Et ve Süt Kurumu Personel Alımı Nasıl Başvuru Yapılır?
Adayların başvuru yapabilmesi için şu adımları izlemesi gerekmektedir;- Adayların başvuru yapabilmesi sadece Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sistemi tarafından mümkün olacaktır. ÖSYM aday başvuru sistemi dışında yapılacak başvurular geçersiz sayılacaktır.
- Başvuru yapmak için sisteme ÖSYM bilgileri ile giriş yapmak gerekmektedir. Adaylar ayrıca e – devlet üzerinden de sisteme giriş yapabilirler.
- Sisteme giriş yapıldıktan sonra güncel bilgiler ile başvuru yapılmalıdır. Eğer sistemde mezuniyet ya da benzeri konularda eksik – hatalı bilgi yer alıyorsa, bu durumda ÖSYM merkezlerine başvuru yapılarak bilgiler güncellenmelidir.
- Başvuru fotoğrafının 50 ayı geçmesi üzerine sisteme yeni fotoğraf yüklenmesi gerekmektedir. Bunun için ÖSYM merkezlerine başvuru yaparak fotoğrafın güncel hale getirilmesi zorunludur.
- Sistem otomatik olarak KPSS puanını temel alarak başvuruyu mümkün kılacaktır.
- Başvuru yapılacak iller; Ankara, Bingöl, Denizli, Erzincan, Erzurum, İstanbul, Sakarya, Sivas, Van ve Yozgat olup alım mühendis, memur ve veteriner kadrolarına olacaktır.
- Mühendis kadrosu için elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya Elektrik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak, Petrol -Gaz Boru Hatlarının ve Depolarının Projelendirilmesi, İnşaası ve İşletilmesi lisans programından mezun olmak gerekmektedir. Memur alımları için herhangi bir lisans programından mezun olunması yeterlidir.
Et ve Süt Kurumu Personel Alımı Genel Şartları
Adayların başvuru yapabilmeleri için şu şartları taşıyor olmaları gerekmektedir;- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- İlan kodlarında belirtilen öğrenim şartlarını taşıyor olmak,
- Başvuru için 2018 KPSS’den en az 50 puan almış olmak, sıralama ise kontenjan durumuna göre en yüksek puan üzerinden yapılacaktır,
- Kamu haklarından hiçbir şekilde mahrum olmamak,
- Türk Ceza Kanunu 53’üncü maddesinde belirtilen; Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık gibi suçlardan affa uğranılsa bile mahkum olmamak,
- Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
- 657 sayılı kanun gereğince görevini yapmaya herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması,
- KPSS’den başvuru için gerekli olan puanı almış olmak,
- Daha önce çalışılan kamu kurum ve kuruluşlarından ahlaki ya da disiplin gerekçeleri ile çıkarılmamış olmak,
- Yurtdışından mezun olan adaylar için denkliği YÖK tarafından kabul edilen denklik belgesine sahip olmak gerekmektedir.,
- Adayların başvuru işlemlerinin tamamlanması için doğru bilgi beyanında bulunmaları önemlidir. Başvurular KPSS puanına göre değerlendirilecek ve adaylara daha sonra mülakat yapılmayacaktır. Ancak kurum gerekli gördüğü hallerde mülakat yapma hakkına sahiptir.
- Atama sonuçları ÖSYM tercih ekranından ilgili tarihlerde açıklanacak olup adaylara ayrıca yazılı beyanda bulunulmayacaktır. Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için süre uzatımı mümkün değildir.
- Adaylar başvuru esnasında görev yapmak istedikleri illeri seçebilirler ancak atama yapıldıktan sonra yerlerini ilgili süreler dahilinde değiştirmeleri mümkün değildir, bu duruma evlenmek ya da eş durumu istisna olmak kaydıyla, seçilen ilde asgari süreyi tamamlayıncaya kadar görev yaparlar.
- Başvuruların tamamlanması için 20 TL tutarındaki başvuru ücretinin yatırılması gerekmektedir. Başvuru ücreti yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmayacaktır.
Editör: TE Bilisim