SSK, SGK işe giriş tarihi sorgulama online olarak yapılabilmektedir. Bunun dışında Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binaları üzerinden de sorgulamalar bizzat yapılabilmektedir. SSK işe giriş tarihini öğrenmek için e-devlet sistemine giriş yapmak gerekmektedir. İşe giriş tarihini sorgulamak için izlenebilecek adımlar:
  • Vatandaşlar TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapabilir. Bu alan üzerinden online olarak sorgulamalar yapılabilmektedir.
  • Vatandaşlar direkt olarak Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binalarına giderek bizzat sorgulama işlemleri yapılabilmektedir.

SGK Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK hizmet dökümü sorgulama, sigortalı olarak çalışan tüm vatandaşlar tarafından yapılabilmektedir. 4A SSK, 4B Bağ-Kur ve 4C Emekli Sandığı çalışanlarının hizmet dökümü sorgulamak için e-devlet sistemine giriş yapması yeterlidir. Sisteme giriş yapan vatandaşlar, SGK kategorisi içinde bulunan ‘’Hizmet Dökümü’’ alanı üzerinden işe ilk giriş tarihini öğrenebilir ve toplam prim gün sayıları hakkında fikir sahibi olabilmektedir.

SGK İşe Giriş Sorgulama Nasıl Yapılır?

SGK üzerinden işe giriş tarihini sorgulamak için bilgisayar, telefon ya da tabletler üzerinden sorgulama yapılmaktadır. Bunun için:

SGK İşe Giriş Sorgulama

  • Bu sisteme TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile giriş yapmalıdır. E-devlet şifresi olmayan vatandaşlar herhangi bir PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında şifre satın alabilmektedir.
  • Sisteme giriş yapan vatandaşlar arama bölümüne ‘’Hizmet Dökümü’’ yazarak enter kısmına basması yeterli olacaktır.
  • Bu alan üzerinden tüm sorgulamalar yapılabilmektedir.
  • 4A, 4B ve 4C çalışanları bu alan üzerinden işe giriş tarihini görebilir ve toplam prim gün sayısı hakkında fikir sahibi olabilir.

TC Kimlik No ile SSK Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl Yapılır?

TC kimlik numarası ile SSK hizmet dökümü sorgulama işlemleri yapılabilmektedir. Şayet vatandaşın yalnızca TC kimlik numarası varsa ve e-devlet şifresi yoksa, herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumu il ya da ilçe müdürlüklerine başvurarak sorgulama yapabilir. E-devlet şifresi olan vatandaşlar ise e-devlet kapısı üzerinden online olarak sorgulama yapabilmektedir. Sigortalıların sisteme girmesi ile toplam prim gün sayısı dışında, hangi işte kaç gün prim gün sayısının yatırıldığına dair de sorgulamalar yapılmaktadır.

SSK Emeklilik Sorgulama Nasıl Yapılır?

SSK üzerinden emeklilik sorgulama işlemleri online olarak tamamlanmaktadır. Emeklilik sorgulamak için:

SSK Emeklilik Sorgulama

  • Açılan sayfadan E-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile kimlik doğrulama işlemlerini tamamlamanız gerekmektedir.
  • Sayfanın açılmasından sonra arama bölümüne ‘’SGK Emeklilik’’ yazmanız ve giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Daha sonra açılan sayfa üzerinden ‘’Sigorta Kolu’’ ve ‘’Hizmete Başlama Tarihi’’ kısımlarını tıklamanız ve doğru bilgileri girmeniz gerekmektedir.
  • Sigorta kolları kapsamında 4A SSK, 4B Bağ-Kur, 4C Emekli Sandığı arasından seçim yapmanız gerekmektedir.
  • Bu alan üzerinden sigorta ile ilgili tüm bilgileri sorgulayabilirsiniz.

SSK Sorgulama Numarası Nedir?

SSK sorgulama numarası, vatandaşların emeklilik ve prim gün sayılarını öğrenebileceği bir sistemdir. SSK üzerinden bu bilgileri sorgulamak için gerekli olan numara ise TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi gerekmektedir. SGK kapsamında 4A SSK kolunda görev alan vatandaşların emeklilik, prim gün sayısı ve genel hizmet dökümü sorgulama işlemleri Sosyal Güvenlik Kurumu il ve ilçe merkez binalarından sorgulanmaktadır. SSK işe giriş tarihi sorgulama için online olan yöntemler de kullanılabilmektedir.

Emekli Sandığı Hizmet Dökümü Nereden Sorgulanır?

Emekli Sandığı kapsamında çalışan vatandaşların hizmet dökümü sorgulaması için e-devlet sistemine giriş yapması gerekmektedir. Bunun için:
  • İlk olarak TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi ile e-devlet kapısına giriş yapılmalıdır.
  • Sayfanın sol tarafında bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu alanına tıklanmalı ve daha sonra Emekli Sandığı alanının seçilmesi gerekmektedir.
  • Sisteme giriş yapan vatandaşların bilgileri otomatik olarak bu sayfa üzerinden sorgulanacaktır.
  • Bu alan üzerinden vatandaşlar genel hizmet dökümünü ve prim gün bilgilerini kolayca sorgulayabilmektedir.

SSK Hizmet Dökümü İsimden Sorgulama Nasıl Yapılır?

SSK hizmet dökümü sorgulamak için vatandaşların TC kimlik numarası bilgisine sahip olması gerekmektedir. İsimden hizmet dökümü sorgulamak mümkün değildir. Sosyal Güvenlik Kurumu merkez binalarına giden vatandaşlar, şayet nüfus cüzdanları yoksa sorgulama yapamaz. Bunun en önemli sebebi ise güvenliktir. 3. Şahısların kişiler hakkında hizmet dökümünü sorgulaması mümkün değildir. Hizmet dökümü sorgulamak için ihtiyacınız olan bilgiler ise:
  • TC kimlik numarası,
  • Online sorgulama yapacak vatandaşlar için E-devlet şifresi,
  • Hizmet kolu bilgisi (4A, 4B ve 4C) olmaktadır.
Bu bilgilere sahip olmayan vatandaşların sorgulama yapması söz konusu değildir.

Bağ-Kur Hizmet Dökümü Sorgulama Nasıl yapılır?

Bağ-kur kapsamında 4/B çalışanlarının hizmet dökümü sorgulaması için e-devlet sistemine giriş yapması gerekmektedir. E-devlet sistemi, tüm sigorta kolları için sorgulama imkanı tanımaktadır. Tüm sigorta kolları SGK kapsamında birleşmiştir ve tek bir alandan hizmet vermektedir. Bunun için vatandaşların e-devlet şifresi ile e-devlet kapısına giriş yapması gerekmektedir. E-devlet kapısına giriş yapılabilecek platformlar ise:
  • Tabletler,
  • Bilgisayar,
  • Akıllı cep telefonları olmaktadır.
Bu sistemler dışında sorgulama yapmak isteyen vatandaşların SGK binalarına bizzat başvuru yapması ve kimlik beyanı yaparak sorgulama yapması gerekmektedir.

Emekli Sandığı Sorgulama Şifresiz Nasıl Yapılır?

Emekli Sandığı kapsamında 4C çalışanlar, hizmet dökümü bilgilerini online şekilde sorgulayabilmektedir. Ancak sorgulama işlemlerini online olarak yapmayı tercih eden vatandaşların, e-devlet şifresine sahip olması gerekmektedir. E-devlet şifresi olmayan vatandaşların yalnızca TC kimlik numarası ile sorgulama yapması söz konusu değildir. Bu sebeple e-devlet şifresi olmayan vatandaşların herhangi bir PTT şubesine giderek 2 TL karşılığında e-devlet şifresi satın alması gerekmektedir.

Memur Hizmet Dökümü Nasıl Sorgulanır?

Memurların hizmet dökümü sorgulaması için 4C kapsamında sorgulama yapması gerekmektedir. Bunun için:
  • E-devlet kapısına giriş yapmak gerekmektedir.
  • Sisteme giriş yapan vatandaşların arama bölümüne 4C yazması sorgulama yapması için yeterli olacaktır.
  • Bu alan üzerinden memurlar hizmet sorgulama işlemlerini tamamlamaktadır.

Şifresiz SSK Sorgulama Nasıl Yapılır?

Şifresiz şekilde SSK sorgulamak mümkün değildir. Güvenlik önlemleri sebebiyle, vatandaşların hizmet dökümü sorgulaması için TC kimlik numarası ve e-devlet şifresine ihtiyaçları bulunmaktadır. E-devlet şifresi olmayan vatandaşlar kendilerinin ya da başkalarının bilgilerini sorgulayamaz. Şifresiz şekilde sorgulama yapmanın tek yolu, Sosyal Güvenlik Kurumu il ya da ilçe hizmet binalarına başvurmak olacaktır. Bu binalara giden vatandaşlar kimlik beyanı yaparak, sorgulama işlemlerini yapabilmektedir.

SGK Hizmet Dökümü TC Kimlikle Nasıl Sorgulanır?

SGK üzerinden hizmet dökümü sorgulamak için e-devlet kapısına TC kimlik numarası ile giriş yapmak gerekmektedir. Ancak TC kimlik numarası yeterli bir bilgi değildir. TC kimlik numarası ve E-devlet şifresi ile beraber sisteme giriş yapılmalıdır. Ardından sayfa içerisinde bulunan arama kısmına ‘’Hizmet Dökümü’’ yazmak gerekmektedir. Ardından vatandaşlar SSK işe giriş tarihi sorgulama, hizmet dökümü sorgulama ya da prim gün sayısını sorgulama işlemlerinin tamamını tek sayfa üzerinden, ücretsiz şekilde yapabilmektedir.

SGK Şikayetleri Nasıl, Nereye Yapılır?

SGK Hastalık Rapor Parası Nasıl Alınır ?

SSK, SGK, Bağ-Kur Rapor Parası Hesaplama

Editör: TE Bilisim