MEB Sözleşmeli Öğretmen Başvuruları ve Atamaları Ne Zaman? Türkiye genelinde binlerce öğretmenin beklediği 2020 yılı sözleşmeli öğretmen atama ve başvuruları ne zaman gerçekleştirilecek? Tüm sözleşmeli öğretmen adaylarının gözü bu haberde. Konunun detaylarına yazımızdan ulaşabilirsiniz. Buna göre sözleşmeli öğretmenlik başvurusunda bulunacak olan adayların, atanacakları alanlara göre 2018 ve 2019 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına girmiş olmaları ve aldıkları KPSS puan türleri önem taşımaktadır. Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu ve ataması yapılabilecek adayların girdikleri KPSS sınavlarından aldıkları puan türleri KPSSP10, KPSSP120 ve KPSSP121 puanları dikkate alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nca yapılacak olan sözleşmeli öğretmen atama ve başvuruları gelen bir açıklama neticesinde ne zaman gerçekleştirileceği belirlenmiş bulunmaktadır. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı 2020 yılında atanması yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen başvuru ve atamalarının MEB’in resmi web sitesinde yayımlanmış bulunmaktadır. On binlerce öğretmenin merakla beklediği habere göre de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan 20 bin sözleşmeli öğretmen başvuru tarihleri ise 6 – 10 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacağı bildirilmektedir.

2020 Yılı MEB 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

2020 Yılı MEB 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Ne Zaman Gerçekleştirilecek? 2020 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan 20 bin sözleşmeli öğretmen adayının atama tarihleri açıklandı. Buna göre de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması beklenen 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması gelen bilgiye göre 6 – 10 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. Sözleşmeli öretmen adaylarının yapacakları başvuruların ardından da Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinde yayımlanan bilgiye göre de adayların sözlü sınava tabi tutulacakları sınav alanlarının tarihleri de 21 Ocak 2020 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sitesinde yayımlanacak.

2020 Sözleşmeli Öğretmen Adaylarının Sözlü Sınav Tarihleri Ne Zaman?

2020 Sözleşmeli Öğretmen Adaylarının Sözlü Sınav Tarihleri Ne Zaman? 2020 yılı için sözleşmeli öğretmen adaylarının başvurularının ardından gerçekleştirilecek olan sözlü sınav tarihleri de Milli Eğitim Bakanlığı’nca duyurulmuş bulunmaktadır. Yapılan duyuruya göre de başvuru yaptıktan sonra öğretmen adaylarının sözlü sınava tabi tutulacakları tarihlerin bilgisi gelmiş bulunmaktadır. Buna göre sözleşmeli öğretmen adaylarının sözlü sınav tarihleri 5 – 22 Şubat 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Yapılan sözlü sınavlarının sonuçları ise 25 Şubat 2020 tarihinde açıklanacak. Sözleşmeli öğretmenlerin atama tercihlerini yapacakları tarihler ise 9 – 13 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Yapılan atama tercihlerinin sonuçları da 18 Mart 2020 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı resmi web sitesinde yayımlanacaktır. Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu yapacak olan adayların atanacakları alana göre 2018 – 2019 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nda almış oldukları puan türleri de KPSSP120, KPSSP121 ve KPSSP10 puanları dikkate alınacaktır. Sözleşmeli öğretmenliğe başvuruda bulunacak olan adayların bu sınavlardan en az 50 puan ve üzeri not alması gerekmektedir. Yapılan başvuruların ardından da sözlü sınava başvuruda bulunabilecek olan adayların elektronik ortamdan ilkatama.meb.gov.tr adresinden başvuruları alınacaktır. Yaptıkları başvuruların onayları ise il ya da ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılacaktır.

2020 Yılı Sözleşmeli Öğretmen Atamaları Hangi Alanlarda Yapılacaktır?

2020 Yılı Sözleşmeli Öğretmen Atamaları Hangi Alanlarda Yapılacaktır? MEB internet sitesinden yayımladığı habere göre atamaların yapılacağı alanlar şu şekilde olmaktadır. Sözleşmeli öğretmenlerin en çok atama yapılacağı alanlar 3.007 adet kontenjan ile sınıf öğretmenliği, 1.836 kontenjan ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği ve 1.731 kontenjan ise de İngilizce öğretmenliği olmaktadır.
Editör: TE Bilisim