2016 Yılında muayane ücreti ne kadar? 2016 Yılında devlet hastanelerinde ne kadar ücret öderim? Aile Hekimine gidersem 2016 yılında ne kadar ücret kesilir? 2016 yılında çalışanların muayane ve ilaç ücretleri ? 2016 yılı emekliler eczane ve hastanede ne kadar ücret öder?

Katılım Payı Nedir?

Katılım yapı hastanelerde sağlık hizmetlerinden faydalanabilmek için sigortalılar, emekliler ve bakmakla yükümlü olunan kişiler tarafından ödenen tutar olarak tanımlanmaktadır. Katılım Payı Alınan Tedaviler Nelerdir? -Hastanelerde doktora gidenlerden, -Diş hekim muayenesi alanlardan, -Ortez ve protezlerden, -Tüp bebek tedavilerinden, Alınmaktadır.

Katılım Payı Nasıl Tahsil Edilir?

[caption id="attachment_6137" align="aligncenter" width="500"] 2016 ssk bağkur emekli sandığı ilaç ve muayene katılım payları[/caption] -Çalışanlardan alınan katılım payı eczaneler tarafından tahsil edilmektedir. -Emeklilerin katılım payı tutarları ise emekli maaşları ya da gelirlerinden kesilmektedir. Yeşil Kartlılar ve 2022 Maaşı alan Muhtaçlar Katılım Payı Öder mi? Yeşil kartlılar ve 2022 maaşı alanlardan da katılım payları tahsil edilebilir.Ancak bu kapsamdakiler talep etmeleri halinde katılım payları kendilerine iade edilir. 2016 Yılı Ayakta Tedavide Uygulanan Hekim ve Diş Hekimi Muayenesi Katılım Payı Tutarları Aile hekimlerinden alınan tedavilerde muayene katılım payı alınmaz. -İkinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucularından (devlet hastaneleri, üniversite hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri v.s.) : 5,00 T.L. -özel hastanelerde muayane katılım payı tutarları: 12,00 T.L. şeklinde tahsil edilecektir. 2016 Yılında Alınacak Ayakta Tedavilerde İlaç Katılım Payı Tutarları Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bedeli karşılanan ilaç listesinde yer alan ilaçlar için emeklilerden %10, çalışanlardan ise %20 oranında ilaç katılım payı tahsil edilmektedir. Her bir reçete için de : -üç kutuya kadar olan ilaçlar için 3,00 T.L. -Üç kutudan sonraki her kutu için de 1,00 T.L.  İlaç katılım payı alınmaktadır.
Editör: TE Bilisim