2020 Yılı Asgari Ücret 3.Toplantısı Sona Erdi, Milyonlarca çalışanı ilgilendiren toplantı bu gün saat 14.00’te başladı. Asgari ücret komisyonu bu gün 3.kez toplanmış bulunmaktadır. 2020 yılı için asgari ücret toplantısında alınan kararlar neler olmakta, asgari ücret 2020 tutarı ne kadar herkes bu haberi araştırmakta. 2020 yılı için asgari ücret tutarı ve AGİ ne kadar olacak. Haberin detaylarını yazımızdan bulabilirsiniz. Bu gün 17 Aralık 2019 Salı, 2020 yılı asgari ücret komisyonunun 3.toplantısı gerçekleştirilmiş olmaktadır. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin bir araya gelerek, 2020 yılında belirlenecek asgari ücret tutarını belirleme kapsamında Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3.kez toplanmış bulunmaktadır. Toplantının sona ermesinin ardından vatandaşlar asgari ücret ne kadar olacak araştırması ve sorgulaması yapmaya devam ediyor.

2020 Yılı Asgari Ücret Toplantısında Son Durum

2020 Yılı Asgari Ücret Toplantısında Son Durum, Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3.kez toplanmış bulunmaktadır. Toplantı bu gün saat 14.00’te başladı. Toplantıda Türkiye İstatistik Kurumu temsilcileri bir işçinin aylık gıda harcamaları tutarını komisyona sunmuş bulunmaktadır. Basına kapalı bir şekilde gerçekleşen toplantının ardından Çalışma Genel Müdürü Önder, TİSK Genel Sekreteri Koç, Türk-İş Genel Sekreteri Irgat basın mensuplarına açıklamada bulundu. Önder gerçekleşen toplantıda TİSK heyetinin ekonomiye ve çalışma hayatına bakış açısıyla ilgili bir sunum yaparak, ardından da TÜİK temsilcisinin komisyonu bilgilendirdiğini anlattı. İşçi ve işveren taraflarının görüşlerini paylaşarak teknik çalışmaların gerçekleştiği toplantıda, asgari ücret ile ilgili son toplantının gelecek hafta yapılacağı belirtildi.

2020 Yılı Asgari Ücret İçin TÜİK’in Sunduğu Rakamlar

2020 Yılı Asgari Ücret İçin TÜİK’in Sunduğu Rakamlar, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Irgat da, TÜİK’in bir işçinin bir aylık gıda harcama tutarlarını komisyona sunduğunu fakat rakamların beklenenin altında olduğunu belirtti. TÜİK’in komisyona sunduğu 2020 yılı için bir işçinin bir aylık gıda harcama tutarları aşağıdaki gibi olmaktadır.
  • Ağır Statü İşçiler İçin: 2.331TL
  • Orta Statü İşçiler İçin: 2.086TL
  • Alt Statü İşçiler İçin: 1.940,70TL
Irgat, TÜİK’in komisyona sunduğu rakamlar yukarıdaki gibi olmakla birlikte, rakamların geçen yıla göre % 5,31 arttığı fakat hayat pahalılığı karşısında bu rakamı anlayabilmiş değiliz ifadelerini kullandı. Asgari ücretin insanca yaşayabilecek bir seviyede belirlenmesi gerektiğine inanıyor ve komisyonun bu doğrultuda karar vereceğini umuyoruz dedi. TİSK Genel Sekreteri Koç işveren heyeti olarak ülkenin ekonomik durumu ve dünya ekonomisindeki gidişat, asgari ücretin son 5 yıl içerisindeki artışını da arasında bulunduğu konu topluluğu hakkında komisyona sunumu bu doğrultuda gerçekleştirdiklerini belirtti. Koç açıklamalarına devam ederken TÜİK’in bir işçinin aylık gıda harcamasından yola çıkarak hesaplamalarını komisyona sunmasını doğru bulmadıklarını ifade etti. Önümüzdeki toplantıda komisyona teklifimizi sunacağız diyen Koç işçi tarafı ile mutabık oldukları konular doğrultusunda dikkat çekerek gelir vergisi dilimlerinin ve kesinti oranlarının revize edilmesi ile ilgili olarak kayıtlı işlemler ve toplu iş sözleşmeli işverenler başta olmak üzere asgari ücret desteğinin mutlak suretle bu konular arasında olduğunu vurguladı.

2020 Yılı Asgari Ücret Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

2020 Yılı Asgari Ücret Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak? Gelen haberler doğrultusunda 2020 Yılı için asgari ücret zam oranını, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 4. Toplantısında belirleneceği bildirildi. Buna göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. toplantısını bu ayın son haftasında yapılacağı bildirildi.
Editör: TE Bilisim