Her yıl bayram öncesi ödenen bayram ikramiyelerine ait tutarlar, emekliler tarafından merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu yıl emekli maaşlarında yapılan zam oranı yüzde 30 oldu. Aynı zamanda, EYT düzenlemesinin de yürürlüğe girmesi ile birlikte emekli sayısında büyük bir artış meydana gelecek.

Hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayram’larında emeklilerin maaş hesaplarına yatırılan ikramiyelerde bu yıl herhangi bir artış olup olmayacağı merakla bekleniyor. Milyonlarca emekli nisan ayındaki Ramazan Bayramı’nda hesaplarına yatırılacak olan ikramiye tutarına dair açıklamaları bekliyor. Geçtiğimiz yıl her iki bayramda da emeklilere 1.100 TL bayram ikramiyesi ödenmişti.

2023 YILI BAŞINDA BİRÇOK KALEMDE ZAM YAPILDI

2023 yılının başında asgari ücret, memur maaşı ve emekli maaşları dahil olmak üzere öğrenci burslarına ve sosyal destek paketi ödemelerine zamlar yapıldı. Bu yıl başında gerçekleştirilen birçok kalemdeki zammın ardından emekliler, bayram ikramiyelerinde de herhangi bir zammın yapılıp yapılmayacağını merakla bekliyor. Geçtiğimiz yıl bayram ikramiyeleri Ramazan Bayramı’nda 1.100 TL ve Kurban Bayramı’nda da yine 1.100 TL olarak emekli maaşlarına ek olarak hesaplara yatırılmıştı.

ZAM ORANI BELLİ OLMADI

Bu mevcut emeklilerin yanı sıra, 3 Mart Cuma günü Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe giren EYT düzenlemesi kapsamında 2 milyondan fazla kişinin de emekli olması bekleniyor. Ülkemizdeki emekli nüfusun giderek artması, arama motorlarında yapılan araştırma konularının da değişmesine neden oluyor.

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte Ramazan Bayramı heyecanı da vatandaşları sardı. Özellikle ülkemizdeki emekliler, bayram ikramiyelerinde yapılacak zam haberlerini araştırmaya başladı. Geçtiğimiz yıl Ramazan Bayramı’nda 1.100 TL olarak emeklilere yatırılan ikramiye, Kurban Bayramı’nda da 1.100 TL olarak hesaplarına yatırılmıştı.

2023 yılına ait bayram ikramiyelerini dair herhangi bir zam açıklaması henüz yapılmadı. Bayram ikramiyesine dair net bilgilerin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Nitekim, ramazana sayılı günler kaldığı gibi Ramazan Bayramı’na da çok az bir süre kaldı.

Bu nedenle, emeklilerin her yıl iki bayramda emekli maaş hesaplarına yatırılan bayram ikramiyelerini dair tutarların önümüzdeki zaman içerisinde açıklanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim