2023 yılının Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Vatandaşlar, ramazan ayı için hazırlıklarını tamamlamak üzere. Ramazan ayının yaklaşması ile ramazan kolisi araştırmaları da hız kazandı. Birçok kişi kendisi için ramazan kolisi araştırması yaparken birçok kişi de ihtiyaç sahiplerine ramazan kolisi ulaştırmak için araştırmalarını sıklaştırdı. Bunların yanı sıra, iş verenlerde personellerine ramazan kolisi verebilmek için ramazan kolisine dair araştırmalarını arttırdı.

Aynı zamanda, belediyeler, vakıflar ve yardım dernekleri de ihtiyaç sahiplerine ramazan kolisi verebilmek için hazırlıklarını tamamlıyor. İhtiyaç sahibi olan kişiler, belediye, vakıf ya da yardım derneklerinden nasıl ramazan kolisi yardımı alabileceğini merak ediyor. İhtiyaç sahibi olan kişiler, bağlı oldukları belediyelere bizzat başvuru yaparak ramazan kolisi yardımı için talepte bulunabileceği gibi e-devlet üzerinden de başvurularını gerçekleştirebilirler.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BAŞVURUN

Oruç ibadetini yerine getirecek olan Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olan ramazan ayında, erzak yardımı yapılarak ihtiyaç sahiplerinin de mübarek ramazan ayını rahat bir şekilde geçirmesine destek olunmaktadır. Bu erzak yardımları hayırsever vatandaşlar tarafından yapıldığı gibi belediye, dernek ve vakıf kuruluşları tarafından da gerçekleştirilmektedir.

Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen ramazan kolisi için e-devlet uygulaması üzerinden başvurular yapılabilmektedir. Bunun için ilk olarak e-devlet uygulamasına giriş yapılması ve ‘sosyal yardım başvurusu’ seçeneğinin tercih edilmesi gerekiyor. Açılan başvuru formunda istenilen bilgiler eksiksiz bir şekilde doldurulduktan sonra başvuru formu ilgili merciler tarafından incelenir ve uygun görülmesi halinde başvuru sahibine yardım gerçekleştirilir.

RAMAZAN KOLİSİ YARDIMINDAN FAYDALANABİLECEK KİŞİLER

Ramazan kolisi yardımı herkese yapılmamaktadır. Ramazan kolisi yardımı alabilmek için kişilerin bazı kriterler uyması gerekmektedir. Bu kriterler arasında; ihtiyaç sahibi aileler, yetimler, yaşlılar, öğrenciler, engelliler ve diğer dezavantajlı olan kişiler ilk sıralarda yer almaktadır. Bunların yanı sıra ramazan kolisi yardımı, sadece Müslümanlara değil, farklı dinlerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara da yapılmaktadır. İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen ramazan kolisi içerisinde genel olarak; temel gıda maddeleri, hijyen malzemeleri ve diğer temek ihtiyaç ürünleri yer almaktadır.

Editör: TE Bilisim