2019 - 2020 Yeni Dönem Okul Tatil Zamanları, yapılan yeni düzenleme ile okulların resmi tatil süreçleri neredeyse tamamen değiştirildi. 2019 – 2020 yeni eğitim ve öğretim yılı 9 Eylül 2019 Pazartesi günü açıldı. Okulların açılması ile birlikte daha şimdiden öğrenciler ve veliler okulların ne zaman kapanacağı ile ilgili sorular sormaya başladılar. Yeni dönem ile ilk okul ara tatili Kasım ayı içerisinde gerçekleşmesi planlanıyor. Milli Eğitim bakanlığının getirdiği yeni düzenleme ile öğrencilerin her seneden farklı olarak birinci dönem için 1 Hafta, ikinci dönem için de 1 Hafta olmak üzere ara tatilleri bulunmaktadır. Öğrenci velileri sağlıklı planlar yapmak adına öğrencilerin okulu tatil olarak hangi tarihleri geçireceği en çok araştırılanlar arasındadır. 2019 – 2020 Eğitim Öğretim yılı içinde okulların tatil günleri ve okulun kapanacağı tarih ve daha fazlasına yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Yaz Tatili Zamanı Azaldı

Yaz Tatili Zamanı Azaldı, her yıl düzenli olarak toplamda 13 hafta olarak yapılan yaz tatili artık daha az olacak. Yaz tatilinin azalma nedeni ise yapılan yeni düzenleme ile iki haftalık tatilin okul dönemine eklenmesidir. Yaz tatili azaldı fakat okul içerisinde ki tatil zamanı çoğaldı. Yaz tatilinden alınan iki haftalık zaman ise Kasım ve Nisan aylarında gerçekleşecek birer haftalık tatil olarak ekleme yapıldı. Yeni düzenlemeye göre artık okullar bir hafta önce başlayacak ve bir hafta geç kapatılacak. Öğrencilerin toplam tatil sürelerinde bir değişiklik yaşanmadı sadece tatil zamanları değiştirildi. Yapılan düzenleme sadece tatil zamanlarına gelmedi. Yeni düzenleme ile teneffüs sürelerini de etkiledi. Buna göre ikili eğitim yapılan okullarda teneffüs 10 dakika olarak devam edecek fakat tam gün eğitimlerde 10 dakikadan 15 dakikaya çıkartıldı.

Okul Tatil Süreçleri

Okul Tatil Süreçleri, yapılan düzenlemeye göre okulun tatil olduğu tarihler ise aşağıdaki gibidir. 18 – 22 Kasım 2019 tarihleri arasında ilk ara tatil süreci 17 Ocak – 3 Şubat 2020 tarihleri arasında yarıyıl tatil süreci 6 – 10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil serci 19 Haziran 2020 tarihinde de okullar yaz tatili sürecine başlayacaktır.
Editör: TE Bilisim