Kariyerine PTT bünyesinde çalışarak devam etmek ya da başlamak isteyen vatandaşları yakından ilgilendiren PTT personel alımı ilanında adaylarda aranan başvuru şartları kesinleşti. 2020 yılında PTT personel alımı ilanına başvuruda bulunmak isteyen adaylar, başvuru tarihlerinin açıklanmasını dört gözle beklerken, bugün Resmi Gazete’de yayımlanan PTT 2020 yılı personel alımı başvuru şartları ile şaşkınlık yaşadı. Çalışma hayatına PTT bünyesinde devam etmek isteyenler için PTT’nin hangi kadrolara personel alımı yapacağı da merak konusu oldu. 2020 PTT personel alımı başvuru şartları ve detayları hakkında merak edilen tüm bilgileri haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz. Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan 2020 PTT personel alım ilanlarında kurumun belirlediği personel alım başvuru şartlarında değişiklik yapıldığı duyuruldu. Çalışma hayatına PTT kurumunda başlamak isteyen adayları şaşkına çeviren duyuru ile birlikte 2020 yılında PTT’nin personel alımı ilanına başvuruda bulunmak isteyen adaylarda aranan başvuru koşulları resmen kesinleşmiş oldu. Binlerce aday PTT tarafından yayınlanacak personel alımı ilanlarında adaylarda KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) puan şartı aranmamasını beklerken yayınlanan güncel başvuru koşulları ile şaşkınlık yaşadı.

PTT Personel Alımı İlanı Başvuru Şartları

Geçtiğimiz yıllarda PTT’nin personel alımı ilanlarında hep aynı şartlar öne sürülüyordu. Örneğin 2019 yılında Resmi Gazete’de yayımlanan PTT başvuru şartları duyurusunda adaylarda şu şartların aranacağı açıklanmıştı:
  • C. vatandaşı olmak
  • Erkeklere en az orta okul mezunu, bayanlarda en az lise mezunu olmak
  • Erkekler için 22 yaşını tamamlamış 32 yaşından gün almamış olmak
  • Bayanlarda 18 yaşını tamamlamış 27 yaşından gün almamış olmak
  • Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini tamamlamış olmak
  • Erkek adaylar için en az 1.73 cm boyunda olmak
  • Bayan adaylar için en az 1.64 cm boyunda olmak
  • İnsani iletişim becerileri, hitap tarzı, konuşma şekli ve diksiyonu düzgün olmak
  • Prezantabl ve takım çalışmasına uyumlu olmak
  • İlgili kanunda yer alan suçlardan hüküm giymemiş olmak
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak
  • Görevini ve mesleğini daimi olarak yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile engeli bulunmamak
  • 5188 sayılı Kanun kapsamında silahlı özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak (özel güvenlik görevlisi için özel başvuru şartı)
  • Tercihen para ve değerli eşya taşımacılığı konusunda deneyim sahibi olmak

2020 PTT Personel Alımı Başvuru Şartlarında KPSS Detayı

Daha önceki yıllarda yukarıda açıkladığımız gibi Resmi Gazete’de yayınlanan PTT personel alımı ilanında başvuru şartları, 2020 yılında değişikliğe uğradı. Kurumun Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında açıkladığı yeni düzenleme kapsamında adaylarda ilan başvurusunda KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) puan şartı getirildiği belirtildi. PTT personel alımlarında KPSS puan şartının getirilmesinin ardından, kurum bünyesinde çalışmak isteyenler, söz konusu ilanların ne zaman yayınlanacağını da merak konusu haline getirdi. Binlerce aday PTT personel alımlarında 2019 ve 2018 yıllarında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) almış oldukları puanlara göre sıralanarak başvuruda bulunabilecek. En yüksek puanlı adaydan başlanarak yapılan adaylarda ne kadar puan şartı aranacağı henüz açıklanmadı. 2020 yılında PTT personel alımı başvuru ilanlarının yayınlanmasını dört gözle bekleyen vatandaşlar için 2020 PTT personel alım ilanının Nisan ayı içinde resmen yayınlanmasının beklendiği belirtildi. PTT kurumuna yakın kaynaklardan alınan güncel bilgilere göre, bu ilana başvuruların da aynı tarih itibarıyla başlatılacağı bilgisine ulaşıldı.
Editör: TE Bilisim