- KOSGEB tarafından kadınlara geleneksel girişimci desteği kapsamında 60 bin TL üst limite kadar hibe sağlanmaktadır.
- KOSGEB tarafından kadınlara ileri girişimci desteği kapsamında ise 370 bin TL üst limit ne kadar hibe desteği sağlanmaktadır.
KOSGEB Geleneksel Girişimci Desteği
KOSGEB tarafından kadınlara sağlanan geleneksel girişimci desteği kapsamında kadınlar en az 10.000 TL’lik hibe desteği alabilmektedir. Söz konusu olan bu destek programı dahilinde kadınların alabileceği üst limit ise 60.000 TL olmaktadır. Geleneksel girişimci desteği aracılığı ile girişimciler işletmeler için makine ve diğer işletme giderlerini karşılayabilmektedir. Söz konusu olan diğer işletme giderleri ise iş yerinin kirasını ya da işletme bünyesinde çalışan işçi ve personel maaşlarını kapsamaktadır. Daha önceki yıllarda geleneksel girişimci desteği ile alınan makinelerin en az 2 yıl boyunca kullanılması şartı bulunmaktaydı. Fakat geleneksel girişimci desteği üzerinde bulunan bu şart artık geçerli olmamaktadır. Yani bu destek paketi üzerinde yapılan değişiklik ile birlikte girişimciler işletmenin açılışı evresinde söz konusu olan giderler ve işletme bünyesinde çalışan personellerin prim ödemeleri kapsamında hibe desteği alabilmektedir. Bu destek programına başvuracak olan kadın girişimcilerin girişimcilik belgesine sahip olması gerektiği ise unutulmamalıdır. Yani girişimcilik belgesi olmayan kadın girişimciler KOSGEB tarafından sağlanan kadın girişimci desteğinden faydalanmaktadır. Bu destek kapsamında gerçek kişi statüsünde kurulan işletmeler için kuruluş desteği olarak bir kere olmak üzere 5.000 TL'lik hibe desteği sağlanır. Eğer kurulan işletme bir sermaye şirket statüsünde ise bu sefer KOSGEB tarafından sağlanan kuruluş desteği de 10.000 TL olmaktadır. 10.000 TL'lik olan bu hibe desteği de yalnızca bir kere olmak üzere verilmektedir.KOSGEB İleri Girişimci Desteği
KOSGEB tarafından sunulan bu destek türü yeni bir işletme kuracak olan kadın girişimcilere sağlanır. KOSGEB'in sağladığı bu hibe desteğinin üst limiti ise 370 bin TL’dir. Sunulan bu desteğin temel amacı yeni açılan işletmeler için ihtiyaç duyulan teknolojik makinelerin alımlarının sağlanmasıdır. Bu hususta alınacak olan makinenin teknolojik seviyesine göre KOSGEB tarafından sağlanan hibe tutarı da değişiklik gösterir. Teknoloji seviyelerine göre sağlanan destek tutarları ise aşağıdaki gibidir:- Düşük-orta teknoloji seviyesine sahip olan yerli üretim bir teknolojik makinenin 100.000 TL'lik ödemesi için alınacak olan destek tutarı 75.000 TL’dir.
- Orta-yüksek teknoloji seviyesinde bir fikriniz varsa yapacağınız 200.000 TL’lik ödeme için 150.000 TL hibe desteği alırsınız.
- Yüksek teknoloji seviyesinde bir iş fikri ile proje yürütmeye başlayacaksınız yapacağınız yerli üretim makine alımı işleminde 300.000 TL’lik ödemenin 225.000 TL’sini hibe olarak alırsınız.
KOSGEB Kadın Girişimci Desteğinden Yararlanmak için Gerekli Olan Şartlar
KOSGEB tarafından sağlanan kadın girişimci desteğinden faydalanmak için bazı şartları karşılamanız gerekir. Uşakları karşılaştığınız takdirde KOSGEB'in sunduğu desteklerden faydalanabilirsiniz. KOSGEB tarafından belirlenen şartları aşağıdaki gibidir:- Destek almak istediğiniz iş fikrinizin KOSGEB tarafından desteklenen sektörler içerisinde olması gerekir.
- KOSGEB’den herhangi bir şekilde destek almak için elbette öncelikle girişimcilik sertifikasını sahip olmalısınız. Söz konusu olan bu girişimcilik sertifikası ise sektörlere göre değişiklik gösterir.
- 18 yaşını aşmış olmalısınız.
- Daha önce içinde bulunduğumuz iş fikirleri kapsamında KOSGEB’den hibe desteği almamış olmalısınız
KOSGEB Hangi Sektörlere Kredi Veriyor?
KOSGEB Maaş Desteği Nasıl Alınır, Şartları Nelerdir ?
Faizsiz Kredi Nasıl Alabilirim? Şartları Nelerdir?
Editör: TE Bilisim