Türkiye’deki yaklaşık 13 milyon emekli vatandaşı yakından ilgilendiren sevindirici gelişmeler peş peşe yaşanıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) emekli maaşı alan 4A (eski adıyla SSK) ve 4B (eski adıyla Bağkur) emeklileri Temmuz ayında maaşlara yapılacak zamları merakla beklemeye devam ediyor. SSK ve Bağkur emeklileri, bu yılın ilk yarısında gerçekleşen enflasyon oranına göre maaşlarında zam sevinci yaşayacak. Bilindiği üzere her yıl ilki ocak, ikincisi temmuz ayında olmak üzere yılda 2 kere emekli vatandaşların aldıkları maaşlara zam yapılıyor. Emekli olan kişiler, sık sık maaşlarına yapılan zamları kontrol ediyor. SSK ve Bağkur emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacağına ve enflasyon farkı zam oranına dair güncel bilgileri haberimizin içeriğinden takip edebilirsiniz. Milyonlarca emekli vatandaş, SGK’dan aldıkları emekli maaşlarını araştırmaya devam ediyor. SGK emeklileri, T.C. kimlik no, SSK sicil no, baba adı, nüfus il, doğum tarihi gibi bilgileri kullanarak ne kadar emekli maaşı alabileceklerini önceden öğrenebiliyor. Mart ayı enflasyon rakamlarının Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanmasının ardından gözler temmuz ayında gerçekleşecek emekli maaşı zammına çevrildi. Emekli vatandaşlar, SSK, Bağkur ve memur maaşlarına yapılacak zam hakkında son durum araştırmalarına devam ediyor. İşte enflasyon farkı zam oranında son durum…

İlk 6 Aylık Enflasyon Oranına Göre Zam Yapılacak

2020 yılının ilk döneminde ekonomik açıdan zor dönemden geçen Türkiye’deki milyonlarca emekli vatandaş, şimdiden gözlerini temmuz ayı içinde yapılacak olan zamlara çevirdi. Temmuz ayının giderek yaklaşması ile birlikte emekliler uzun bir süredir bekledikleri zamlı emekli maaşlarına kavuşabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) her ay SSK ve Bağkur emekli statülerinde aylık alan vatandaşlar, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam alacaklar. Memurlar ve memur emeklilerinin maaşlarına ise yüzde 4 zam ve ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 4 oranını aşması halinde oluşan fark yansıtılacak. Tüm bu gelişmelerle birlikte maaşlar arttığı için her ay verilen ek ödeme tutarları da yükselmiş olacak. Emekli vatandaşların maaşına yansıtılan ek ödeme tutarlarının da artması mümkün olacak. Emeklilerin sabırsızlıkla bekledikleri temmuz ayı zam oranları 3 Temmuz 2020 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak verilerle kesinleşecek. Bu zam oranına enflasyon farkı olması halinde ekleme yapılacak.

Emekliye Enflasyon Farkı Müjdesi

Ekonomistlerin son verileri baz alarak yaptıkları beklenti anketinde, enflasyon tahmini Nisan ayı içinde yüzde 0.93, Mayıs ayı için yüzde 0.70 ve Haziran ayı için yüzde 0.43 olarak gerçekleşti. Bu tahminde elde edilen sonuca göre ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4.4 oranında olacak. Bu beklentilerin mevcut olması durumunda SSK ve Bağkur emeklilerinin maaşları Temmuz ayında yüzde 4.4 oranında zamlanacak. Öte yandan memurların ve memur emeklilerinin yani SGK’da 4C (eski adıyla Emekli Sandığı) kapsamındaki emeklilerin maaşlarında ise yüzde 0.4 enflasyon farkı artışı yaşanacak. Böylelikle Temmuz ayında memur ve memur emeklilerinin maaşlarına da yüzde 4.4 oranında zam yapılmış olacak. Memur ve SSK ile Bağkur emeklileri kesin zam oranını 3 Temmuz 2020 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) enflasyon oranlarını kesinleştirmesiyle öğrenecek. Türkiye’deki milyonlarca emeklinin zamlı maaşları yine aynı ay içerisinde hesaplara yatırılmış olacak. 2020 yılı için şu an itibarıyla Ocak + Şubat aylarında % 1.70 enflasyon oluştu. Geriye kalan Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamları ise memurlara enflasyon farkında artışın olup olmayacağına kesinlik kazandıracak.

Emekliye 361 TL Ek Ödeme Ne Zaman? Ek Ödeme Talebi Cumhurbaşkanı’na İletildi

4/A, 4/B ve 4/C Emekli Tarihine Göre Maaş Hesaplaması Nasıl Yapılır?

SSK ve Bağkur Emeklisine 3 Maaş Avans 10 Maaş Kredi İmkanı!

Editör: TE Bilisim