2016 SGK çocuk parası ne kadar? 2016 doğum emzirme SGK ücreti ne kadar? 2016 SGK süt yardımı ödemesi? 2016 Bağ-Kur emzirme yardımı ne kadar? 2016 süt parası?

Bilindiği üzere Sosyal Güvenlik Kurumu SSK ve Bağ-Kur kapsamında çalışan ya da emekli olanlara gerekli şartları sağlamaları halinde emzirme yardımı ödemektedir. Emzirme yardımı tutarı her yıl için ayrı olarak belirlenmekte ve TÜFE tutarı kadar arttırılmaktadır. 2015 yılı TÜFE oranlarının açıklanmasının ardından 2016 yılında ödenecek SGK emzirme yardımı tutarı da belli oldu.

Emzirme Yardımı Kime Ödenir?

Emzirme yardımı: -Sigortalı ya da Bağ-Kur'lu kadına, -Eşi çalışmayan SSK ya da Bağ-Kur kapsamında çalışan erkeğe, Ödenmektedir. *****Not:657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında çalışan memurlara emzirme yardımı ödenmemektedir. SGK Emzirme Yardımı İçin Gerekli Şartlar Nelerdir? Emzirme yardımı ödenebilmesi için: -SSK kapsamında doğum tarihinden önceki son bir yıl içerisinde en az 120 gün primin olması, -Bağ-Kur kapsamında doğum tarihinden önceki son bir yıl içerisinde en az 120 gün primin olması aynı zamanda vadesi geçmiş prim borcunun olmaması gerekmektedir.

***********Ayrıca sigortalı işten ayrıldıktan sonra 300 gün içerisinde çocuğu doğanlara doğum tarihinden önceki son on beş ay içerisinde 120 prim günü olması halinde de emzirme yardımı ödenebilmektedir.

Emzirme Yardımı Nasıl Alınır Başvuru Nasıl Yapılır?

Emzirme yardımı için talep şartı aranmamaktadır. Ancak hastanenin doğum bilgisini sisteme işlemesi ve doğan çocuğun nüfus kaydının yapılması gerekmektedir. Siz yine de bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik Merkezine başvurun.

Emzirme Yardımı Ne Zaman ve Hangi Bankaya Yatar?

Emzirme yardımları her ayın 8-14' ü arasında Ziraat Bankası'na gönderilmektedir.

2016 Emzirme Yardımı Ne Kadar?

2016 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 122,00 T.L. emzirme yardımı ödenecek.

*******Emzirme yardımı ödemeleri bir defaya mahsus yapılmakta ve her ay ödenmemektedir.

2015 YILI EMZİRME ÖDEME TUTARI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim