Kanada göçmenlik başvuru süreci için tamamlamanız gereken 2 adım bulunmaktadır. Ancak bu iki adımın tamamlayarak Kanada göçmenlik başvurusu işlemlerinizi de tamamlamış olursunuz. Bu adımlardan ilki başvuru daveti almaktır. Yani anlayacağımız öncelikle başvuru daveti almış olmanız gerekir. Akabinde ise oturma izni başvurunuzu oluşturmalısınız. Bu işlemlerin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasının ardından Kanada göçmenlik başvurunuz da tamamlanmış sayılacaktır.

Kanada Göçmenlik Başvuru Daveti

Kanada göçmenlik başvuru daveti esnasında öncelikli olarak sizden talep edilen bilgi bekar olup olmadığınıza ya da bir eşiniz olup olmadığına dairdir. Bu hususta size sorulan soru evli olup olmadığınız değildir. Yani eğer bir kişi ile ilişki içindeyseniz bu ilişkinin evlilik olması şart değildir. Birliktelik yaşadığınız kişiyle sevgili, nişanlı ya da sözlü olabilirsiniz. Kanada tarafından birliktelik yaşadığımız kişiyle bu hususta çift olarak sayılırsınız. Böyle bir durumda sizden herhangi bir şekilde aile cüzdanı tahmin edemeyecekleri için birlikteliğiniz Eda hayır talep edilecek olan belgeler de farklıdır. Ortak banka hesabı kullanıyorsanız ortak banka hesabını gösterebilirsiniz. Ortak banka hesabı sizin birlikteliğinizi ispatlar nitelikte olacaktır. Bunun dışında nişan töreninde ya da söz etkinliği sırasında çekilen fotoğraflarınız da sizin bir çift olduğunuzu ispatlayan belgeler sınıfına girebilir. Başvuru daveti evresi esnasında size dair bir puanlama yapılır. Bu puanlama da kullanılan kriterler size dair olan kişisel özellikler, eğitim seviyeniz ve iş hayatınız olmaktadır. Bu bilgilerle birlikte bir puanlama sistemine tabii tutulursunuz. Akabinde size verilen puan ile birlikte bir havuza aktarılırsınız. Bu havuzda da sizin gibi puanlanmış kişiler bulunur. 2 haftalık bir süreç içerisinde söz konusu olan havuzdan seçilen yaklaşık olarak 2 – 3 bin kişiye olumlu geri yanıt yapılır. Bundan sonra yapılması gereken talep edilen belgeleri hazırlamak ne oturma izni başvurusu yapmaktır.

Kanada Göçmenlik Başvurusu için Yabancı Dil

Kanada göçmenlik başvurusunda yabancı dil önem arz etmektedir. Kanada göçmenlik başvurusunda Fransızca bilgisi iyi olanlar daha şanslı sayılmaktadır. Zira Kanada tarafından çoğunlukla Fransızcayı iyi bilen kişiler tercih edilmektedir. Fakat Fransızca bilmeyip İngilizce bilmek de kabul edilebilir bir durum sayılmaktadır. Çünkü Kanada’da geçerli olan iki resmi bulunur. Bunlardan biri Fransızca iken diğeri ise İngilizcedir. Türkiye sınırları içerisinde ise bu dillere dair değerlendirme alabileceğiniz sınavlar IELTS ve TEF sınavlarıdır. Kanada’nın bu hususta İngilizceye dair belirlediği asgari not durumu şöyledir:
  • Listening için 8
  • Reading için 7
  • Speaking için 7
  • Writing için 7
Asgari yukarıda yer alan bu not düzeni ulaştığınız takdirde Kanada tarafından dil bakımından olumlu değerlendirilme ihtimaliniz muhtemeldir.

Kanada Göçmenlik Başvurusu için Eğitim Düzeyi

Kanada göçmenlik başvurunuz esnasında sahip olduğunuz en üst düzey diplomanın akredite edilmesini sağlamalısınız. Bu uğurda diplomanızın İngilizceye çevrilmiş halini ya da doğrudan İngilizce olan diplomanızın fotokopisini ve İngilizce transkriptinizin eğitim akreditasyonu hizmete sağlayan bir kuruma ulaştırmanız gerekmektedir. Bu işlem için İngilizce transkriptinizin kapalı ve mühürlü bir zarfta bulunması gerekmektedir. Böylelikle birlikte denklik alma işleminiz tamamlanmış olur.

Kanada Vatandaşı Olmak için Ne Yapmak Gerekir?

Kanada vatandaşlığı almak için yapılması gereken öncelikle bir göçmen vizesi almak ve göçmen olarak Kanada’ya gitmektir. Sonrasında 3 yıllık bir süre boyunca Kanada'da ikamet etmeniz gerekir. Yani 4 yıllık bir süreç içerisinde bu sürecin en az 3 yılını fiziki olarak Kanada'da geçirmelisiniz. Bu 3 yıllık süre zarfı boyunca herhangi bir işle uğraşma zorunluluğunuz da bulunmamaktadır. Yani maddi durumunuz iyi ise ve çalışmanıza gerek yoksa çalışmadan da söz konusu olan bu 3 yıllık geçirebilirsiniz. Bu 3 yılın ardından ise Kanada vatandaşı olabilirsiniz. Yani Kanada vatandaşı olmak için de öncelikle Kanada göçmenlik başvurusu yapmanız gerekir.

Amerika Vize Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartları Neler ?

Yunanistan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır, Şarları Neler

İngiltere Vize Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartları Neler?

Editör: TE Bilisim