Emniyet Genel Müdürlüğü kapsamında istihdamı gerçekleştirilen 2020 yılı yeni dönem bekçi alımı ile ilgili vatandaşların meraklı bekleyişi sürerken, konuyla ilgili adayları üzen gelişmeler yaşandı. Kurum yetkilileri tarafından yapılan açıklamada yeni yılda bekçi alımında belirlenecek kadro sayısının, daha önceli bekçi alımlarından daha düşük olacağı ifade edildi. 2020 yılı bekçi alımı ilanlarını merakla bekleyenleri yakından ilgilendiren personel alımı açıklamaları hakkında son açıklamaları ve detayları haberimizden takip edebilirsiniz. 2020 yılı bekçi alımı ilanlarını dört gözle bekleyen vatandaşlara üzücü haberler geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen bekçi alımı ilanlarını yakından takip edenler için son dakika açıklamaları yapıldı. İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı, geçtiğimiz günlerde yaptığı kamuoyu açıklamasında Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde toplamda 30 bin bekçi alımı yapıldığı, 8 bin 242 bekçi adayının da bekçilik eğitimlerine alındığı ve eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından adayların EGM bünyesinde bekçi olarak göreve başlayacağını söyledi.

Yeni Bekçi Alımında Üzücü Gelişme

İçişleri Bakan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamada Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 30 bin civarında bekçi alımı yapılmasının planlandığını ve bu planlamaya göre ilgili ilanlar yayınlanarak 30 binden fazla personel alımının gerçekleştirildiğini belirtti. EGM bünyesinde istihdam edilen bekçilerin sayısının planlanandan fazla olmasının sonuçları yeni bekçi alımı ilanlarını bekleyen vatandaşlar tarafından hoş karşılanmadı. 2020 yılı içinde yapılacak yeni bekçi alımı hakkında yapılan açıklamada kadro sayısının daha önceki bekçi alımlarında belirtilenler kadar çok olmayacağı açıklandı. Bazı haber sitelerinde 8 bin yeni bekçi alımı yapılacağı haberleri açıklandı. Fakat Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yeni dönem bekçi alımı ilanında daha az sayıda istihdam planladığı öğrenildi.

Köylere Bekçi Alımı Yapılacak!

Kamuda bekçi olarak görev yapmak isteyenleri yakından ilgilendiren ilan ve gelişmeler duyurulmaya devam ediliyor. Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuda bekçi istihdamı ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada 2020 yılı içinde köylere yeni bekçi alımı yapılacağını aktardır. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilen bekçilerin alımında adaylarda hangi başvuru şartlarının arandığı da belli oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bekçi alımı başvuru şartları Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak tarafından kamuoyuna duyuruldu. Geçtiğimiz hafta içinde Çolak tarafından yapılan bekçi alımı ilanı paylaşımında adaylarda aranan başvuru şartları şu şekilde sıralandı:
  • T.C. vatandaşı olmak,
  • En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
  • Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmadığına dair belge beyan etmek,
  • Başvuru yapılan il sınırları içinde başvuru sahibi olarak en az bir yıldır ikamet ediyor olmak,
  • Memuriyete engel bir hali bulunmamak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • 18 yaşını tamamladıktan sonra yapılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Son başvuru tarihi itibarıyla 31 yaşından gün almamış olmak,
  • Emniyet teşkilatı sağlık şartları yönetmeliği kapsamında belirtilen koşulları sağlamak
Bu başvuru şartlarını taşıyan adayların, belirlenen tarihlerde açılan EGM yeni bekçi alımı başvuru ekranı aracılığıyla başvurularını tamamlayabilecekleri açıklandı.

Yeni Bekçi Alımı Ne Zaman Yapılacak?

EGM bünyesinde yeni bekçi alımının ne zaman duyurulacağı merak konusu oldu. Önümüzdeki aylarda bekçiler eğitim merkezlerinden mezun olduktan sonra EGM bünyesinde çalışmaya başlayacakları öğrenildi. Adayların eğitimlerinin bitmesinin ardından yeni bekçi alımı ilanlarının kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim