2017 YGS 12 Mart Pazar günü yapılacak. 2017 YGS sınav soru ve cevaplarını aşağıdaki yorum bölümünden paylaşarak sınava girenlere yardımcı olabilir ve kendi cevaplarınızla karşılaştırabilirsiniz. Ayrıca sınav öncesi çıkmasını beklediğiniz konular, sorular ve sınav hakkındaki genel düşüncelerinizi de yine yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz. 2017 YGS Hakkında Bilinmesi Gerekenler
  • Sınav 12 Mart Pazar günü yapılacak ve sınav saat 10.00'da başlayacak.
  • Sınav giriş belgenizi ÖSYM Aday İşlemleri sisteminden alabilirsiniz.
  • 2017 YGS için toplam süre 160 Dakika.
  • 2017 YGS'de öğrenciler ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer alacaktır. Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumludur.
  • 12 Mart Pazar günü İstanbul'da ulaşım ücretsiz olacak.
  • YGS puan sonucu 150 TL üzerinde olmayanlar herhangi bir tercih yapamayacaktır.
  • 150 puan ile 179,99 puan arasında yapanlar sadece iki yıllık önlisans bölümleri için tercih yapabilecektir.
  • 2017 YGS'den en az 180 puan ve üzeri alanlar 2017 LYS'ye giriş hakkı kazanacaktır.
  • Özel yetenek sınavına hak kazanmak için adayın en az 150 puan ve üzeri yapması gerekmektedir.
2017 YGS Puanı Nasıl Hesaplanacak?
YGS’de uygulanan testlere verilen cevaplar, her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların; Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testlerinden her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Testlerin standart puanlarının hesaplanmasında şu yol izlenecektir: * Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. * Son sınıfta okumakta olan tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. * Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır. * Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. * Hesaplanan standart puanlar ve Tablo 1B’deki ağırlıklar kullanılarak adayların Ağırlıklı YGS puanları (AYGS) hesaplanacaktır. AYGS puanlarının hesaplanabilmesi için adayların YGS testlerinin (Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik, Fen Bilimleri) en az ikisinden 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için AYGS puanları hesaplanacaktır. * AYGS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek YGS-1, YGS-2, YGS-3, YGS-4, YGS-5 ve YGS-6 puanları oluşturulacaktır. AYGS puanları YGS puanlarına dönüştürülürken ilgili testlerin her birinden 5 ham puan alan adayların 150 YGS puanı, 8 ham puan alan adayların da 180 YGS puanı almaları sağlanacaktır. * Ortaöğretim kurumlarında, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini almak zorunda olmayan veya farklı müfredat ile alan öğrenciler (İmam Hatip Okulları öğrencileri/mezunları hariç), YGS Sosyal Bilimler Testinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından muaf tutulacaktır. Bu öğrenciler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları yerine YGS’de Sosyal Bilimler Testinde yer alan Felsefe alanından 5 soru cevaplandıracaklardır. Bu doğrultuda; 2017-YGS Sosyal Bilimler Testinde toplam 45 soru bulunacaktır. Cevap kâğıdında bu test ile ilgili alanda 45 cevap alanı bulunacaktır. Tüm 2017-YGS adayları ilk 35 sorunun tamamından sorumlu olacaklardır.

**SINAVLA İLGİLİ TÜM GÖRÜŞLERİNİZİ AŞAĞIDAKİ YORUM BÖLÜMÜNDEN BİZİMLE PAYLAŞABİLİRSİNİZ***

Editör: TE Bilisim