Sigorta öncesi doğan çocuklar için kadınlar düzenleme bekliyor. Sigorta ya da bağkur öncesi doğan çocuklar için borçlanma hakkı verilecek mi? Bildiğiniz üzere kadın çalışanların doğum borçlanması yapabilmesi için doğumdan önce sigorta tescilinin olması gerekiyor. Doğumdan önce sigorta, bağkur ya da diğer kapsamlarda tescili olmayan kısaca doğum öncesi sigortası olmayan kadınlar doğum borçlanması hakkını kullanamıyor. Peki 2018 yılında sgk öncesi doğum borçlanması düzenlemesi gelecek mi, sigorta öncesi doğum borçlanması ne zaman çıkacak , sigortadan önce doğum borçlanmasında son durum nedir, sigorta öncesi doğum borçlanması çıkacakmı? Ssk öncesi doğum borçlanması son haberler ve konu hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızın cevabını bulabilirsiniz. Ssk'lı olmadan önce doğum borçlanması yeni haberler konusunda sayfamızı Facebook üzerinden takip edebilirsiniz.  Doğum borçlanması şartları nelerdir, kimler doğum borçlanması yapabilir? Sgk çoçuk borçlanması yapabilmeniz için;
  • Doğumdan önce sigorta, bağkur, emekli sandığı ya da diğer kapsamlarda sigorta girişinizin olması (Staj ya da çıraklık girişiniz varsa da doğum borçlanması yapabilirsiniz.
  • Çocuğun doğum tarihinden sonraki 24 aylık sürede adınıza prim yatmamış olması. (Kısmen yattıysa prim yatırılmayan dönemleri borçlanabilirsiniz.)
  • Çocuğun doğum sonrasında yaşaması. Doğum sonrası 24 aylık süre içerisinde vefat ederse çocuğun doğum tarihinden vefat ettiği tarihe kadar geçen süreyi borçlanabilirsiniz.
Sigorta öncesi doğumlara borçlanma düzenlemesi çıkacak mı, işe girmeden önce doğum borçlanması hakkı verilecek mi? Yukarıda da bahsettiğimiz üzere ssk çocuk borçlanması yapabilmeniz için doğumdan önce adınıza prim ödenmiş olması gerekiyor. Ssk öncesi doğum borçlanması hakkında yeni bir düzenleme yapılmadı. 2018 yılında da ssk oncesi dogum borclanmasi düzenlemesinin gelme ihtimalinin düşük olduğunu belirtmek isteriz. Ssk öncesi doğum borçlanması yeni haberler, doğum borçlanması son durum gelişmelerini sayfamızdan takip edebilirsiniz. Sigortalılık öncesi doğum borçlanması yargıtay kararı var mı? Sigortadan önceki doğum borçlanması hakkında Yargıtay ya da diğer mahkemeler tarafından verilmiş bir hüküm bulunmamaktadır. Doğum borçlanması hesaplaması nasıl yapılır, doğum borçlanması günlük ne kadar 2018? Doğum borçlanması için ödenecek bir günlük en düşük borçlanma tutarı brüt asgari ücretin günlük tutarının %32'si en yükseği ise günlük en düşük tutarın 7,5 katıdır.
  • 01 Ocak 2017 tarihi ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında borçlanma talebinde bulunmanız halinde ödeyeceğiniz en düşük günlük borçlanma tutarı 18,96 TL iken ödeyeceğiniz en yüksek borçlanma tutarı ise 142,20 TL olacaktır.
  • Borçlanma talebini 01 Ocak 2018 tarihi ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında yapmanız halinde ise ödeyeceğiniz günlük en düşük tutar 20,26 TL, en yüksek ise 152 TL olacaktır.
Doğum borçlanması sigorta başlangıcını geri çeker mi, emeklilik yaşını düşürür mü? Doğum borçlanmasını sigortadan sonra doğan çocuklar için yaptığınızdan sigorta girişini geri çekmez. Dolayısıyla emeklilik şartlarınızı da değiştirmez. Borçlanma yapmanız halinde sadece hizmet gün sayınıza eklenir. Ancak bu durumun bir istisnası vardır. Staj ya da çıraklık sigorta girişi ile normal sigorta başlangıç tarihi arasında doğan çocuk için borçlanma yapmanız halinde borçlandığınız gün sayısı kadar sigorta girişiniz geri çekilir. Bu durumda emeklilik şartlarınızda da değişiklik olabilir.
Editör: TE Bilisim