2020 yılında KOSGEB uygulamalı girişimcilik sertifikası başvurusu yapacak olanlar; e-devlet sisteminden başvuru yapabilmektedirler. Uygulamalı girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayanlara verilen sertifikadır. KOSGEB’e hibe desteği yapmak isteyenlerin başvurularının onaylanması için bilmeleri gereken noktalar, uygulamalı girişimcilik eğitimi kapsamında anlatılmaktadır. 18 yaşını doldurmuş ve iş fikri olanlar başvuru yapabilmektedirler.

Kaç Tip KOSGEB Girişimcilik Eğitim Modeli Vardır?

KOSGEB girişimcilere verdiği eğitim programı kapsamında 2 farklı eğitim vermektedir. Bunlar ise şöyledir:
  • Geleneksel girişimcilik destek programı kapsamında başvuru yapanlar, geleneksel girişimcilik eğitimi almaktadır.
  • İleri girişimcilik destek programındaki sektörler için başvuru yapanlara ileri girişimcilik eğitimi verilmektedir.

KOSGEB Geleneksel Girişimci Eğitiminin Amacı Nedir?

KOSGEB’den geleneksel girişimcilik eğitimi alacak olanların iş kurma ve yürütme konusunda gerekli donanıma sahip olabilmeleri hedeflenmektedir. İşin kurulması ve sürdürülmesi konusunda gerekli rol ve sorumlulukları öğrenmeleri istenmektedir. İş fikirlerine uygun iş modelini hazırlayabilmeleri ve gerekli bilgi ve deneyimi kazanabilmeleri için bu eğitim verilmektedir. Geleneksel sektörde iş yeri açacak olanlar da ileri girişimcilik eğitimine katılmak isteyenler de bu eğitimi alabilmektedirler.

KOSGEB İleri Girişimci Eğitimi İle Hedeflenen Nedir?

Yenilikçi, orta yüksek ya da ileri teknoloji seviyesindeki sektörlerde faaliyet gösterecek olan girişimcilerin ihtiyaç duyacakları bilgileri elde etmeleri için verilen eğitimdir. İleri Girişimci Programı Faaliyet Konuları Tablosu’nda bulunan sektörler içerisinden bir sektörde iş yeri açanlar bu eğitime katılabilmektedirler. Türkiye’nin küresel piyasada rekabet edebilmesine katkı sağlayan, ihracat kabiliyeti olan, istihdam yaratan, marka değeri oluşturan, yenilikçi ve aynı zamanda teknolojik bir altyapısı olan işletmelerin çoğalması için verilen bir eğitimdir. KOSGEB uygulamalı girişimcilik sertifikası alınabilecek bu eğitim ile katılımcı işletmesini çok daha ileriye taşıyabilecek vizyonu edinebilmektedir.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Başvurusu Nasıl Gerçekleştirilir?

KOSGEB’in girişimcilik eğitimine katılmak isteyenler, e-devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilmektedirler. Bunun için izlemeleri gereken adımlar aşağıda verilmiştir:
  • https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmalıdırlar.
  • Ana sayfadaki giriş yap butonuna tıklanmalıdır.
  • Kimlik doğrulaması yapılması gerekmektedir ve bunun için 5 farklı doğrulama seçeneği sunulmaktadır. E-devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı yöntemlerinden biri kullanılabilmektedir. E-devlet şifresi ile sisteme giriş yapmak isteyenler; PTT şubesine kimlik belgeleri ile beraber giderek 2 TL karşılığında şifre alabilmektedirler.
  • E-hizmetler listesinden Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Kurumu bulunmalıdır.
  • Girişimcilik Eğitimine Katılım Sağlanması seçeneği seçilmelidir.
  • Uygulamaya git butonuna tıklanmalıdır.
  • Başvuru formuna yönlendirilmektedir. Bu başvuru formunun eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması gerekmektedir.
  • Girişimci bilgileri, kurs seçimi, iş fikri bilgileri bölümü doldurularak form kaydedilmelidir. Ardından kişiye kursa kaydının kabul edilip edilmediği ile ilgili bilgi verilmektedir.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası Almak İçin Alınması Gereken Eğitimler Nelerdir?

Uygulamalı girişimcilik eğitimleri, 32 saatlik eğitimlerdir. Kurs yerine gidilerek alınan eğitimlerdir. İş kurma planının nasıl hazırlandığı, iş fikrinin nasıl sunulacağı, iş planının nasıl oluşturulması gerektiği, işletmenin karşılaşabileceği problemlere karşı nasıl önlemler alınması gerektiği gibi konularda eğitim verilmektedir. Devamsızlık yapılmaması gerekmektedir. %80 devam zorunluluğu bulunan bir eğitimdir. Kurs kapsamında verilen ödevlerin de sonraki süreçte zorlanmamak adına yapılması gerekmektedir. Eğitimin sonlanması ile beraber katılımcılara sınav yapılmaktadır. Bu sınavdan başarılı olarak çıkanlar, KOSGEB uygulamalı girişimcilik sertifikası almaya hak kazanmaktadırlar. Kursun sonlanması ile beraber 1 ay sonrasında tören yapılarak bu sertifikalar teslim edilmektedir. Sertifikayı aldıktan sonra kişi hibe desteği ve devlet desteği için başvuru yapabilmektedir.

KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Nasıl Alınır?

KOSGEB Hangi Sektörlere Kredi Veriyor?

KOSGEB Maaş Desteği Nasıl Alınır, Şartları Nelerdir ?

Editör: TE Bilisim