Öğretmenlere uygulanacak rotasyonun detayları netleşmeye başladı.Öğretmenlerin büyük merakla beklediği rotasyon işlemleri için öğretmene büyük kolaylıklar sağlanacak.İşte detayları: 1-Öğretmene Rotasyon İşlemi Neye Göre Uygulanacak? [caption id="attachment_3290" align="aligncenter" width="274"] ÖĞRETMENLERE ROTASYON İŞLEMLERİ[/caption]

Milli EğitimBakanlığı (MEB), rotasyon müjdesi içeren yönetmelikçalışması ile öğretmenlere ikametine göre kolaylıksağlayacak. Öğretmenin rotasyonu (yer değiştirmesi) bulunduğu ilçeden uzak başka bir yere yapılmayacak.

Bu şekilde hem öğretmenlerin aile düzeninin bozulması engelenecek hem de maksimum verim alınmaya çalışılacak.

-Rotasyonu, büyükşehirlerde öğretmenlerimizin okullarının bulunduğu valiliklerce belirlenen eğitim bölgeler içinde yapılacak.

-Öğretmenin eğitim bölgesi içindeki en yakın okula rotasyonu yapılacak,

-Öğretmenin bulunduğu ilçeden başka bir ilçeye rotasyonu yapılamayacak,

-Rotasyon, merkez ilçesi olmayan tek bir eğitim bölgesi olan illerde ise il içinde yapılacak.

2-Ara Sınıflarda Görevli Öğretmenler İçin Rotasyon Nasıl Uygulanacak?

Ara sınıflarda görevli öğretmenler hemen rotasyona tabi tutulmayacak. Öğrencilerini mezun etmeleri beklenecek.

3-Eş Durumu Tayinlerinde Ama İstenen İlde Boş Kadro Bulunmaması Halinde Atama İşlemi Nasıl Yapılacak?

Eş durumu tayinlerinde istenen ilde norm kadronun bulunmadığı hallerde eşler 3'üncü bir ilde buluşturulacak.

4-Zorunlu Hizmet Bölgelerinde Hizmet Puanı Nasıl Uygulanacak?

Zorunlu hizmet bölgelerinde görevli öğretmenlerin, zorunlu süresinden sonra fazla çalıştığı her yıl için ek hizmet puanı verilecek. Öğretmenler ilk yıl için yüzde 25, 2. yıl için yüzde 50, 3. yıl için yüzde 100 oranında hizmet puanı alacak.

5-Hangi Öğretmenler Rotasyondan Muhaf Tutulacak?

Şehit ve gazi yakını öğretmenler ile engelli öğretmenleri rotasyondan ve zorunlu hizmetten muaf tutacaklarını da açıklayan Kaya, ayrıca zorunlu hizmet bölgelerinde görev yapan şehit ve gazi yakını öğretmenler ile engelli öğretmenlerin bu hizmetini tamamlayıp tamamlamadıklarına bakılmaksızıntayin isteyebileceklerini bildirdi.

6-Dershanelerde Çalışan Öğretmenlere MEB'e Ne Zaman Atanacak?

Dersanelerde görev yapan öğretmenlerin MEB bünyesinde istihdamı çalışmalarının da 1 Temmuz-1 Ağustos 2015'te yapılağı belirtildi.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdür Vekili Fethi Fahri Kaya yaptığı açıklamada bu süre içinde öğretmenlerin başvurularının alınacağını,mülakatlarının yapılacağını bildirdi. Kaya, mülakatta aldıkları puana ve tercihlerine göre okullara atamalarının yapılacağını söyledi.

Editör: TE Bilisim