Vakıflar Genel Müdürlüğü Personel Alımı Nasıl Başvurulur?
Adayların başvuru yapabilmesi için şu adımları izlemeleri gerekmektedir;- Başvurular 24 Ağustos tarihinde başlayacak olup 4 Eylül 2020 tarihine kadar sürecektir.
- Başvuru yapmak için Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi kullanılacaktır. Bunun dışında posta ya da şahsen yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Adayların başvuru esnasında sisteme 2018 KPSS sonuç belgesini, adli sicil kayıtlarını, erkek adaylar için askerlik durumunu gösteren belgeyi, avukat başvuruları için avukatlık ruhsatnamesini eksiksiz bir şekilde yüklemeleri gerekmektedir. Eksik ya da yanlış belge ile işlem yapanların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
- İşe başlayacak olan adaylar, ilgili tarihler arasında talep edilecek ek belgeleri tamamlayarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekmektedir.
- Başvuru yapılacak pozisyonlar şunlardır;
- Avukat; Kayseri, Malatya, Samsun illerinde görev yapılacaktır; Hukuk Fakültesinden mezun olmak,
- Mimar; Balıkesir, Hatay, Sivas, Tokat illerinde görev yapılacaktır; Mimarlık Fakültesinden mezun olmak,
- İnşaat Mühendisi; Bursa, Edirne, Kütahya, Samsun illerinde görev yapılacaktır; İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olmak,
- Harita Mühendisi; İstanbul, Kastamonu, Tokat illerinde görev yapılacaktır; üniversitelerin Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık, Harita Mühendisliği ya da Geomatik Mühendisliği bölümlerinden birisinden mezun olmak,
- Elektrik Mühendisi; Kayseri ilinde görev yapılacaktır, üniversitelerin Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği veya Elektrik – Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir.
Vakıflar Genel Müdürlüğü Personel Alımı Genel Şartları
Adayların ilgili pozisyonlara başvuru yapabilmesi için şu şartları taşıyor olmaları gerekmektedir;- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- Kamu haklarından mahrum olmamak,
- 657 sayılı kanun kapsamındaki 48’inci madde genel şartlarını taşımak,
- Türk Ceza Kanunu 53’üncü maddesi uyarınca Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından affa uğranılsa bile mahkum olmamak,
- Erkek adaylar için askerlik ile başvuru tarihi itibariyle herhangi bir ilişiğinin olmaması, terhis, tecil ya da muaf olmak,
- Sağlık durumu açısından görevini yapmasına engel olacak bir rahatsızlığının bulunmaması,
- Pozisyon için ilgili eğitim şartlarını taşıyor olmak, başvuru tarihi itibariyle mezun olmuş olmak,
- Avukat pozisyonu için başvuru tarihi itibariyle avukatlık ruhsatının alınmış olması
- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlılık, emeklilik ya da malullük aylığı almıyor olmak gerekmektedir.
- Herhangi bir sözleşmeli pozisyonda çalışırken, ilgili mevzuatın 1’inci maddesi hariç olmak üzere sözleşmenin feshi nedeniyle görevden ayrılanların fesih tarihlerinin üzerinden 1 yıl geçmeyenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.
- Başvuruların değerlendirilmesinde adayların 2018 KPSS puanlarına bakılacaktır. Buna göre ilgili kadro sayısını değerlendirmek için en yüksek puandan sıralama yapılacaktır. Her unvan ve atama yapılacak kadro için kontenjan adedinin 2 katı kadar yedek liste belirlenecektir. Asil olarak pozisyonu kazanmış ancak daha sonra feragat etmiş kişilerin yerine yedek liste sıralamasına göre yerleştirme yapılacaktır.
- Başvuru esnasında yanlış, yanıltıcı ya da yalan beyanda bulunmuş adayların başvuruları geçersiz sayılacak ve haklarında yasal işlem yapılacaktır.
Editör: TE Bilisim