2020 yılında PTT bünyesinde çalışmak isteyenlerin merakla beklediği PTT Personel alımı ilanı hakkında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. PTT tarafından yapılacak personel alımıyla ilgili olarak alınan son karara göre 2020 yılında gerçekleşecek PTT personel alımında adaylarda Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan şartı aranacak. KPSS şartı dolayısıyla puanı bulunmayan adayların merakla beklediği PTT personel alımı bu yıl için yapılmayacak. KPSS şartı ile PTT personel alımı ne zaman yayımlanacağı ise henüz netlik kazanmadığından dolayı PTT'de çalışmak isteyenler PTT personel alımı hakkında yapılacak resmi açıklamaya kilitlendi. Merakla beklenen 2020 yılı PTT personel alımı sürecinde adaylarda aranan başvuru şartları belli oldu. Konuyla ilgili bilinmesi gereken tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz. Her yıl binlerce iş arayan vatandaşın ekmek kapısı olmaya devam eden PTT, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2020 yılı itibarıyla iş sahibi olmak isteyen vatandaşların en fazla araştırdığı ve merakla ilanlarını takip ettiği kurumların başında geliyor. Vatandaşlar PTT’nin Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan şartı olmadan yeni personel alımı ilanı yayınlamasını bekliyor. İlanların KPSS puan şartsız olmasını bekleyenler KPSS'siz PTT personel alımı ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Ancak PTT personel alımı ile ilgili olarak Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre 2019 yılında gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmeyen binlerce adayın PTT tarafından yayınlanacak PTT personel alımı ilanına başvuru yapamayacağı bildirildi.

PTT Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Daha önceden KPSS puan şartsız bir şekilde gerçekleştirilen PTT personel alımı ilanları 2020 yılından itibaren Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan sıralamasına ve şartlarına göre gerçekleştirileceği açıklandı. KPSS puanı olmayan iş arayan vatandaşlar tarafından büyük bir üzüntüyle karşılanan bu gelişmenin ardından 2020 yılında yapılacak PTT personel alımı ilanında adaylarda aranan genel ve özel başvuru şartları belli oldu. PTT personel alımı ilanlarının henüz resmen açıklanmamasına rağmen adaylarda aranan başvuru şartlarının kesinleştiği bildirildi. Buna göre 2020 yılı PTT personel alımı ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen bay – bayan adaylarda aranan başvuru genel ve özel şartları şu şekilde sıralandı:
  • Türk vatandaşı olmak
  • Erkeklerde en az ortaokul mezunu, bayanlarda ise en az lise mezunu olmak
  • Kamu haklarından mahrum bırakılmış olmamak
  • Erkeklerde 22 - 32, Bayanlarda 18 - 27 yaşları arasında olmak
  • Erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak
  • Erkekler en az 1.73 cm., bayanlar en az 1.64 cm. boyunda olmak
  • İnsan ilişkileri, hitap tarzı, konuşma diksiyonu düzgün olmak ve prezantabl olmak
  • Türk Ceza Kanunu 53. maddesindeki süreler geçmiş olsa bile; Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, emniyeti suiistimal, sahtecilik, hileli iflas veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma, laf atma, sarkıntılık, ırza tasallut, ırza geçme, kız, kadın veya çocuk kaçırma ve alıkoyma, fuhşa teşvik, fuhuş için aracılık, uyuşturucu madde kullanma, madde kaçakçılığı suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak
  • Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile özürlü bulunmamak
  • Tercihen Para ve Değerli Eşya Taşımacılığı konusunda tecrübeli olmak
  • İlanda belirtilen kadrolar için 2018 – 2019 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) ilgili puan türünde belirtilen asgari puanı almış olmak
2020 yılında PTT personel alım ilanlarına başvuru yapacakları yakından ilgilendiren ilanların mayıs ayı sonu itibarıyla kamuoyuna duyurulması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim