Bildiğiniz üzere 6770 Sayılı Torba Kanun ile Sosyal Güvenlik Kurumu işveren 4a SSK prim borçlarının 9 ay süre ile ertelenmesi düzenlemesi getirilmişti. Getirilen Kanuni düzenleme ile 2016/Aralık ile 2017 Ocak ve Şubat ayı işveren primlerinin 9 ay süre ile ertelenmesi sağlandı. Peki ertelenen ssk prim borçları ne zaman ödenecek? Ötelenen, ötelenmiş ssk prim borçları için son ödeme tarihi ne zaman? 2017/9, 2017/10 ve 2017/11 dönem işveren prim borçlarım neden fazla çıkıyor? İşte konu hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınızın cevapları; Ötenelen, ertelenen işveren prim borçları ne zaman ödenecek ? 6770 Sayılı Kanun ile getirilen düzenleme ile birlikte ertelenen prim borç dönemi ile son ödeme tarihi aşağıdaki gibi olacaktır;
  • 2016/Aralık ayı prim borçları 9 ay süre ile ertelendi. Bu aya ait borçları sistemde 2017/09 dönemi borcu olarak göreceksiniz. Dolayısıyla son ödeme tarihi 31 Ekim 2017 olacak.
  • 2017/Ocak dönemi borçlarını da sistemde 2017/10. ay borcu olarak göreceksiniz. Dolayısıyla son ödeme tarihi 30 Kasım 2017 olacak.
  • 2017/Şubat ayı prim borçları da sistemde 2017/11. ay borcu olarak görünecek ve son ödeme tarihi 02 Ocak 2018 olacak.2017 kasım ayı cari prim ödemeleri için de son ödeme tarihi 26 Aralık 2017.
Dolayısıyla 2017 Eylül, Ekim ve Kasım aylarına ait borçları bankaya ödemeye gittiğinizde ertelenen borçlar da dahil edileceğinden fazla ödeme yapmış olacaksınız. Buradaki fazlalık ertelenen prim borçlarından kaynaklı. Ertelenen işveren ssk prim borçlarını nasıl ödeyebilirim? Eğer aceleniz yoksa yukarıda belirtilen son ödeme tarihlerinde banka sisteminde karşınıza borç olarak çıkacacağından ödeme işlemlerini o zaman yapabilirsiniz. Yok ben ertelenen borçları peşin ödeyerek kapatacağım ve kurtulacağım diyorsanız bunu da yapabilirsiniz. Ödeme işlemini işveren cari prim borç ödeme menüsünden yapmanız gerekir. İlk sorgulamada ödeme vadesi en yakın borç çıkar karşınıza. Onu ödeyip kapattıktan sonra yeniden sorgulama yaparsanız bu sefer ertelenen ve ödeme tarihi en yakın olan ikinci borç çıkar karşınıza. Her ödeme işlemini tamamladığınızda yeniden sorgulama yapmanız gerekiyor. Hepsini tek seferde ödeme şansınız bulunmuyor. Ertelenen işveren prim borçlarını kredi kartı ile ödeme Yukarıda da bahsettiğimiz üzere ertelenmiş SGK prim borçlarını ödeme işlemini cari prim menüsünden yapmanız gerekir. Kredi kartınız ve e devlet şifreniz varsa ödeme işlemini SGK kredi kartı ile prim ödeme sisteminden yapabilirsiniz. Ödeme işlemleri için aşağıdaki aşamaları takip ediniz;
  • Kredi kartı ile prim ödeme uygulamasına T.C. numaranız ve e devlet şifreniz ile giriş yapınız. Giriş için TIKLAYINIZ
  • Uygulamaya giriş yaptıktan sonra Sorgu Türü kısmından 4a İşveren Tahsilatları,
  • Sorgu Tipi kısmından ise İşveren Cari Dönem seçeneğini seçmeniz gerekir.
  • Ardından SGK işyeri sicil numaranızı 26 haneli olacak şekilde yazınız ve Sorgula butonuna basınız.
  • Daha sonra kredi kartı bilgilerinizi girerek ödeme işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim