Engelli Memur Ataması Kura Tarihi Belli Oldu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk müjdeli haberi duyurdu. Buna göre E-KPSS engelli memur ataması kuraları ile ilgili beklenen açıklama geldi. Engelli vatandaşların kamu kurumlarına olan atamalarının ne zaman gerçekleşeceği son derece merakla bekleniyordu. Bakan Selçuk konu hakkında önemli bir duyuru gerçekleştirdi. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk E-KPSS engelli memur atamalarının kura çekilişlerinin Aralık 2019 ayının son haftasında gerçekleştirileceğini belirtti. Engelli memur ataması kuraları için Aralık 2019 ayının son haftasında törenle gerçekleştirileceği haberi verildi.

E-KPSS Nedir? Neden Yapılmaktadır?

E-KPSS Nedir? Neden Yapılmaktadır? Engelli Personel Kamu Seçme Sınavı engelli vatandaşların sınava girerek onlar için belirlenmiş olan başarı grafiğini sağlamaları koşulu ile kendilerine devlet kurumlarında, devlet memuru olarak çalışma alanı verilmektedir. Engelli Personel Kamu Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Bakanlığı arasında yürütülen Protokol hükümleri gereğince ÖSYM tarafından hazırlanan, EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ardından sınav sonuçlarının değerlendirilmesi gibi basamaklardan oluşan bir sistem olmaktadır.

2020 EKPSS Sınav Tarihi Ne Zaman?

2020 EKPSS Sınav Tarihi Ne Zaman? Engelli memur adaylarının son derece merakla beklediği haber ÖSYM tarafından açıklanmış bulunmaktadır. ÖSYM’nin 2020 yılı için gerçekleştireceği sınav takvimi osym.gov.tr internet adresinde yayımlanmış bulunmaktadır. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 2020 EKPSS sınavı 26 Nisan 2020’de gerçekleştirilecek. Yapılacak olan sınavın ardından ise 27 Mayıs 2020 tarihinde de yapılan EKPSS sınav sonuçları açıklanacaktır. 26 Nisan 2020 Tarihinde yapılacak olan EKPSS sınavında uygulanan soru sayısı aşağıdaki gibi olmaktadır.

Genel Yetenek Testi

  • Türkçe 15
  • Matematik 15

Genel Kültür Testi

  • Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
  • Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
  • Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
  • Türkiye Coğrafyası 5
Türkiye ve Dünya ile Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomik Konular 6
Editör: TE Bilisim