2008 Ekim Ayı Öncesi SGK Girişi Olanlara Erken Emeklilik Fırsatı! Sigorta girişi 1 Ekim 2008 tarihinden önce olan vatandaşlarımıza emeklilikle ilgili pek çok kolaylıklar sağlanmış durumda. Sigorta girişi 1 Ekim 2008 tarihinden önce olan vatandaşlarımıza emeklilikte diğer bireylere göre daha avantajlı durumda olmaktadır. Sigorta giriş tarihi 1 Ekim 2008 tarihinden önce olan vatandaşların hangi kurumdan emekli olacakları son 7 yıl çalışmışlıklarına bakılarak karar alınmaktadır. 1 Ekim 2008 tarihinden işe başlayan birey SGK’dan mı? Bağ-Kur’dan mı? yoksa memur olarak mı emekli olacak, emekli olmadan önce çalıştığınız son 7 yıl burada çok önemli olmaktadır.

Sigorta Girişi 2008 Ekim Ayı Öncesi Olanlara Hangi Açıdan Avantaj Sağlamaktadır?

Sigorta Girişi 2008 Ekim Ayı Öncesi Olanlara Hangi Açıdan Avantaj Sağlamaktadır? Belirtilen uygulama esasına göre çalışan bir vatandaşın hangi kurumdan emekli olacağını son 7 yıl içerisinde hangi kuruma sigorta ödemesi daha fazla ise o kurumdan emekli olacağı belirlenmektedir. 7 yıllık zaman zarfına göre toplamda 2520 gün bulunmaktadır. 2520 gün çalışmışlığın içerisinde en az 3,5 yıl ve daha fazla olarak hangi kurum sigorta ödenmesi yapılmış ise birey o kurumdan emekli olmayı hak etmektedir. Buna göre 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yasa tasarısına göre son 7 yılda en fazla prim ödenen kurumdan emekli olma işlemine son verilmektedir. 1 Ekim 2008 Tarihinden itibaren sigortalı olarak işe başlayan bireyler çalışma hayatı boyunca en fazla prim günü ödenen kurumdan emekli olacaklardır.

Sigorta Girişi 2008 Ekim Ayından Önce Olan, Hangi Kurum Avantaj Sağlamaktadır?

Sigorta Girişi 2008 Ekim Ayından Önce Olan, Hangi Kurum Avantaj Sağlamaktadır? Buna göre son 3,5 yılı sigorta ödemesi SSK kurumundan ödenen çalışanın emeklilik maaşı diğer kurumlara göre daha yüksek olmaktadır. Bağ-Kur’dan emekli olan birey ile SSK kurumundan emekli olan birey arasında ortalama 200 – 300TL gibi bir fark olmaktadır. Sigortası SSK üzerinden biraz daha yüksek olarak ödenenlere göre Bağ-Kur ve SSK kurumlarından emekli olanların arasındaki maaş farkı daha da fazla açılmaktadır. Buna göre SSK’dan emekli olan birey ile Bağ-Kur’dan emekli olan birey arasında ki fark 500TL oranını bulmaktadır. Mevcut olan sistem üzerinde SSK avantajlı durumda olmaktadır.  
Editör: TE Bilisim