Koronavirüs salgınının yaygınlaşması ile birlikte pek çok kişiye 1000 TL devlet desteği verilirken, bu yardımdan yararlanacak kesimlerin kapsamı da genişletildi. Buna göre normal koşullarda ücret dahilinde çalışan fakat salgın nedeni ile gelir kaybı yaşayan kimselere de dönemsel muhtaçlık yardımı yapılabilecek.

1000 TL Sosyal Yardım Başvuruları Devam Ediyor

Salgın süresindeki 1000 TL sosyal yardım başvuruları devam ediyor. Faz 3 olarak açıklanan yardım başvurularının bitiş tarihi ise henüz belli değil ve bu kapsamda salgın yüzünden ekonomik zorluk yaşayanlar e-devlet üzerinden kolayca başvurularını yapabiliyorlar. Başvuru sonrasında yapılan değerlendirme ile kişinin yardım almaya uygun olmasının belirlenmesi sonrasında ödeme otomatik olarak kişinin banka hesabına yatırılıyor. Yakın zamanda konuyla ilgili açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk para yardımı verilenlerin kapsamının da genişletildiğini açıkladı. Buna göre faz 1 ve faz 2 kapsamında sağlanmış olan 1000 liralık destekten yararlanmamış olanlar faz 3’ten yararlanacaklar ve aynı zamanda sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu kapsamındaki kamu işçileri, 4C kapsamında olan memurlar ve SGK’dan gelir ya da aylık alan emekliler sosyal fazdan yararlanamıyorlar. Ancak normal koşullarda sigortalı olarak çalışanların ekonomik durumlarında kötüleşme meydana gelmişse 3’üncü faz kapsamında sosyal destek başvurusunda bulunabilecekler.

Hafta Sonu da Başvuru Yapılabiliyor

Bu kapsamda 1000 TL sosyal yardım parası almak için e-devlet üzerinden hafta sonları da başvuru yapılabiliyor. Her hafta başına göre belirlenen başvuru sırası ise başvuru yapacakların T.C. kimlik numaralarının son hanelerine göre belirleniyor. Böylece kimlik numarasının son rakamı 0 olanlar başvurularını pazartesi yapıyorlar. Son rakamı 2 olanlar Salı, 4 olanlar Çarşamba, 6 olanlar Perşembe ve 8 olanlar ise Cuma günü başvuru yapabiliyorlar. Cumartesi ve Pazar günleri ise herhangi bir koşul olmadan yani kimlik numarasının son rakamına bakılmadan başvurular alınmaya devam ediyor. Başvuruların olumsuz sonuçlanması halinde ise başvuruları reddedilenler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na müracaat ederek hak sahibi olduklarını ispat ederek 1000 TL’lik yardımdan yararlanma hakkı elde edebilecekler.

1000 TL Para Yardımı Başvurusu İçin TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim