Koronavirüs salgını ekonomik olarak pek çok kişiyi zor duruma sokarken, devlet tarafından verilen 1000 TL’lik devlet desteğinin tekrar yapılacağı açıklandı. Buna göre muhtaç durumda olanlara 1000 TL yardım yapılacak.

1000 TL Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dar gelirli olan kimselere, özellikle salgın yüzünden ekonomik açıdan zorluk yaşayanlara yönelik olarak devlet tarafından 1000 TL’lik destek başvurusu tekrar yapılacak. 1000 TL destekten yararlanmak isteyenlerin e-devlet üzerinden başvuru yapmaları gerekiyor. Bunun için öncelikle e – devlet şifreleri yoksa yani daha önce sisteme giriş yapmamışlarsa, sisteme girmek için PTT şubelerinden e-devlet şifresi almaları gerekiyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra T.C. kimlik numaralarının son hanelerindeki numaraya göre başvuru yapabilecekler. Buna göre T.C. kimlik numarası son rakamı 0 olanlar pazartesi, 2 olanlar salı, 4 olanlar Çarşamba, 6 olanlar Perşembe, 8 olanlar Cuma günü başvuru yapabilecekler. Bu sayede işlemler herhangi bir yoğunluk olmadan gerçekleştirilecek. Başvuru yaparken gelir bilgileri istenmektedir. Bu yüzden gelir bilgilerinin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi önem taşımaktadır. Başvuru yapanların üzerlerinde herhangi bir taşınır ya da taşınmaz mal olması halinde destek başvurusu yapılmamaktadır. Destekten yararlanmak için en önemli nokta mutlaka dar gelirli olmaktır.

1000 TL Destekten Kimler Yararlanabiliyor?

Yapılan açıklamada ortalama 6 milyon kişiye 1000 TL yardımı yapılacağı açıklandı. Yardımın dar gelirli olanlara ve özellikle salgın yüzünden gelirlerinde önemli kayıplar yaşamış olanlara yapılıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenen başvuru sahipleri bu bakımdan düzenli gelire sahip olmamaları gerekiyor. Aynı şekilde memur olanlar da hiçbir şekilde 1000 TL desteğine başvuru yapamıyorlar. Bunun yanında işsizlik ödeneği alanlar da yine destekten yararlanamıyorlar. Bu etmenlerin dışında kalanlar ise başvuru yapabiliyorlar. Başvuruların kabulünde bir diğer önemli nokta da başvurusu reddedilmiş olanlar tekrardan başvuru yapabiliyorlar. Bunun için bilgilerin doğru girilmesi büyük önem taşıyor. Ayrıca daha önceden başvuru yaptığında geliri olduğu için başvurusu reddedilmiş kimseler daha sonra gelirleri azaldıysa ya da ortadan kalktıysa tekrar başvuru imkânı ile başvurularını yineliyorlar.

1000 TL Başvuru Yapmak İçin TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim