Tüm dünyada etkili olduğu gibi Türkiye’de de hızlı bir şekilde yayılım gösteren yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla hükümet tarafından çok sayıda önlem alındı. Özellikle çeşitli üretim ve hizmet sektörlerinde faaliyetlerin tamamen durma noktasına gelmesinin ardından vatandaşların ekonomik açıdan çok fazla etkilenmemeleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı doğrultusunda hayata geçirilen “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi” kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından muhtaç durumda olan vatandaşlara 1000 TL tutarında sosyal yardım ödemeleri yapılıyor. Dar gelirli vatandaşlara yönelik başlatılan 1000 TL’lik sosyal destek ödemelerinin sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte 4. faz sosyal yardımların yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1000 TL sosyal yardım 4. faz başvuru süreci hakkında bilinmesi gereken tüm detaylı bilgileri haberimizde bulabilirsiniz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un duyurduğu 1000 TL’lik sosyal yardım başvurularında sonuçlar açıklanmaya başladı. Daha önceki süreçte 1. ve 2. faz olarak sadece Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) düzenli olarak yardım alan vatandaşlara verilen 1000 TL sosyal destek ödemesinin ardından 3. fazda vatandaşlardan başvurular kabul edilmeye başlanmıştı. Bakanlık tarafından süreci devam edilen 3. faz sosyal yardım ödemelerinin başvuru ve değerlendirme aşamasına devam edilirken, vatandaşlar gözlerini 4. faz yardımlara çevirdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 4. faz sosyal yardım ödemeleri yapılacak mı? 3. faz yardımların sonuçları açıklandı mı? Bu soruların yanıtları ve daha fazlası haberimizde yer alıyor.

4.Faz Sosyal Yardım Ödemeleri Yapılacak Mı?

1000 TL’lik sosyal yardım ödemelerinde vatandaşların nakit ihtiyaçlarının karşılanması ve koronavirüs salgını dolayısıyla bozulan ekonomik şartların düzeltilmesi amacıyla 3. faz başvurularının alınmaya başladığı bildirilmişti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un resmi sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili yapmış olduğu son açıklamada 1000 TL sosyal yardım ödemelerinin 3. faz başvuru sürecinin devam ettiği açıklandı. 1000 TL’lik destek ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, 4. faz sosyal yardım ödemelerinin yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan henüz bu konuyla ilgili resmi bir açıklama gelmedi. Dolayısıyla 1000 TL’lik sosyal yardım ödemelerinin 3. faz aşamasının tamamlanmasının ardından 4. faz yardımların yapılıp yapılmayacağı konusunda henüz net bir karar bulunmuyor.

1000 TL Sosyal Destek Ödemesi Sorgulama Ekranı

Koronavirüs salgını sebebiyle işten çıkartılan, iş bulmakta zorlanan ve ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan vatandaşlara, devlet tarafından destek verilmeye devam ediliyor. Maddi açıdan sıkıntılar yaşayan vatandaşlar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan 1000 TL sosyal yardım ödemelerine e-Devlet Kapısı sistemi üzerinde online başvuru yapabiliyor. Bakanlığa 3. faz sosyal yardım başvurusunda bulunan vatandaşlar da yine internet üzerinden başvuru sonuçlarını öğrenerek 1000 TL’lik destek ödemesine hak kazanıp kazanmadıkları konusunda güncel bilgilere ulaşabiliyor. Başvuruları olumsuz çıkan pek çok vatandaş 4. faz sosyal yardım başvurularında hak sahibi olup olamayacaklarını merak ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un açıkladığı bilgilere göre sosyal destek ödemelerinden yararlanama hakkı bulunmayan kişiler şu şekilde sıralandı:
  • Daha önce Faz 1 ve Faz 2 ödemelerinden yararlanmış olanlar
  • Kamu işçileri
  • Memur olarak görev yapanlar
  • SGK’dan gelir ya da aylık alan emekliler
  • İŞKUR işsizlik ve kısa çalışma ödeneği almış olanlar

QNB Finansbank’tan Düşük Faizli Borç Transfer Kredisi Kampanyası

Garanti BBVA Ramazan Bayramına Özel İhtiyaç Kredisi Kampanyası

1000 TL Sosyal Yardım Başvuru Sonuçları Açıklanıyor! Öğrenme Ekranı

Editör: TE Bilisim