2020 YÖKDİL Sınav Başvuruları Başladı, 2020 yılı için YÖKDİL sınavı başvurularının başladığı ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden duyuru yapılmış durumdadır. ÖSYM tarafından ilk kez geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirilmiş olan YÖKDİL sınavının 2020 yılında gerçekleştirilecek olan ilk sınavı 1 Mart 2020 tarihinde olacaktır. 1 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan, 2020 yılının ilk YÖKDİL sınavı için başvurular 8 Ocak 2020 – 16 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. 2020 yılında yapılacak olan ilk YÖKDİL sınavı için başvurularını ÖSYM’de AİS kaydı bulunanlar internet üzerinden gerçekleştirebileceklerdir. 2020 YÖKDİL başvuru ekranı ÖSYM’nin sitesinde yayımlanmış bulunmaktadır. YÖKDİL sınavı geçtiğimiz Kasım ayına kadar sadece YÖK tarafından gerçekleştirilmekteydi. 2020 yılının gelmesi ile birlikte YÖKDİL sınavı tamamen ÖSYM tarafından gerçekleştirilecektir. 2020 yılı YÖKDİL 1. Sınavı, İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ile Sosyal Bilimler alanlarında, Arapçada da Sosyal Bilimler alanında yapılacaktır. YÖKDİL sınav sonuçları, sınavın gerçekleştirildiği tarihinden itibaren 5 yıl geçerliliğini koruyacaktır.

2020 YÖKDİL Başvuru Ücreti Ne Kadar? Hangi Bankalara Ödenmektedir?

2020 YÖKDİL Başvuru Ücreti Ne Kadar? Hangi Bankalara Ödenmektedir? 2020 Yılı YÖKDİL sınavı için başvuru ücreti 130TL olmaktadır. Başvuru ücretlerini belirlenen bankaların ATM’leri ve İnternet siteleri üzerinden YÖKDİL ödemeleri yapılabilmektedir. 2020 Yılı YÖKDİL başvuru ücretlerinin ödeme işlemlerini aşağıdaki bankalar aracılığı ile yapabilirsiniz. YÖKDİL sınav ücretlerini hangi bankalar aracılığı ile ödeyebileceğiniz sizler için yazımızda detaylandırmış bulunmaktayız.
  • Finansbank, bankanın tüm şubelerinden ve ATM ile internet bankacılığı(KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç),
  • Ziraat Bankası, sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (şubeler ve ATM’lerden YÖKDİL ücreti ödemesi yapılamaz).
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası, bankanın tüm şubelerinden ve ATM ile internet bankacılığı(KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç),
  • Halkbank, banka şubeleri ve ATM ile internet bankacılığı,
  • Akbank, bankanın tüm şubeleri ve ATM ile internet bankacılığı(KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç),
2020 Yılı YÖKDİL sınav ücret ödemesini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İşlemlerde bulunan, Ödemeler alanından kredi kartı ve banka kartı ile yapabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim