01 Mart 2018 tarihi ile 25 Mart 2018 tarihleri arasında GMSİ beyannamesi diğer adı ile kira beyannamesi vermeniz gerekiyor. Beyanname sonucu tahakkuk edecek vergi borçlarınızı nasıl ödeyeceğiniz konusunda sayfamızda ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. 2017 yılında işyeri ya da konutlardan elde etmiş olduğunuz toplam kira geliriniz Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen istisna tutarının üzerinde ise 01 Mart 2018 tarihi ile 26 Mart 2018 tarihleri arasında GMSİ beyannamesi diğer ismi ile kira beyannamesini vermeniz gerekiyor.
Kira beyannamesini verdikten sonra ise tahakkuk eden vergiyi Gelir İdaresi Başkanlığı ile anlaşmalı bankalardan, bağlı bulunduğunuz vergi dairesinden ya da kredi kartı ile internet vergi dairesinden kolayca ödeyebiliyorsunuz. Bu yazımızda kredi kartı ile kira vergi borcunuzu nasıl ödeyeceğiniz konusunda ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
Kira vergisi borcunu kredi kartı ile ödeme
Kredi kartı ile kira vergisi ödeme işlemini internet vergi dairesinden kolayca yapabilirsiniz. Kredi kartı ile kira vergisi ödemek için lütfen aşağıdaki aşamaları takip ediniz;
- https://intvrg.gib.gov.tr/ linkinden internet vergi dairesi anasayfasına gelin.
- Anasayfada T.C. Kimlik no ile giriş ya da E devlet şifresi ile giriş menülerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.
- Sisteme giriş yaptıktan sonra Beyanname İşlemleri menüsünün altındaki Hazır Beyankısmına tıklayın.
- Burayı tıkladıktan sonra solda Anlaşmalı Banka Kartı-Kredi kartı ile ödeme menüsünü göreceksiniz. Bu menüyü tıklayın.
- Bilgi girişinin ardından kredi kartı bilgilerinizi girerek ödemeyi sonlandırabilirsiniz.
2018 Kira beyanname vergisi birinci taksit son ödeme tarihi ne zaman?
Kira beyannamesini verdikten sonra tahakkuk eden vergiyi dilerseniz iki eşit taksitle ödeyebiliyorsunuz. Birinci taksit için son ödeme tarihi
31 Mart 2018'dir.
2018 kira beyannamesi ikinci taksit son ödeme tarihi ne zaman?
İkinci taksit için son ödeme tarihi 31 Temmuz 2018'dir.
Kira vergisi borcumu ödemezsem ne olur, icra takibi başlatılır mı?
Vadesinde ödenmeyen vergi borçları için gecikme zammı ve cezası uygulanmaktadır. Ayrıca icra yoluyla takibi de yapılabilmektedir.
Editör: TE Bilisim