2019 KPSS Tercih Kılavuzu Yayımlandı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Başkanlığı’ndan gelen habere göre KPSS Tercih Kılavuzu yayımlanmış bulunmaktadır. Yayımlanan Tercih Kılavuzundan Kamu Personeli Seçme Sınavına girerek ÖSYM’nin istediği başarı puanını alan bireyler kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan belirli pozisyonlar için başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. ÖSYM sitesinde verdiği bilgiler doğrultusunda kamu kurum ve kuruluşları çerçevesinde bulunan kadro ve pozisyonlarına,” Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümler gereğince yerleştirme işlemi ÖSYM tarafından yapılacağı bildirilmiş bulunmaktadır.

2019 KPSS Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman?

2019 KPSS Tercihleri İçin Son Gün Ne Zaman? Gelen haber doğrultusunda KPSS-2019/2 Tercih Kılavuzu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin resmi web sayfasında yayımlanmış durumdadır. Adayların tercihlerini 3 -12 Aralık tarihleri arasında yapabileceklerdir. Adayların tercihlerini ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapacaklardır. Adaylar için tanınan tercih süresi 12 Aralık 2019 saat 23:59’a kadar olmaktadır. Belirtilen tarih ve saatten itibaren herhangi bir tercih işlemi yapılamayacaktır.

2019 KPSS Tercihleri Nereden Yapılacaktır?

2019 KPSS Tercihleri Nereden Yapılacaktır? Sınava girerek tercih işleminde bulunacak derecede istenilen puan başarısı sağlayan bireyler açık pozisyonlar için başvuruda bulunabileceklerdir. Adayların tercih hakkını kullanabilmeleri için 2018 yılında gerçekleştirilen KPSS sınavlarına da girmiş olmaları ve istenen notu almış olmaları gerekmektedir. 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilen,22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018, 4 Kasım 2018 (2018 KPSS Lisans,2018 KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) sınavlarına girerek istenilen KPSS sınav notu almaları gerekmektedir. Aldıkları sınav notu neticesine göre tercihte bulunabilirler. Belirtilen sınavlara girerek istenilen KPSS notu alan adaylar tercih işlemlerini KPSS-2019/2 Tercih Kılavuzu kuralları gereği T.C. kimlik numarasını ve şifrelerini girerek sisteme giriş yapabileceklerdir.
Editör: TE Bilisim