11.09.2014 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 6552 Sayılı Torba Kanun gereği işverenlerin 4/a yani SSK kapsamında çalıştırdıkları sigortalılardan dolayı kaynaklanan 2014/04 dönemi ve öncesine ait borçlarına da yapılandırma imkanı getirmişti.

Söz konusu yapılandırma kapsamında 2014/04 dönemi ve öncesi sigorta primi, işsizlik primi, damga vergisi v.s. gibi borçları için taksitle ödeme seçeneği seçen işverenler için taksit ödemeleri devam etmekte.

Yapılandırma kapsamındaki işveren prim borçlarının nasıl ödeneceği, kredi kartı ile ödenip ödenemeyeceği konusunda da gördüğüm kadarıyla büyük bir bilgi eksikliği var. Ödemeler konusunda hata yapılması verilen emeğin boşa gitmesine ve yapılandırmanın iptal olmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden yapılandırılan işveren prim borçları ile normal prim borçlarının nasıl ödeneceği konusuna ayrıntılı olarak değinmek istedim.

PTT ve Bankalar aracılığı ile yapılandırılan işveren prim borçlarının ödenmesi

[caption id="attachment_5800" align="aligncenter" width="500"] 6552 işveren yapılandırma, prim borçlarını kredi kartı ile ödeme[/caption]

Yapılandırma kapsamındaki işveren prim borçlarının Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı banka ya da PTT'ler aracılığı ile yapılabilmesi için öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından işverene verilen 26 haneli işyeri sicil numarasına ihtiyaç vardır.İşveren prim borçları işyeri sicil numarası üzerinden sorgulanmakta olup işverenin T.C. Kimlik numarası ya da tüzel işyerlerinde vergi numarası ile sorgulanması halinde prim borcu olsa bile borç ekrana düşmeyecektir.

6552 Sayılı yasa kapsamında yapılandırılan işveren prim borçlarının Banka ve PTT aracılığı ile ödenmesi için:

-SGK Mosip ödemeleri,

-4/A işveren ödemeleri,

-6552 İşveren yapılandırma,

-26 haneli işyeri sicil numarası,

Aşamalarının takip edilmesi gerekmektedir.

Yapılandırılan işveren prim borçları kredi kartı ile nasıl ödenir?

Yapılandırılan işveren prim borçlarının Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kredi kartı ile ödeme ekranından kolayca ödenmesi mümkün.Ancak bunun için E-devlet şifresine ihtiyacınız olmadığını unutmayın.

Yapılandırılmış işveren prim borçlarını kredi kartı ile ödemek için:

-https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf linkini tıklayarak E-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın,

-4/A işveren ödemeleri,

-İşveren 6552 Yapılandırma,

-26 haneli işyeri sicil numarası

aşamalarını takip ederek ödeme yapabilirsiniz.

İşveren prim borçları için kredi kartına taksit yapılır mı?

İşveren yapılandırma, cari ya da geçmiş dönem prim borçlarının kredi kartına taksit yapılması gibi bir uygulama söz konusu değildir.

Editör: TE Bilisim