Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Nasıl Başvurulur?
Adayların başvuru yapabilmesi için şu adımları izlemeleri gerekmektedir;- Başvurular Sıhhat Projesi resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır, bu kapsamda uygulama dışında yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Posta ve şahsen yapılan değerlendirmeler de geçersiz sayılacaktır.
- Adayların başvuru yapabilmesi için sisteme kayıt olması gerekmektedir. Sisteme kayıt olma esnasında istenen tüm bilgilerin eksiksiz ve doğru şekilde girilmesi gerekmektedir. Yanlış bilgi beyan eden adayların kayıt işlemleri tamamlanmayacaktır.
- Sisteme kayıt olduktan sonra adaylar uygun olan pozisyonlar için başvuru yapabilecektir.
- Adayların başvuru yapabilecekleri pozisyonlar şu şekildedir;
- Diş Hekimi; proje kapsamında yürütülen Güçlendirilmiş Göçmen Sağlığı Merkezlerinde genel diş hekimliği kapsamında faaliyet göstermek, gerekli durumlarda hastaların klinik randevularını düzenleyecek ve takip edecek, tedavisi düzenlenen hastaların takibini yapacak, okul sağlığı ve tarama – eğitim programlarına katkı sunacak, sürdürülen hizmet kalitesini arttırmak yönünde iş ve işlemleri yaparak hasta memnuniyetini sağlayacak, projede belirtilen çalışma takvimine göre toplantı ve seminerlere katılım sağlayacak, talep gördüğü alanla ilgili bilgilendirme yapabilecek, hizmetlerle ilgili kayıt tutacak, göreviyle ilgili diğer iş ve işlemleri gerçekleştirecek olması gerekmektedir.
- Tercüman; iletişim yönü güçlü ve pozitif olan, alanıyla ilgili gelişmeleri takip eden ve kendisini sürekli yenileyen, erkek adaylar için askerliğini yapmış ya da en az 3 yıl tecilli olmak, alanında en az 1 yıl iş deneyimine sahip olmak, iyi derecede Arapça bilmek, yabancılara yönelik sunulan sağlık hizmetlerinde en az 1 yıl görev almış olmak, diş hekimliği ile ilgili alana vakıf olunması ya da öğrenmeye istekli olunması gerekmektedir.
Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Genel Şartları
Adayların ilgili pozisyonlara başvuru yapabilmesi için şu şartları taşımaları gerekmektedir;- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- En az 4 yıllık üniversite mezunu olmak, yurtdışından mezun olanlar için YÖK tarafından kabul edilen denklik belgesine sahip olmak,
- Kamu haklarından hiçbir şekilde mahrum olmamak,
- Türk Ceza Kanunu 53’üncü maddesi kapsamında; evletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık gibi suçlardan affa uğranılsa bile mahkum olmamak – hüküm giymemek,
- Diş hekimi kadroları için; 1219 Sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunun ilgili maddelerine göre Türkiye’de Diş Hekimliği yapabilme niteliklerine sahip olmak,
- İletişim yönü güçlü ve pozitif olmak,
- Branşında oluşan gelişmeleri yakından takip etmek,
- Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış olmak ya da en az 3 yıl tecilli olması,
- Tercihen yabancı dil bilmek,
- Tercüman kadrosu için;
- Arapça alanında dört yıllık fakültelerden mezun olmak,
- Son beş yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılan YDS’de en az 60 puan almış olmak,
- Yeminli tercümanlık belgesine sahip olmak,
- İyi derecede ardıl çeviri yapabilmek,
- Dil konusunda gelişmeleri takip etmek gerekmektedir.
- Adaylar için görevlerini yapmaya teşkil edecek herhangi bir sağlık sorununun olmaması ve aynı zamanda farklı bölgelerde görev yapmayı kabul etmeleri gerekmektedir.
- Başvuru sonrasında uygun görülen adaylar için sözlü sınav yapılacaktır. Sözlü sınavda adayların bu alanda ne kadar çalışmak istedikleri ve alanları ile ilgili bilgileri ölçülecek olup başarılı olan adaylar görevlerine başlayabileceklerdir.
Editör: TE Bilisim