriş tarihi 1999 ve 2008 arasında olan kadınlar 25 sene sigortalı olma süresini doldurktan sonra 4500 prim günü ödeyerek 58 yaşında emeklilik hakkı kazanmaktadır.
HOCAM ANNEM 61 DOĞUMLU 4A SİGORTALI ÇALIŞIYOR 4500 GÜNÜ DOLDU 2008 GİRİŞLİ 25 YIL ŞARTI DEMİŞLER SGK DAN EMEKLİ DİLEKÇESİ VERSİN Mİ ?
Merhaba
4500 günden emekli olabilmesi için 25 yıl şartı var doğru, fakat 7000 günü doldurması durumunda ise 2027 yılında emekliliğe hak kazanmaktadır.
Merhaba, ANNEM İÇİN TARIM EK5 ÖDÜYORUZ 27.06.2011BAŞLANGIÇ, ANNEM 01.03.1966 DOĞUMLU EMEKLİ OLMA İHTİMALİ VAR MI ? 4500 Ü DOLDURUP YAŞI MI BEKLEYECEK 25 YIL SİGORTA ŞARTI MI SAĞLANMALI?
Merhaba
İlk sigortaya giriş tarihi 2008 ve sonrası olan kadınlar 5400 prim gününü ödeyerek 61 yaşında emekli olma hakkı kazanmaktadır.
merhaba, annem 2004 yılında tarım bağkur ödemeye başladı… daha sonra yapılan değişiklikle ek 5 ek 6 ödüyoruz… şu an toplamda ödenmiş 3300 günü bulunuyor… annem 1966 doğumlu… acaba hangi şartlarda emekli olabilir? iyi günler dilerim…
Merhaba
Sigortaya giriş tarihi 1999 ve 2008 arasında olan kadınlar 25 sene sigortalı olma süresini doldurktan sonra 4500 prim günü ödeyerek 58 yaşında emeklilik hakkı kazanmaktadır.
Ek5 tarım sigortalısı dan emekliği gelmiş birisi, Ek5 tarım borcunu sildirebilir mi? Yatan primler emekli olmasına yetiyor.
Merhaba
Talebinizi iletebilirsiniz.
Ahmet Bey;
Fili çalışma olmadan bir iş yerinden sigortalı gösterilmek suretiyle yapılan sahte sigortalılık ile ilgili davalarda, ödenen primlerin İsteğe bağlı Bağ-Kur’a aktarılmasını hükmeden Yargıtay hükümleri şimdiye kadar oldu mu ?
Merhaba
Genel olarak iptal şeklinde sonuçlanmaktadır.
Ek-5 sigortası için SGK denetimleri sonucunda fiili bir tarım çalışması olmadığı tespit edilirse sigortalılık iptal edilir deniyor. Diyelim ki , bir şekilde SGK denetim yaptı ve EK-5 sigortalılığını iptal eti. İptal edilen ek-5 yıllarını tamamen mi iptal ediyor, yoka isteğe bağlı BAĞ-KUR’a mı kaydırıyor?
Merhaba
Tamamı iptal edilmektedir.
merhaba hocam ben emine 1978 doğumluyum. ssk işe giriş 06,01,1997 şuana kadar ara ara çalıştım şuan 4576 ssk prim var çalışmıyorum hayvancılığa başladım şu an sosyal güvencem en uygun ne yapmalıyım tarım sigorta hayvancılıkta şart mı emekli yaşımı uzatır mı ? teşekkürler.
Merhaba
Verdiğiniz bilgilere göre tarafınızdan istenen gün sayısı 5900 olmaktadır. Kalan günlerinizi tarım sigortasından devam ederek tamamlayabilirsiniz. Hayvancılık ile uğraş gösterenler için tarım sigortası şarttır.
Hocam merhaba,1992 ssk başlangıcım şuan 2650 günüm yatmış bulunmakta bunun 1000 günü EK5/EK6/5G/30 buradan kendim yatırıyorum yurtdışında çalışıyorum,emeklilik yaşımı ve kaç gün prim yatıracıgımı nasıl hesaplarım,2650 gün 4/a kapsamında gözüküyor kafam karışdı anlayamadım bu durumda boyle devam edersem 5g denmi emekli oluyorum 4/a danmı bılgı verırsenız sevınırım.Selamlar.
Merhaba
Doğum tarihinizi tam olarak bildirebilirmisiniz.
Hocam,Dogum tarihim 17.07 1973
Merhaba
Vermiş olduğunuz bilgilere göre 5600 günü doldurarak 2028 yılında emekliliğe hak kazanmaktasınız.
Merhaba Hocam eşim için 01.08.1994 – 31.12.1995 arasında Zorunlu tarımsal faaliyetten pirim yatırılmış
26.12.2007 – 31.12.2007 arası sigorta pirimi yatırılmış
03.01.2012 – 31.01.2017 arası muafiyeti olan ev kadınları için isteğe bağlı pirim yatırılmış
01.02.2017 tarihinden itibaren Ek5 ödüyoruz 3600 günü ne zaman dolar dilekçeyi ne gün verelim.Ayrıca zorunlu tarımsal kesinti 1999 yılı öncesi sigorta şartına çeker mi ? Şimdiden teşekkürler kolay gelsin
Merhaba
Verdiğiniz bilgilere göre şu an için toplamda 3564 günü bulunmaktadır. İki ay sonra 3600 günü geçmiş olaçak.
Merhaba,
Ek-5 sigortalısı olarak her sene yılbaşında prim artışı için dilekçe verip primi bir miktar yükseltiyordum. Bu sene şöyle bir sorun oldu, Ek-5’e bakan İLÇE SGK’daki memur işinden ayrılınca onunn yerine gelen yeni memur bu artışı yapamadı. Yapamadığı yetmiyormuş gibi 2019 ödemelerimden epey bir primimi 2020’ye kaydırdı. Yani 2019 hizmet tablom bozuldu. Başka memur da halledemeyince İLÇE dosyamı İL SGK’ya gönderdi. Orada da hem memuru hem şefi 2019 Hizmet tablomu düzeltemeyince dosyam ARIZA KAYDI açılarak ankaraya gönderildi. 2019 tablom bozulduğu için 2020’de hiç ödeme yapamadım, tam 6 aydır bu sorunun çözümü için uğraşıyorum, Corona süreci de işi yavaşlatınca Ankara’ya yollanması 6 ayı buldu. Sizin bir bilginiz var mı? Ankara’da Arzıa kaydı açılmış bu tip işlemlerin hallolması aylar sürer mi? Eğer uzun sürecekse araya adam filan sokup bir şekilde halletmeye çalışacağım. Zira şu an sağlık sigortası yok görünüyor. Her türlü şey gelebilir başıma, hastalık, kaza vs…
Merhaba
Sorunlu dosyalar burada sıraya alındığı için çözümlenmesi zaman alabilir.
Merhaba, Benim sorunum çözüldü, 2019 tablosu düzeltildi ve Prima artışı yapıldı. Ancak Dilekçe verdiğim bir konuda (Prim artışı ve tablo düzeltilmesi) işler karışık olduğu için tam 6 aydır prim ödemediğim için, ödemediğim primlere 310 TL faiz cezası gelmiş. Yani anlamıyorum dilekçe verip düzeltilmesi istenilen bir konuda düzeltme yapılmadan nasıl ödeme yapabilirim? İL SGK’daki Şef bu faizin sistem tarafından otomatik işlendiğini yapacak bir şey olmadığını söylüyor. Buna itiraz edebilir miyim? İtiraz mercii neresidir?
Merhaba
İtiraz işlemlerinde hukuk yolu aranmaktadır.
merhaba annem 25.01.1966 doğumlu
ilk giriş tarım bağkuru 01.12.2005 tarım bağkuru toplam 4604 günü var
ssk ilk girişi 20.12.2018 ssk gün toplamı 477 gün
genel toplam günü 5081 gün annem kaç yaşında ve hangi şartlarda en kısa ne zaman emeklı olabılır cevaplarsanız sevınırım teşekürler.
Merhaba
Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda annenizin emeklilik şartları aşağıdaki gibi belirlenmiş bulunuyor.
Yaş 58 ve 7200 prim günü tamamladığında,
Yaş 61 ve 5400 prim günü tamamladığında,
İstediğiniz seçeneği tercih ederek emekliliğe hak kazanabilirsiniz.
Merhaba 1964doğum tarihi 15.12.1982 işe giriş 20 ay çalıştım 94-96aradı isteğe bağlı ödedim 1080 gün oldu 2014de ek5e müracaat ettim adanada kabul oldu şimdi 3220günüm var her yıl beyanname vermem gerekiyormuydu 4yıldır başka şehirde yaşıyorum e-devlette aktif gözüküyor Ödediklerim bpşa gidermi diye korktum3600gün58yaş da emekli olurum sanırım inşallah 2 DOĞUM borçlanması yapsam avantajlı olurmu emekli aylığı yüksek olurmu şimdi ssk lı çalışmam gerekiyor bunun bır zararı yada faydası olurmu merak ediyorum TEŞEKKÜRLER
Merhaba
E-Devlet sistemindeki ödenmiş gün sayınıza göre hareket etmelisiniz. Doğum borçlanması yaptığınız takdirde gün eksiğiniz tamamlayabilirsiniz. Yaş haddini beklemek zorundasınız.
Merhaba hocam, babam 1993-94-95-96 yillarinda eksiksiz tarim sigortasini yatirmis, sonrasinda gecirdigi rahatsizlik dolayisiyla araya kaynamis odeyememis ve oyle kalmis, 2006 yilinda 7 yillik bir yatirim yapmis tekrardan sonradan bir yatirim yapmamisiz, edevlette 4a tescil belgesinde uzun vade gun sayisi 810 olarak goruluyor, durumu da aktif gorunuyor, babami emekli etmek istiyorum nasil bir yol izlerim saglik guvencesi ve maasi ne kadar olur? Babam70 yasinda suan? bize bir yol gosterebilir misiniz? Tesekkur ederim simdiden..
Merhaba
Tarım sigortasından emekli olmak için:
Sigortaya giriş tarihi 1999 senesinden önce olan kadınlar 3600 gün prim ödemesi yaparak 58 yaşında emeklilik hakkı elde etmektedir. Erkekler ise 3600 prim günü ödedikten sonra 60 yaşında emekli olmaktadır.
1977doğumluyum 01 01 1996 ssk gırısım var 2650 gun prım var bu ay tarım sıgortası kayıt olsam ne gıbı faydası olur
Merhaba,
Ablam 1968 doğumludur. sigorta giriş yılı 1993, 7 yıldır Ek5 ödüyor. toplam gün sayısı 4400. ne zaman emekli olabilir.
Merhaba. Babam 1955 doğumlu. 2006 yılında Bağkur başlangıcı var. 2016 yılında Ek 5 sigortasına geçiş yaptı. Ne zaman emekli olabilir acaba? Tekrar Bağkura geçse daha mı erken emekli olur?
merhaba hocam. babam 10/08/1965 doğumlu. 01/05/1995 yılından 2016 yılına kadar bağkur, tarım sigortası ve ek-5 sigortası yatırdı. en son 4 yıl ek-5 sigortası yatırdıktan sonra 2016 yılından itibaren ek -5 borçluluğumuz devam ediyordu. 2018 yılı eylül ayında sgk yetkilileri tarafından babama 1600 TL gibi bir prim borcu yatırtıldı. ancak bu para 2018 yılı eylül ayına kaydedildi ve aradaki prim borçları kaldı. 2019 şubat ayında da 277 gün askerlik borçlanması yaptık. şimdi emeklilik işlemleri için başvurduğumuzda bize 2016 yılı eylül ayından 2018 yılı eylül ayına kadar olan aradaki prim borçlarını da ödememizi söylediler. ödememiz halinde emekli olamayacağımızı söylediler. bu konuda bilgi verebilir misiniz. şimdiden çok teşekkür ederim.
merhaba, 19-10-1999 yılında sigorta başlangıcım var. 2013 ocak ayından itibaren ek 5 ödemeye başladım. emekli olma şartlarım nedir.ödenmiş 2500 günüm var. bayanım. teşekkürler.
04/06/1965 doğumlu kadınım. 16/04/1999 isteğe bağlı sigortalı oldum. Mayıs 2014 tarihinden itibaren tarım sigortalısıyım. Ne zaman emekli olabilirim. Emekli olacağım tarihe kadar artık sigorta primi ödemesem olur mu? Şimdiden teşekkür ederim.
hocam merhabalar… annem 2006 9. ay tarım bağkura başlangıç… ilk sigorta başlangıcı… ek 5 e geçtik… acaba hangi tarihte ve kaç günden emekli olabilir???
97 yılında skk girişim var.2012 yılından itibaren 2469 gün ek 5 tarım yatırmışım.acaba 3600 günü tamamlayıp emekli olabilirmiyim
Merhaba
Anneme 4 yıldır ek5 oduyoruz 02.02.1964 dogumlu daha once sıgorta gırısı yoktu ne zaman emeklı olabılır
Merhaba Ahmet bey ,Babam Bağkurluydu fakat sadece açılışı vardı biz 3600 gününü satın aldık. Sonradan sgk lı işe girdi bağkurdan sgk döndü.
Son 3,50 yılının sgk dan ödenerek emekli olabilir dendi.yaklaşık 2 yıl sgk çalıştı şuan da işsiz Ek 5 tarımdan faydalanabiliyor fakat merak ettiğimiz , Ek5 tarımdan emekli olanla sgk emeklisi aynı şartlar damı maaş alır arada fark olur mu ?
bilgi verirseniz çok memnun olurum.Teşekkürler
Merhaba, Annem 1964 doğumlu. İlk sigortalı olma tarihi 16.06.2012’dir. 4 Nisan 2013 tarihinden beri Ek-5 tarım sigortası için prim ödüyoruz. Ne zaman emekli olabilir?