İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra kısa süre içinde tüm dünyada etkisini göstermeye başlayan yeni tip koronavirüs salgını, ülkemizde de sosyal ve ekonomik hayatı felç etti. Hükümet bu koşullar altında vatandaşların ekonomik açıdan zor durumda kalmamasını sağlamak için bir takım yeni düzenlemeler yapmaya devam ediyor. Son olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bakanlık bünyesindeki mevzuatlar çerçevesinde hak sahiplerine verilen şartlı doğum yardımı ve eşi vefat etmiş kadınlara yardım ödemelerinin tutarlarına zam yapıldığını müjdeledi. Yüz binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren şartlı doğum yardımı ödemesi ve eşi vefat etmiş kadınlara yapılan yardımlar hakkında bilinmesi gereken tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi durumda olan vatandaşların sesi olmaya devam ediyor. Bakanlık bünyesinde belirlenen mevzuatlardaki hükümlere göre muhtaç durumda olan ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) düzenli olarak yardım alan vatandaşlara yapılan 1000 TL’lik yeni ekonomik destek ödemelerinin yanı sıra şimdi de şartlı doğum yardımı ve eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programı kapsamında yapılan ödemelerde zam yapıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, resmi sosyal medya hesabı üzerinden şartlı doğum yardımı tutarına ve eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım ödemesine zam yapıldığını kamuoyuna duyurdu.

Ne Kadar Zam Yapıldı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, şartlı doğum yardımını 100 TL’ye, eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programı kapsamında ödenen miktarının da 325 TL’ye çıkarıldığını duyurdu. Vatandaşlar şimdi bu yardımların nasıl alınacağını merak etmeye başladı. Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan zamlarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Şartlı Doğum Yardımını 100 TL’ye, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardım Programı kapsamında ödenen miktarı da 325 TL’ye çıkardık.” ifadelerini kullandı. “Corona virüsle mücadele ettiğimiz şu günlerde, sosyal yardımlarda kadınlara ödenen miktarlarda artışa gittik; Şartlı Doğum Yardımını 100 TL’ye, Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Yardım Programı kapsamında ödenen miktarı da 325 TL’ye çıkardık.” açıklamasında bulunan Bakan Selçuk, içinden geçtiğimiz süreçte zamanın ruhunu yakalayan, değişimi yönetebilen, sosyal riskleri önleyici politikalar geliştirebildiklerini ve bu politikaları hemen uygulamaya geçirdiklerini belirtti.

Bakan Selçuk’tan Açıklama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk şartlı doğum yardımı ve eşi vefat etmiş kadınlara yönelik yardım programı tutarlarına yapılan zam ile ilgili olarak, “Bakanlığımıza verilen görevin bir gereği olarak, hak temelli hizmet anlayışı ile toplumun dezavantajlı kesimlerini sosyal dışlanmadan koruyor ve mağduriyetlerini gideriyoruz. Sunduğumuz hizmet ve yardımların toplumun tüm kesimlerine yayılmasında, artan bütçe kaynaklarımızın rolü büyüktür.” açıklamasında bulundu. Bunun yanı sıra Aile ve Çalışma Bakanı Selçuk, sosyal yardım harcamalarının rekor seviyede artırıldığını ve bakanlığın elinde bulundurduğu ekonomik kaynakların mali disiplin çerçevesinde tam da gerekli görülen amaçlara uygun olarak kullanıldığını sözlerine ekledi. Bakanlığın açıkladığı resmi kararla birlikte uygulamaya geçirilen yeni düzenlemede, şartlı sağlık yardımı, şartlı lohusalık yardımı ve şartlı gebelik yardımı miktarlarında da %29 oranında bir artış yapıldığı görüldü.

Başvuru Şartları Neler?

Şartlı gebelik ve sağlık yardımı alabilmek için, sosyal güvencenizin olmaması, fakir ve muhtaç durumunda olmanız gerekiyor. Bu durumda olan anne adaylarının hamilelik döneminde sağlık kontrolüne gitmeleri ve doğumlarını hastanede yapmaları koşuluyla kendilerine nakit yardımda bulunuluyor. Eşi vefat etmiş kadınlara yapılan yardım da sosyal güvencesi olmayan, fakir ve muhtaç durumda bulunan resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlara yapılıyor.

Muhtaçlık (Fakirlik) Maaşı Nedir, Nereden ve Nasıl Alınır?

SGK Prim Ertelemesi Hakkında Bilinmesi Gerekenlere Dikkat!

SGK Prim Borcu Nasıl Sorgulanır, Borcu Yoktur Yazısı Nasıl Alınır?

Editör: TE Bilisim